Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

andrewjohn

Zegarki Tissot z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgadza się na odbiór osobisty, nie zgadza się na żadną inną formą wysyłki niż paczkomat. może przesadzam, aczkolwiek wolę czasem przesadzić, niż się "nadziać". znajomy też mówił, że przesadzam z tym ryzykiem przy kredycie frankowym :P

Brak odbioru osobistego w tym przypadku: dyskwalifikacja .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga ciekawe dlaczego allegro i SG ma taki proceder w 4 literach, allegro jeszcze rozumiem bo maja kase z prowizji ale SG ma chyba głeboko w tylku strate kasy i jak by nie bylo popsucie wizerunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba długo szukać, żeby znaleźć skąd pochodzi zegarek.

Co by nie złamać regulaminu, wrzucę wam linki, z 'oryginalnym brandem'. To i tak optymistyczna wersja,

bo można znaleźć również bardziej podłe podróby po 30$ już ze szwajcarskim logiem.

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Watch-mens-watch-fully-automatic-mechanical-watch-commercial-classic-strap-waterproof-sheet/1699069834.html

http://www.aliexpress.com/item/HOLUNS-classic-LeLocle-style-men-wristwatches-full-steel-self-wind-watch-mens-watches-top-brand-luxury/1908810265.html

Warto zerknąć na zdjęcia :)

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tylko to sa inne mechanizmy.

mechanizmy w tissotach z allegro to sa klony ety bez sygnatur a reszta jest chyba identyczna.

kiedys mozna bylo je rozpoznac po innym incablocu lub zbyt duzych napisach na wahniku a teraz jest wszystko jak w oryginale

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chiński klon Ety z haczeniem, jest tańszy od miyoty. Poza tym, zdjęcia z aukcji nie muszą przedstawiać dokladnie tego, co otrzymasz. Zerknij na drugi link, tam masz zdjęcia mechanizmu, zmiana wachnika, tarczy, grawerowanie z innym napisem i masz to co pewnie otrzymałbyś na aukcji. Na odpowiedniku naszego Allegro w chinach, masz dokladnie to co na aukcji tego oszusta na Allegro, za 1280yuan (jakies 200$) z pudelkami/papierami. Dyskusja nie ma sensu, póki ktoś nie poczyni zakupu tego cuda. Z ciekawości kliknąłbym tego lelocle chronometr, ale nie mam czasu na późniejsze składanie zeznań i papierologię. Sprawa nadawała by się do prokuratury, o czym jestem przekonany i nie daję tu nawet tego 1% o którym koledzy pisali, a uzasadniałby to tylko fakt, że towar "spadł z tira".

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak odbioru osobistego w tym przypadku: dyskwalifikacja .

Na początku delikatnie zalicytowałem, bo wszystko wyglądało ok(nawet zdjęcie karty gwarancyjnej). Jednak jak poprosiłem go o wypisanie mi tzw. gwarancji rozruchowej(potwierdzającej stan zgodny z opisem), facet usunął mnie z licytacji- powód? "Licytujący żąda warunków których Sprzedający nie jest w stanie spełnić." Komedia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowując- nie potwierdza stanu zgodnego z opisem, lokalizacja to fake, nie przewiduje innej formy odbioru jak inPost=>zgłaszam sprawę na Allegro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chiński klon Ety z haczeniem, jest tańszy od miyoty. Poza tym, zdjęcia z aukcji nie muszą przedstawiać dokladnie tego, co otrzymasz. Zerknij na drugi link, tam masz zdjęcia mechanizmu, zmiana wachnika, tarczy, grawerowanie z innym napisem i masz to co pewnie otrzymałbyś na aukcji. Na odpowiedniku naszego Allegro w chinach, masz dokladnie to co na aukcji tego oszusta na Allegro, za 1280yuan (jakies 200$) z pudelkami/papierami. Dyskusja nie ma sensu, póki ktoś nie poczyni zakupu tego cuda. Z ciekawości kliknąłbym tego lelocle chronometr, ale nie mam czasu na późniejsze składanie zeznań i papierologię. Sprawa nadawała by się do prokuratury, o czym jestem przekonany i nie daję tu nawet tego 1% o którym koledzy pisali, a uzasadniałby to tylko fakt, że towar "spadł z tira".

Sprzedający te tissoty wkleił do aukcji filmik na którym widać że na 99% w środku siedzi TC 2824 a nie eta.

To jest po prostu klon i nie potrzeba zmieniać wahnika(on po prostu wygląda tak samo a kosztuje połowę ceny ety)

Nie będę zaskoczony jak nikt nigdy nie kapnie się że kupił podróbę.

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mkuka

Witam, jeśli było to proszę usunąć...

Edit : Usuwam z powodów "zdrowotnych" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może ktoś podsumować po polsku ten filmik?

Czodzi mi o to co wyszło po tych testach na sprzęcie bo nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Podsumowując w skrócie - chiński klon przewyższa w działaniu (dokładności pomiaru czasu) oryginalną ETA, na której bazuje. Odchyłki rzędu 2 sek i 4 sek /dzień w pozycji poziomej i po obróceniu o 180 stop. Cena ~1/2 oryginału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli dobrze zrozumialem( bo mialem cicho glos w pracy) to wszystkie elementy mechanizmow mozna dowolnie zamieniac pomiedzy szwajcarem a azjata poniewaz wszystko pasuje.

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klon nie do rozróżnienia- całościowo, jak i pojedyncze części- nawet przez zegarmistrza. Trochę mnie to przeraża!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy ,spokojnie,to tylko filmik na YT...

Kto go wyprodukował, jaka jest jego wartość merytoryczna, i w jakim celu?-zadajcie sobie pytanie....

Może by ktoś mało zorientowany pomyślał -czemu mam przepłacać?- kupię podróbkę.

Nieprawdaż?

jesli dobrze zrozumialem( bo mialem cicho glos w pracy) to wszystkie elementy mechanizmow mozna dowolnie zamieniac pomiedzy szwajcarem a azjata ponoewaz wszystko pasuje.

To nie pierwszy raz gdy ktoś kradnie pomysły...

Z chronometrami morskimi pewnej marki niemieckiej i radzieckiej jest podobnie ,części pasują idealnie :(

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie podrobka jest nadal podrobka.

jakosc wykonania widac na filmiku a sam zegarek rozni sie jakosciowo od oryginalu.

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! Od jakiegoś czasu szukam zegarka na prezent dla ojca, oryginalnie planowałem na niego wydać około 1500zł. Czytając różne artykuły, chodząc po sklepach i Allegro, trafiłem na "nowe zegarki Tissot wysyłane ze Szwajcarii" za 600-800zł. Niby wszędzie zapewniają, że oryginał, że jakiśtam papier autentyczności jest, nic tylko brać.

Jednak Allegro to Allegro - nikomu nie można ufać, więc zwracam się z prośbą do was, zegarkowi forumowicze: jak to jest, waszym zdaniem? 

Przykładowe aukcje <- Klik

W moim mieście (tj. Wrocław), otworzyli też nowy - przynajmniej dla mnie - outlet z zegarkami. Porozglądałem się trochę i w oko wpadły mi zegarki Emporio Armani, niedrogie, od Armaniego (podobno części w środku ma japońskie?) - wyczytałem gdzieś, że to takie zegarki kierowane do młodych ludzi, ale ja się nigdy nie przejmowałem takimi rzeczami - jak wygląda dobrze to wygląda dobrze. Co myślicie o tych zegarkach? Dodam, że również są dziwnie niedrogie, ale w outletach podrób raczej nie sprzedają, prawda?  :huh: 

Z góry dziękuję za pomoc i opinie! Pozdrowionka  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było już o tych Tissotach "wysyłanych ze Szwajcarii" sporo tematów na forum, konsens raczej jest taki, że to chyba podróby. Ceny są zastanawiająco niskie w porównaniu ze sklepowymi, a to zawsze powinno dawać dużo do myślenia.

Co do Emporio Armani dla ojca to bym raczej sobie odpuścił, to tylko marka "modowa", pewnie bardziej warto zerknąć w stronę stonowanych Tissotów (ale w sklepie, nie na Alledrogo), Certin czy chociażby Atlanticów, jak sądzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.

O tych Tissotach z Alle poczytaj na forum - jest już odpowiedni wątek.

A Armaniego raczej sobie odpuść - w kwocie 1500 PLN znajdziesz już na prezent fajny automat. Poszukaj czegoś właśnie z Tissota chociażby. Tylko może niekoniecznie na Allegro. Podpytaj w sklepach, które się reklamują na forum - i rabat na pewno się jakiś znajdzie. Ewentualnie u siebie u Dolinskiego sprawdź ofertę, tam tez da się uzyskać drobny rabat :)

Powodzenia.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissoty z allegro mają wziecie ,to juz piaty temat w ostatnich tygodniach ktory połączyłem....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do zakupu tissotow na allegro:

jesli nie interesujesz sie zegarkami i nie masz pojecia jak rozpoznac podrobiony( a jest coraz trudniej) to pozostaje ci tylko sklep.

wyobraz sobie mine ojca gdy odda tissota z allegro do naprawy a zamiast zegarka otrzyma pismo ze zostal zarekwirowany do zniszczenia.

do 1500zl jest sporo ladnych zegarkow

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wie się czego szukać rozróżnić podróbkę na chińskim klonie od oryginału nie jest trudno (w zaledwie kilka sekund). Nawet nie trzeba się za bardzo wpatrywać choć przyznam że używając powiększenia te "cuda" wyglądają jakby były wykonane za pomocą dłuta i młotka. Zdecydowanie bardziej zastraszające jest to, że gro ludzi nie ma pojęcia że została oszukana, wręcz omamiona gwarancjami, 100% pozytywami na allegro i na pierwszy rzut oka zegarkiem całkiem niezłej jakości. A niestety mój kraj taki piękny że nikt w sprawie podróbek sprzedawanych na tym popularnym portalu nic nie robi z jednej prostej przyczyny. Jeśli ktoś się zorientuje że ma podróbkę otrzymuje zwrot pieniędzy więc dla policji jakby sprawy nie było i pan Krzysztof K. dalej może sobie podstawiać "słupy" na allegro i sprzedawać wytwory chińskich rączek jako "swiss made" do woli...smutne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do podrobki dawanej do serwisu, mialem taka sytuacje.Dostalem od zony ponoc Tissota za 1200zl z allegro w sklepie cena ponad 1400zl.No zawsze 200zl w kieszeni zostaly.

Zegarek nie byl uzywany na co dzien, lecz przy zmianie czasu na zimowy odpadla koronka.Oddalem do naprawy i po 2tyg jade szczesliwy odebrac a tu zestresowana pani dsje mi pisemko ze serwis stwierdzil ze zegarek nie powstal w fabryce Tissota i musza ho zniszczyc.Cale szczescie ze odzyskalismy pieniadze od sprzedajacego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

czy ktoś z Was kojarzy sprzedającego na allegro Emc2-pl bądź sklep - Emc2, tego użytkownika?

Ktoś kupował coś u niego? Słyszał o nim?

99.5% pozytywów przy 4610 ocenach sprzedaży.

Moją uwagę zwróciły negatywy dotyczące podróbek.

Chodzi mi o Tissoty wystawione przez tego użytkownika, licytacja od 750-800zł.

Proszę o informację na temat użytkownika, bądź oferowanych przez niego zegarków.

Zwróciłem się z prośbą do sprzedającego o dokładne zdjęcia mechanizmu i dokumentacji. Odpwoiedział, żebym sprecyzował prośbę o fotki co do dokumentacji bo jest jej bardo dużo.

Coś poza kartą gwarancyjną ma istotne znaczenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popros o fotki mechanizmu (z numerami i punca eta)

tutaj masz przyklad http://zegarkiclub.pl/forum/topic/116401-tissot-prs-516-automatic/

Karta gwarancyjna nie wydana przez autoryzowany punkt sprzedazy nie jest wazna tak wiec mozesz jej uzywac jako zakladki do ksiazki :)

Nie widzialem tej aukcji ale moge w ciemno powiedziec ze to fake :)

Komentarze sa pozytywne bo ludzie nie wiedza co kupuja, zegarek ladnie wyglada sa papiery wiec wystawiaja pozytywy i sie ciesza dopuki cos nie nie rozwali i nie trafia do serwisu a tam zonk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.