Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

andrewjohn

Zegarki Tissot z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze niech w końcu ktoś wklei zdjęcia zakupionego na tej aukcji zegarka.

Pewnie wiele osób zastanawia się jak wygląda ten le locle:)

Widzę że chyba po ptokach.

Sprzedający nie ma nic do sprzedania- obstawiam że już go nikt nie zobaczy.

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I do tego bezczelny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po komentarzach patrząc wszyscy zadowoleni jedynie zaniżone oceny za czas dostawy ale to jest w opisie że 20dni - jest 10dni na zwrot mozna sobie zweryfikować - nie wiem jak ten zwrot ma wyglądać ale jak na razie nie widać żeby ktoś tam narzekał 

Cena faktycznie dziwnie niska - nie wiem sam co myśleć  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena faktycznie dziwnie niska - nie wiem sam co myśleć  <_<

Masz wątpliwości, że to podróbki? Przecież sama odpowiedź w mailu tego człowieka jest najlepszą wizytówką owego "biznesu".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze zwrotem wszystko się zgadza tylko trzeba pewnie zwrócić do producenta (na własny koszt), którym zapewne jest azjata.

Kiedyś zakupiłem (oryginalne) ray bany, które przyjechały prosto z chin a sprzedający na allegro odpisał że mam sobie odesłać do producenta tylko muszę przepisać krzaczki.

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit:

Jako ze to już trzeci wątek w jednym temacie połaczyłem wszystkie.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpisał że mam sobie odesłać do producenta tylko muszę przepisać krzaczki.

Przecież sama odpowiedź w mailu tego człowieka jest najlepszą wizytówką owego "biznesu".

Absolutnie go nie bronię - pewnie macie rację - cena kusząca i to ludzi omamia - ja mam od lat PRC200 kupionego w Max-Time ale on kosztował coś ponad 1200 zł wtedy (o ile pamiętam jakieś 6 lat temu zaraz jak wyszły)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już powinno być ok,temat wielokrotnie powielany.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba przedwczoraj powstaly te aukcje i istnieje bardzo duze prawdopodobienstwo ze to ta sama osoba. Ciekawe czy i kiedy posypia sie negatywy.

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aukcje są robione na szybko, to widać na pierwszy rzut oka. 

Widzieliście, że ktoś w komentarzach podaje 2 inne nazwy? zegarki_online i edysia_390

edysia_390 nic nie sprzedaje już, do 30 września 2014 jeszcze odpowiadali na negatywy, później już nie. Negatywów  10 + 2 neutralne 

zegarki_online - konto zawieszone 

Dla mnie sprawa jest prosta. Robią konto, sprzedają ile się da, większość osób przecież nie sprawdza u zegarmistrza czy ori czy nie tylko nosi i się cieszy, że taniej. Jak ktoś sprawdzi i chce zwrot to robią problemy, ale i tak jest to 1/10 (tak jak widać po komentarzach) więc zysk i tak mają na tym. Za dużo się nabije negatywów to kolejne konto i dalej. Chciałem zadzwonić pod numer podany na aukcjach, ale jest błędny. 

Ja już podjąłem się testowania chińczyków CD więc tutaj musi ktoś inny się poświęcić :P

Hmm starałem się sprawdzić czy wyciąga zdjęcia z jednego miejsca czy z różnych (jeżeli byłyby z jednego to może rzeczywiście outlet jakiś), ale 3 zdjęcia z 3 różnych stron, z czego 2 polskie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wiem, że po zdjęciach praktycznie nie da się ocenić, ale czy istnieje szansa, że zegarek z linku poniżej faktycznie jest oryginalny?

link -> http://allegro.pl/nowy-tissot-t41-1-423-53-le-locle-i5031920388.html

Ten Tissot wpisuje się idealnie w zegarek jakiego szukam, do tego cena jest bardzo atrakcyjna (jeżeli to oryginał), ale obawiam się, że to tandetna podróbka z Chin, jak uważacie?

EDIT cook: Tematy połączone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytaj komentarze tego sprzedającego

Jednak nie kupuję, przesyłka z chin pocztą szwajcarską to nie przesyłka ze szwajcarii. kupujący na ma przedpłaty na koncie bo to nie jego konto :)

wszystkie zdjęcia są z neta, więc ocenić "towaru" się nie da.

Jakiś czas temu był wątek o tym sprzedającym (tylko chyba inne konto miał). generalnie na 99,9% podróba prosto z Chin. a powyższy komentarz tylko to potwierdza.

rzuć okiem na ten temat, bo to ten sam "pomysł na sprzedaż"

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/115556-sprzedaj%C4%85cy-figo2bczy-to-jest-mo%C5%BClwe/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa opisówka: mechanizm kwarc (?) Moim zdaniem produkt w takiej cenie nie może być oryginalny, amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za takie pieniądze można kupić ale używkę

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź, upewniliście mnie. Na pewno nie dam zarobić temu oszustowi. Sprawa zgłoszona do Allegro 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o tym zegarku? http://allegro.pl/zegarek-meski-tissot-le-locle-plus-rotomat-gratis-i5071894567.html?ref=mainpage-observed

Na kilka podstawowych pytań gość odpowiada wymijająco. Do tego w opisie lokalizacji jest Warszawa, a jak zaproponowałem odbiór osobisty, dowiedziałem się, że siedzi za granicą (O.o). Do tego dodać mogę, że nie chce wypisać gwarancji rozruchowej. Co myślicie? Oszust?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA: wysyłka wyłącznie przez Paczkomaty InPost.

czyli kolejne schody, bo nie masz ŻADNEGO bezstronnego świadka na zawartość paczki. kurier / listonosz zawsze mogą coś poświadczyć, a paczkomatu nawet nie masz jak przekupić :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sokolow, możesz jaśniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedawca napisał, że wysyła TYLKO paczkomatami. dlaczego? dla mnie jeśli są podejrzenia to tylko taka wysyłka wzbudza kolejne. jak odbierasz zegarek na poczcie to zawsze możesz sobie otworzyć, zobaczyć i masz listonosza na swiadka, że coś jest nie tak. w paczkomacie nie masz nikogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu akurat przesadzasz ja np tez wysylam paczki tylko paczkomatami, szanuje swoj czas i nie mam czasu lazic na poczte (paczkomat nie marudzi i nie ma do niego kolejek oraz jest tanszy).

Co nie zmienia faktu ze na allegro nie kupuje sie tisottow chyba ze uzywany z pelna dokumentacja od oficjalnego sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zgadza się na odbiór osobisty, nie zgadza się na żadną inną formą wysyłki niż paczkomat. może przesadzam, aczkolwiek wolę czasem przesadzić, niż się "nadziać". znajomy też mówił, że przesadzam z tym ryzykiem przy kredycie frankowym :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.