Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

Ja bym jeszcze GSa pogonił bo się dubluje z Exem , dorzucił srebrnego DJ36 + jakiegoś Suba 😆 i można kończyć zabawę 😜

Ja się pytam a gdzie Pam

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Ja się pytam a gdzie Pam

no to już pytanie do @Dnlaie  , mi osobiście się podobają ale wątpię żebym kiedykolwiek kupił 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem, że Pamy są dobre & wygodne / ale raczej nie moja bajka.

Lubię zegarki casualowo-sportowe, na bransoletach (z WR pozwalającym na swobodny kontakt z wodą) i w mój gust wpisują się właśnie - Rolex&Tudor, przy czym jestem nastawiony na jakość a nie ilość (stąd jak mam wydać 10k - wolę dołożyć do T / ale mając 15k wolę już ciułać do R)

*ale na tą chwilę nie mam żadnego ciśnienia (jak wspominałem - bardziej kręci mnie rola jednozegarkowca / przynajmniej w znaczeniu - jeden automat + jeden kwarc, gdzie doskonale w te role wpisują się właśnie - posiadane przeze mnie R & GS)

Edytowane przez Dnlaie

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Dnlaie napisał(-a):

54 był idealny na tamten moment 😅

Teraz jest takim Ex

I rozważam sprzedaż 58 

Wtedy zostałby R i GS (jeden automat i jeden kwarc w kolekcji)

To już prawie jak jednozegarkowiec 😆

Ja bym nie ruszał BB58.

W kolekcji powinien być:

- zegarek sportowy (masz BB58, a ciężko będzie znaleźć ciekawszy zegarek sportowy w Twoim rozmiarze),

- drugi bardziej elegancki (tu chyba masz braki)

- trzeci EDC (tu masz nadmiar, bo zarówno Ex, jak i GS to świetne EDC, ale ponieważ oba są świetne, to nie ruszaj żadnego ;))

18 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Ale jak z dwoma zegarkami no co Ty :D ze 3 najmniej :D

Jeden zegarek to utopia. Dwa to opcja minimalistyczna, dla miłośnika to jednak za mało. Trzy to już rozsądna opcja i kompletna (mam taki wypasiony kompletny zestaw: sportowy (Submariner) + elegant (Nomos Tangente) + EDC (Grand Seiko), sam nie wiem po cholerę mi kolejne 3 posiadane :D)

Więcej niż trzy to już tylko dla wariatów, takich jak większość z nas. 

18 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

Ja bym jeszcze GSa pogonił bo się dubluje z Exem , dorzucił srebrnego DJ36 + jakiegoś Suba 😆 i można kończyć zabawę 😜

To fakt, że trochę się dublują, w zasadzie to zegarki alternatywne, ale jak pisałem wyżej oba świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Jeden zegarek to utopia. Dwa to opcja minimalistyczna, dla miłośnika to jednak za mało. Trzy to już rozsądna opcja i kompletna (mam taki wypasiony kompletny zestaw: sportowy (Submariner) + elegant (Nomos Tangente) + EDC (Grand Seiko), sam nie wiem po cholerę mi kolejne 3 posiadane :D)

Więcej niż trzy to już tylko dla wariatów, takich jak większość z nas. 

Odpowiem tak: :D

a1wvha.jpg.dbdeb1d49826b9820e3250bb716ed83a.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi