Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

"Stawka" - turniej zegarków radzieckich

Gramy o III miejsce  

51 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnie zdjęć to myślę że w jednym poscie. Nie mam nic przeciwko dwu postom ale może sie okazać że między jednym a drugim wejdzie zdjęcie kogoś innego a wtedy czytelność będzie słaba.

D@dik- Jury jest raczej na "nie" więc szykuj fotki :) Chyba sie nie wymigasz ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D@dik - wrzucę nieco złagodzony pod względem politycznym wpis z naszych zakulisowych dyskusji - pamiętaj, ze rosyjska myśl techniczna nie znała granic i generalnie kto ma 3 zegarki na krzyż - ma ciekawy mechanizm. Nie musi to być mechanizm rzadki, którego powstało 100sztuk w ogóle, czy w jakiejś kosmicznej wersji. NIektóre radzieckie mechanzimy produkowane masowo są bardzo ciekawe. Tylko tzreba to umieć uzasadnić. Walcz, najwyżej odpadniesz, ale... proszę, walkower zawsze trochę psuje atmosferę :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta kategoria jest złożona - oprócz samych zdjęć liczy się też uzasadnienie dlaczego taki a nie inny werk został wybrany przez zawodnika :)

I jeszcze ciekawostka dotycząca "rzymianek" - czym wyróżniają się Rakieta Treevila i Łucz Krisa na tle pozostałych zegarków? :) Ano indeksem godziny 4-ej :) Przyznacie, że dość rzadko na tarczach zegarów i zegarków występuje "IV" zamiast "IIII" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze ciekawostka dotycząca "rzymianek" - czym wyróżniają się Rakieta Treevila i Łucz Krisa na tle pozostałych zegarków? :) Ano indeksem godziny 4-ej :) Przyznacie, że dość rzadko na tarczach zegarów i zegarków występuje "IV" zamiast "IIII" :)

No to spostrzegawczy jestem, nie ma co :unsure:

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ok... coś wrzucę...ale szału nie będzie. Precyzyjnego Wołny nie ma sensu,  bo się zdubluje... Iskrę sprzedałem... same szaraki zostały... To do 21:00  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta kategoria jest złożona - oprócz samych zdjęć liczy się też uzasadnienie dlaczego taki a nie inny werk został wybrany przez zawodnika :)

Hmm ta czwórka wcale nie jest taka rzadka w radzieckich zegarkach. Patrzę na swoją półkę i w zasadzie wszędzie widzę ten format daty i poljot, i rakieta, i zaria, i wostok itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok... coś wrzucę...ale szału nie będzie. Precyzyjnego Wołny nie ma sensu,  bo się zdubluje... Iskrę sprzedałem... same szaraki zostały... To do 21:00  :)

Bez sugestii proszę, bo bagażnik mam spory i razem z Kwiatkiem nad Wisłę wywiozę... albo pod Łomianki jak sugeruje Roman  :P  :D

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Czekając na godzinę 21 poczytam wczorajszy nabytek...

post-67549-0-59733300-1418559740_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ze względu na dramatycznie podnoszący się poziom trudności studiuję..

post-60300-0-41006600-1418560091.jpg

:ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaś czytałem kapitalna biografię Piotra I. W ówczesnej rosji panował system kar dla zdrajców. Kolejno wyrwanie nosa, śmierć zwykła, śmierć okrutna. Planowałem nawet to przedstawić pozostałym moderatorom, ale chyba nie spotkałbym się ze zrozumieniem...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już za 5h zadrży ten temat w posadach... :ph34r:

Zaszumią, załopoczą Wołny, Ałmazy, precyzyjne..

Z furgotem przemkną chronografy i elektromechaniki..

Mikroskopijne Czajki i dostojne Mołnie..

Господи, помилуй..

-_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam z niecierpliwością na start tej rundy. jest bardziej "moja" niż wszystkie poprzednie do kupy!!! Chyba muszę wystąpić o prawo do przyznawania ćwiartek ;)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To będzie miał jeszcze jedną, od przybytku głowa nie boli... A przynajmniej nie od razu :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To skoro się tak przygotowujecie, pokażę mojego faworyta w kategorii "zegarek z nieciekawym mechanzimem"   :wub:  :

IMG_2286.jpg

Wykończenia, a zwłaszcza to na kole naciągowym, są wręcz fascynujące (!!!)

Myślę, że mogę bezpiecznie coś takiego wkleić, chyba nikt nie chciał go pokazywać???

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już gotowy  :P

imag1557.jpg

W nałóg wpadne przez ten turniej  :angry:

:o   DAJ!!! :)

Nemo-Seagulls_.jpg

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie, Panowie.

Jeżeli ktos dysponuje wolnym czasem i programem polsat sport to za chwilę zacznie się

mecz charytatywny w pomocy dla Tomasza Strząbały -  II trenera Vive Kielce.

Na pewno będzie świetna zabawa, wystąpią gwiazdy z całego świata, będzie no co popatrzeć.

Miałem być na tym meczu ale niestety czas nie na wszystko mi pozwala

Edit

http://www.dlatomka.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman, napewno czas Ci nie pozwala? czy to ten napój co tam demonstrowałeś kilka postów wcześniej? :D

Panowie czekam z niecierpliwością na to co pokażecie. I mała rada ode mnie - nie pokazujcie kwarców bo odpadniecie  :lol:

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.