Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

2 lata poszukiwań zwieńczone sukcesem:

post-27087-0-26177400-1331220865.jpg

post-27087-0-72896800-1331220866.jpg

Od kolekcjonera fanatyka, który nie dość, że trzymał w foliach, to jeszcze zaraz po zakupie oddał do Glashutte do polerowania, bo się dopatrzył z lupą dwóch mikrorysek. Nawet paska nie zapiął ani razu, żeby się nie odgniótł, albo żeby dziurki nie rozepchnąć. ;)

Z żalem gratuluję ;) Domyślam się, że to ten z Chrono 24, gdyby tak jeszcze zaczekał na mnie ze dwa miesiące...Dobrze, że mam swojego Uniona Julius Bertger Chronograph, inaczej czułbym się jeszcze gorzej .

Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam.

p.s. Chętnie bym go zobaczył na żywo n.p. na spotkaniu w Hiltonie ;)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A oto coś co mi wpadło fuksem w łapy: Enicar Sherpa 600 Super Dive, według mojej oceny stan zachowania 9/10. Mało noszony z oryginalnym szkiełkiem.

Wymiary jak przystało na rasowego nurka to 40 na 50 mm bez koronek ;) . Koronki sygnowane i oryginalne z logiem firmowym i kratką, jedna z nich porusza obrotowy pierścień pod szkiełkiem. Stan tarczy i wskazówek jest świetny, niestety zdjęcia robione telefonem.

Pozdrawiam wszystkie chwalipięty!

\

Rewelacyjny - serdecznie gartuluje i czekam na galerie.

Rafal

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Enicar Sherpa 600 Super Diver WSPANIAŁY!!!! Wszyscy pokazują takie fajne zegarki... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Union i Enicar rewelacyjne - nie wiem jak wy znajdujecie takie cudne zegarki ;) Gratulacje

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy ze pozazdrozcilem pierscienia enikarowi i werku Longinesowi Zbyszke

zdjecia tragiczne wiec czekam az do mnie dotrze, wtedy trzeba bedzie zakasac rekawy

post-514-0-70310000-1331220890.jpg

By rafalbar

pozdrawiam

R

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet na tej fotce wygląda czadowo wiec az boje sie rezultatu gdy sie za niego wezmiesz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yargoth - dzieki- najwzaniejsze ze jest nie modyfikowany i niepoprawiany, za jakies 2 miesiace pokaze rezultaty:)

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekne te nurasy - i Enicar i Longines.

@Structural: Ty brutalu :P , juz sie wziales do niszczenia takiego okazu (przez zalozenie go na nadgarstek :P ). Ten poprzedni wlasciciel pewnie rwie sobie wlosy z glowy.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość entwistle100

Wszystkie zegarki z tego wątku są PIĘKNE i również gratuluję udanych zakupów, które są powodem do zadowolenia niezależnie od wydanej kwoty czy marki zegarka. Jeszcze raz pozdrawiam

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypadkowo ;) zakupilem takiego starego pseudonurasa:

post-10448-0-89700900-1331223315.jpg

post-10448-0-93706900-1331223322.jpg

W srodku znajome fanom Worldmasterow ksztalty mostkow (FHF 974):

post-10448-0-81424200-1331223329.jpg

Nazwa "Örnen" tlumaczy sie jako "Orzel". Protoplasta Polpory, z tego co wiem - szwajcarski mechanizm a opakowanie szwedzkie.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny orzel, cos nas na nurki wzielo:) ja nadal w temacie longinesa - dzisiaj dowiedzialem sie iz moja skromna oferta zostala zaakceptowana - nadaje sie tez do tematu o werkach z 2 sprezynami ;) ostatni inhouse tej firmy.

post-514-0-32655100-1331223346.jpg

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietna, zloto i stal w bardzo ladnym polaczeniu, Gratuluje!!!

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dancemacabre
:) dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imgp0008ebt.jpg

prace nad pokazanym tu nabytkiem:) po 2 dniach pracy udalo sie uratowac oryginalne szkielko, coz czeka go wymiana sekundy, wypelnienie minuty, mat koperty i pasek z rekina:), tarczy nie ruszam, w zaleznosci od farta pochwale sie za jakis miesiac efektem koncowym, zegarek z 64 lub 63 prekursor pokazanych na zdjeciu w ksiazce conquesta i legend.

pozdrawiam

R

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dancemacabre

świetny :wub: gratuluję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serdecznie dziekuje, coz jeszcze sporo pracy zostalo ale tak sie ucieszylem ze udalo sie zachowac oryginalne szklo ze podladowalem, jeszcze raz dzieki:) pozdrawiam

Rafal

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem forum z nowym nabytkiem, to się pochwalę ;)

Aristo FliegerUhr 4H230-4

post-27782-0-88489900-1331225590.jpg

post-27782-0-05037200-1331225592.jpg

Przymierzałem się do bardziej klasycznego pilota, lecz cena tego wydała mi się na tyle atrakcyjna, że nie mogłem się powstrzymać. Za to po wakacjach rozpocznę nowe polowanie.

Przepraszam za jakość zdjęć, ale tak na szybko przed wyjściem do pracy.

Pozdrawiam.

Victor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Victor gratulacje!

Cytochrom daj więcej zdjęć oryginału pliss! ;) Szkoda ruszać tak rzadką i piękną sztukę... (może pw z oryginałem?)

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tu moj nowy nabytek Jughans automatic po czyszczeniu jeszcze cieplutki gdzie 3 tygodnie temu zamieszczalem zdjecie mechanizmu wiec drugi raz tego nie bede robi - tutaj link do mechanizmu w tym junghansie.

jak wam sie podoba ? podkresle ze kupilem go za 80zl a za czyszczenie dodatkowe 70zl.

31e328c539de0cff.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna! też szukam od jakiegoś czasu jakieś klasycznej starej omegi najchętniej z małą sekundą, na razie bez skutecznie...

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi