Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

usuniety

Tissot PRS 516 Automatic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

prosiłbym o potwierdzenie lub też zaprzeczenie moim obawom na temat zegarka z tematu wątku.

Nie ukrywam, że oglądałem już trochę zdjęć na zagranicznym forum i niektóre elementy mocno budzą moje wątpliwości inne natomiast im przeczą.

Byłem w jednym ze sklepów Waldi Time i kobieta tam pracująca nie dopatrzyła się żadnych nieprawidłowości.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przy balansie masz logo ety i oznaczenie mechanizmu? Zobacz przez lupe

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przy balansie masz logo ety i oznaczenie mechanizmu? Zobacz przez lupe

z tego co widzę tak ale nie dysponuję lupą w tym momencie żeby na 100% potwierdzić. Cyferki na pewno są, logo chyba też.

Czy mogę zamieścić link do zagranicznego forum?

Wysłałem również maila do [email protected] zobaczymy co mi odpiszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te logo widac bez lupki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co widzę tak ale nie dysponuję lupą w tym momencie żeby na 100% potwierdzić. Cyferki na pewno są, logo chyba też.

Czy mogę zamieścić link do zagranicznego forum?

Wysłałem również maila do [email protected] zobaczymy co mi odpiszą.

Podaj ten link.

Zegarek wygląda nieźle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze te podróby robią teraz naprawdę trudne do rozpoznania :wacko:

Oczywiście mając w jednaj ręce orginał, a w drugiej fake to nie problem, ale ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem właśnie w SCC w Katowicach w dwóch sklepach, oglądałem czarną i granatową tarczę na bransolecie i jedyna różnica jest w czcionce napisu na zapięciu bransolety. Reszta moim laickim okiem jest taka sama.
Czekam na odpowiedź serwisu, zobaczymy.

Dodam jeszcze że zegarek waży dokładnie katalogowe 195g wraz ze wszystkimi ogniwami bransolety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mamy tautaj takia cos

http://allegro.pl/nowy-tissot-t044-430-26-051-00-dostawa-24-h-i5063518102.html

Sprzedawca nawet daje filmik do prezentacji zegarka

Zadałem sobie troszke trudu i porównałem mojego PRS-a z tym na filmiku

1. U mnie w tym trybie daty, cyfra dnia tygodnia zawsze jest czerwona a na filmie jest czarna
2njy3pg.jpg

2. Co prawda w filmie jest kiepski kąt i mało widac to wydaje mi sie ze mechanizm nie ma nabitych numerów.
20ge35x.jpg

Wnioski mozna wyciagnac samemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masakra.

jednak jest tak jak myślałem u pana wojciko z alledrogo.

nie dziwię się że nie ma negatywów ponieważ zegarki okazują się być dobrymi podróbkami.

w tym prs jak widać w ostatnich sekundach filmiku brakuje sygnatur mechanizmu i szlify na wahniku są supełnie inne niż w oryginale (oryginał pod kątem a podróbka proste jak zrobione papierem ściernym)

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usuniety- wiadomość ze swatch group jeśli w ogóle odpiszą na twojego maila raczej nie będzie zadowalająca

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usuniety- wiadomość ze swatch group jeśli w ogóle odpiszą na twojego maila raczej nie będzie zadowalająca

Odpisali, wiadomość rzeczywiście niezadowalająca, ponieważ kładą lagę na prośbę o sprawdzenie zegarka po numerze seryjnym.

Oczekują przesłania zegarka, co wiąże się z kosztem 300zł. Pozwoliłem sobie wysłać do nich maila, czy tak samo olewają fakt, że na allegro sprzedają się masowo podrobione zegarki firmy Tissot.

W kwestii swojego zegarka, zwracam go sprzedającemu na warunkach rękojmi i oczekuję wymiany na towar bez wad istotnych (tzn. oryginalny) lub zwrotu gotówki.

I tak, jest to zegarek zakupiony na popularnych ostatnio aukcjach... jeśli ktoś ma jakieś pytania, służę pomocą.

Trochę niepokoi mnie fakt, że profesjonalni sprzedawcy w sklepach z zegarkami nie dostrzegli nic niepokojącego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co na to sprzedawca.

Uważaj żebyś nie został bez zegarka i pieniędzy.

Chyba wiem na jakiej aukcji kupiłeś i z tego co pamiętam sprzedawca nie pisze o możliwości zwrotu.

Napisz co ustaliłeś.

Pamiętaj z kim masz do czynienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo przydatne porównanie. Dzięki kolego. W przyszłości planuję upolować gdzieś tego Tissota więc będę miał to na uwadze. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.