Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Recommended Posts

Parmezan z paczki??? Niedopuszczalne. A penne wygląda na rozgotowane . Smacznego :)

 

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka


Seiko: 6105-8110, SBDX001, 7549-7000

Citizen: 62-6198, SATELLITE WAVE AIR  CC1054 56E,  Signature Collection Grand Classic NB0046-51L

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parmezan z paczki??? Niedopuszczalne. A penne wygląda na rozgotowane . Smacznego :)

 

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Parmezan otarty,penne jest al dente,a Ty bana dostajesz... :lol:

 

edit ; Angelo jeszcze gotowi pomyśleć że pijemy razem... :D

Edited by cook

Pozdrawiam, Marek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parmezan otarty,penne jest al dente,a Ty bana dostajesz... :lol:

 

edit ; Angelo jeszcze gotowi pomyśleć że pijemy razem... :D

 

:D


Seiko: 6105-8110, SBDX001, 7549-7000

Citizen: 62-6198, SATELLITE WAVE AIR  CC1054 56E,  Signature Collection Grand Classic NB0046-51L

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Angelo

Parmezan otarty,penne jest al dente,a Ty bana dostajesz... :lol:

 

edit ; Angelo jeszcze gotowi pomyśleć że pijemy razem... :D

Smaka mi narobiles na Italianskie jedzenie i meksykanskie piwo  :D

 

a zreszta przygotowuje sie do finalu Copa... wiec innego piwa nie wypada pic  :D  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupiłem 6.....ale, idę do sklepu bo mecz niedługo :D

Edited by cook

Pozdrawiam, Marek

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Angelo

Ja sie przygotowalem na mecz, ale zapasy szybko topnieja  :lol:  :lol:  :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Penne z pewnością pychotka. Piwka i u nas nie brakuje, a kolacja... się robi :

 

3ca2d9594d42a946eb0d9559f2317021.jpg

 

;)

 

 

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Angelo

Niema to jak ognisko  :)

grill sie chowa... 

 

smacznego  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Dziękujemy i pozdrawiamy! :)

 

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Dziękuję! Agata ciepło odwzajemnia pozdrowienia. :)

 

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Angelo

Jako ze stalem sie dzialkowiczem prawie, ze pelna ,,gemba,, , to rozgladalem sie za jakims sprzetem do przyrzadzania przysmakow...

jako ,ze grill nie jest zbyt zdrowy, to bede staral sie go ograniczyc... zreszta juz posiadam sprzet do grillowania...

ale do rzeczy. wybor padl na kociolek tzw. ,,bogracz,,

jest to, wedlug mnie, swietny sposob na pyszne gotowanie nad ogniskiem potraw jednogarnkowych.

naogladalem sie filmikow na yt. i slinka cieknie mi do tej pory  ;)

 

chcialem zapytac, czy mieliscie stycznosc z takim kociolkiem?

czy to dobra metoda na przyrzadzanie jedzenia i przedewszystkim czy zdrowa?

jakimi kryteriami sie kierowac podczas kupna? jaki material itd.

 

za wszelkie sugestie bede wdzieczny.

pozdrawiam a.

Edited by Angelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

czy to dobra metoda na przyrzadzanie jedzenia i przedewszystkim czy zdrowa?

 

 

życie jest niezdrowe ;)


Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Angelo

życie jest niezdrowe ;)

Wiem, wiem.

Pale, pije...  ;)

a caly czas zastanawiam sie nad tym jak ograniczyc ryzyko....

 

osobiscienie dalbym tyle ,,kartofli,, i niedodal bym kalafioru, a wzamian dodalbym zywej papryki i lyzke pasty pomidorowej... ale jak cos to bede probowal, to popelnic jak cos  ;)

 

Edited by Angelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiem, wiem.

Pale, pije...  ;)

a caly czas zastanawiam sie nad tym jak ograniczyc ryzyko....

Wyeliminuj to co szkodzi Ci najbardziej czyli papierosy - reszta razem to 1/10 tego co robią z tobą papierosy 

W mojej rodzinie już dwie osoby zmarły na nowotwory typowe dla osób palących (tzw nikotyniaki) 

Ja nie palę , jestem zagorzałym przeciwnikiem, nienawidzę dymu i osób które nie szanują innych paląc w miejscach publicznych, w miejscach których nie mam możliwości unikać i przez ten ich dym muszę przejść 

A z kociołka żeliwnego jadłem kiedyś zapiekankę z ziemniaków i smakowała tak samo jak z patelni w domu - mięso z grilla przechodzi dymkiem poza tym klimat grilla i ogniska i to jest najpiękniejsze

Spróbuj to samo jedzenie co jadłeś na grillu zjeść w domu ładnie na talerzach i jakoś nie będzie tak samo smakowało - podobnie jak flądra na deptaku przy plaży a jedzona w domu 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Angelo

Pawel, kiedy ja palenie probuje rzucic, ale jakos mi niewychodzi  <_<

 

Co do klimatu kociolka masz racje, ale mysle ze jakies potrawy wegierskie beda smakowac wybornie  ;)

Wlasnie myslalem o zeliwnym... dzieki  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Pawel, kiedy ja palenie probuje rzucic, ale jakos mi niewychodzi   <_<

 

Bo tego nie robi się na zasadzie 

Powiesiłem sobie nad łóżkiem kartkę z napisem ( OD JUTRA NIE PALĘ ) i czytam to codziennie jak wstanę 

Pety się rzuca i koniec - z dnia na dzień bez zmniejszania dawki, bez leków i suplementów - po prostu od teraz już nie palisz

Paliłem 10 lat od 16 jestem wolny i nie śmierdzę 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niema to jak ognisko  :)

grill sie chowa... 

 

smacznego  :)

Też jestem tego samego zdania

Ognisko daje klimat którego nie uzyskasz na samym grilu - ja jak zapraszam gości na grillowanie to i tak zawsze rozpalam ognisko - jest ciepło szczególnie jak się siedzi do późna, ludzie siedzą i patrzą w ogień 

Wczoraj paliłem ognisko i dzisiaj tez będę  :)  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiem, wiem.

Pale, pije...  ;)

a caly czas zastanawiam sie nad tym jak ograniczyc ryzyko....

 

Naprawdę palisz papierosy i zastanawiasz się czy jedzenie z grilla/ogniska/kociołka Ci nie zaszkodzi?

:D :D :D

dobre :D

 

(żeby nie było ja też z palących)


Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Angelo

Naprawdę palisz papierosy i zastanawiasz się czy jedzenie z grilla/ogniska/kociołka Ci nie zaszkodzi?

:D

dobre

 

(żeby nie było ja też z palących)

niechodzi wsumie o mnie  :rolleyes:  ja juz jestem na straconej pozyji  :blink:  <_<

bardziej chodzi o moja rodzinke  -_-

 

 

Też jestem tego samego zdania

Ognisko daje klimat którego nie uzyskasz na samym grilu - ja jak zapraszam gości na grillowanie to i tak zawsze rozpalam ognisko - jest ciepło szczególnie jak się siedzi do późna, ludzie siedzą i patrzą w ogień 

Wczoraj paliłem ognisko i dzisiaj tez będę  :)  :)

Gratuluje mocnego postanowienia.

Sprobuje! Obiecuje!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

niechodzi wsumie o mnie  :rolleyes:  ja juz jestem na straconej pozyji  :blink:  <_<

bardziej chodzi o moja rodzinke  -_-

 

im też nie zaszkodzi, no chyba że będziesz siedział z nimi i jarał ;)

najwyżej kup ten kociołek w sklepie żeby spełniał jakąś normę a nie chiński na bazarze i ciesz się żarełkiem z ogniska ;)


Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.