Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

A oto para bliźniaków Jarek i Lech :blink: , czyli dwa Tissoty PR 516. Ten ze srebrną tarczą jest w mojej kolekcji już dość długo natomiast model ze złotą kupiłem od klubowego Kolegi. Zegarki są w świetnym stanie a nowy nabytek to prawie NOS!!! Co ciekawe srebrny jest trochę grubszy przy identycznej wysokości i szerokości, tj. 36 na 43mm. Sami oceńcie :lol:

Pozdrawiam

Michał

Super! :lol: Mam wieeeelki sentyment do starszych Tissotów ;) Może Jarek jest grubszy od Lecha ze względu na podwójny datownik? ;)

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w koncu wspolczesny jlc - mam nadzieje iz we wtorek tzn. w urodziny bedzie juz na nadgarstku:) oby fedex nienawalil

post-514-0-98570500-1331130225.jpg

By rafalbar

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyy, no wiec, jakby to powiedziec...

niektore inne JLC masz DUZO ladniejsze :P .

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczekaj porobie zdjecia :(, chociaz 2 ukochanych staruszkow jlc raczej sie nie pozbede :P ,

post-514-0-35199700-1331130227.jpg

By rafalbar

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super w końcu jakiś nowy - świetny jest - gratki !!!!

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No! W końcu coś do noszenia. :P

"w sensie: nie skorzana bransoleta i nie oGragly"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a oto Fortis, z którym - dzięki nieocenionej pomocy kolegi stani-swiss'a (no, zrobił za mnie wszystko) - obnoszę się od dwóch dni ;-)

wydaje się, że śmiało można o nim mówić "upolowany".

mam nadzieję, że w tym miejscu pojawi się zdjęcie (btw - też spod ręki stani-swiss'a).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polece z katalogami - sadze ze jest to model z polowy 70tych, juto (tylko blagam przypomnij priv.) podladuje zdjecie modelu w oryginalnej kopercie, werk jest swietny, to byly dosyc male zegarki z werkami klasy chronometru - podobnie jak Twoj, naprawde gratuluje bardzo fajny jlc.

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polece z katalogami - sadze ze jest to model z polowy 70tych, juto (tylko blagam przypomnij priv.) podladuje zdjecie modelu w oryginalnej kopercie, werk jest swietny, to byly dosyc male zegarki z werkami klasy chronometru - podobnie jak Twoj, naprawde gratuluje bardzo fajny jlc.

Z góry bardzo dziekuję. Myślę, że mechanizm był w kopercie z białego złota. Sprzedajacy obiecał mi dołożyć oryginalną koronkę z niebieskim kamieniem.
W sumie ciekawe jakie jajo świąteczne można znaleźć miedzy pietruszką i marchewką.
  Edytowane przez Jacek Grzeszczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magda piesekpreriowy

Adriatica. Mój pierwszy zegarek z przyszłej kolekcji :lol: Chyba... zobaczymy... :unsure: Ale generalnie od czegoś trzeba przecież zacząć.

W ogóle jest to mój pierwszy "porządny" zegarek :P

Na zdjęciach jest dokładnie mój zegarek na mojej własnej łapce oczywiscie.

c24b1e0c970fa7c6med.jpg

f2796b913b5158c2med.jpg

586962c11dd3493emed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ponuraczek

Prawie jak Kleopatra!!! :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z góry bardzo dziekuję. Myślę, że mechanizm był w kopercie z białego złota. Sprzedajacy obiecał mi dołożyć oryginalną koronkę z niebieskim kamieniem.

W sumie ciekawe jakie jajo świąteczne można znaleźć miedzy pietruszką i marchewką.

[email protected]

Jacku nie jestem na 100% pewny ale dla mnie na 85% wyglada na cal.839 - uzywany w poprzedniej serii ultra thin - swietny werk:), aby miec 100% wyslalem zapytanie do Zaf'a - sadze iz bedzie najpesza wyrocznia - bo tarcza mi nie do konca pasuje do tego modelu, w kazdym razie raczej pozne 70, lub 80 te.

Koperta byla prawdopodobnie rzeczywiscie z bialego zlota, ale te zegarki nie mialy koronki z kaboszonem -???

pozdrawiam i dam znac jak bede wiedzial wiecej

Magdo - gartuluje zegarek bardzo ladny i oryginalny, ladny poczatek

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo podobają mi się zegarki z tamtych lat:

post-6777-0-70592600-1331130435.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten technosik - wyglada jak wojskowy, pierscien wokol szkielka, stale telskopy i fajna koronka, swietny !!!!!

:unsure: , podladuj jeszcze werk i dekiel jak to nie problem.

pozdrawiam

Rafal

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacku nie jestem na 100% pewny ale dla mnie na 85% wyglada na cal.839 - uzywany w poprzedniej serii ultra thin - swietny werk:), aby miec 100% wyslalem zapytanie do Zaf'a - sadze iz bedzie najpesza wyrocznia - bo tarcza mi nie do konca pasuje do tego modelu, w kazdym razie raczej pozne 70, lub 80 te.

Koperta byla prawdopodobnie rzeczywiscie z bialego zlota, ale te zegarki nie mialy koronki z kaboszonem -???

pozdrawiam i dam znac jak bede wiedzial wiecej

Magdo - gartuluje zegarek bardzo ladny i oryginalny, ladny poczatek

Dziekuję za odpowiedź. Miałeś rację, słowa uznania.

Znalazłem coś takiego

http://www.timezone.com/library/horologium/horologium0028

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz Jacku, przeczytalem artykul z powyzszego linku z prawdziwym zainteresowaniem. Czeka Cie trudne zadanie - dorobienie odpowiedniej koperty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No coz Jacku, przeczytalem artykul z powyzszego linku z prawdziwym zainteresowaniem. Czeka Cie trudne zadanie - dorobienie odpowiedniej koperty...

Mam nadzieję sprostać zadaniu. Wizję przyszłego wyglądu zegarka mam. Trochę kosztowne to będzie bo chcę go włożyć w białe złoto (chyba należy mu się). No i dekiel przeszklony. Całość muszę skonsultować z moimi majstrami. Maluśki ci on chyba wyjdzie więc dla żony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twierdzącym, że nie można w sklepie kupić dobrego automata poniżej 500 zł, mówię stanowcze "eeee, tam" :unsure:

post-25008-0-05354200-1331130571.jpg

Adriatica 1096 | Casio Lin-169-7AV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega, kaliber 30 T2 PC. Koperta 14K, bez widocznych punc, z sygnatura JPB - ktos slyszal?

post-10448-0-01392400-1331131513.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fajny ten technosik - wyglada jak wojskowy, pierscien wokol szkielka, stale telskopy i fajna koronka, swietny !!!!!

:lol: , podladuj jeszcze werk i dekiel jak to nie problem.

pozdrawiam

Rafal

dziękuję, a oto jego dalsze zdjęcia

post-6777-0-16322900-1331131725.jpg

post-6777-0-51389500-1331131727.jpg

pozdrawiam

dalw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dziękuję, a oto jego dalsze zdjęcia

pozdrawiam

dalw

Naprawde swietny:), seredeczne gartulacje:)

pozdrawiam

Rafal

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz dziela Jaeger (i Jaeger LeCoultre) sa ostatnio czesto prezentowane ? oto moj nowy nabytek. Barometr Jaeger z 1925 roku, czyste art deco (na catalinowej podstawie !!) ? dziala dokladnie (jak wszystko spod marki Jaeger :lol: )

post-12189-0-24466900-1331131953.jpg

post-12189-0-40261800-1331131954.jpg

post-12189-0-70002600-1331131955.jpg

post-12189-0-63085300-1331131956.jpg

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi