Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Recommended Posts

Hehe, Ożujsko... Przez trzy lata z rzędu byłem Cromaniakiem, ale mi przeszło. Ile można być w d... itd. itp... Nigdy trendy nie byłem, zawsze wolałem passe (tak się to chyba pisze), więc nie wiem dokąd brać polska na kanikułę ujeżdża :) W tym roku trasa wakacyjna biec będzie przez Cieszyn, Budapeszt, Debrecen, Mad, Satu Mare i do Suczawy... Nie wiem czy to trendy, czy owędy ale już się cieszę na "ciorba deburta"... 

A tu mała zagadka, co to takiego widnieje na moim Rumuńskim talerzu:

post-27317-0-94474600-1434878153_thumb.jpg

Edited by cook

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Mamałyga? :)

Brawo! Z, oczywiście, kozim :P twarogiem

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Guest Szymon.

A dziś tydzień amerykański w Lidlu się zaczął, więc kupiłem 4 słoiki masła orzechowego :D

Od czasu gdy widziałem tam jedzące szczury w sklepie pełnym ludzi-co opisywałem na forum,więcej nic nie kupię w tej sieci..

Z obrzydzenia.....

Pozdrawiam, Marek

Guest Kwiatek

Marku ale te szczury do masła się nie dobiorą ;)

Guest Szymon.

Od czasu gdy widziałem tam jedzące szczury w sklepie pełnym ludzi-co opisywałem na forum,więcej nic nie kupię w tej sieci..

Z obrzydzenia.....

Myślisz, że szczury są częścią umowy franczyzowej? Ja nie sądzę, żeby były w pakiecie :P

Ja w tym Lidlu gdzie kupuje nie widziałem, więc zakładam, że ich tam nie ma. Poza tym masło "nie tykane", więc można spożywać bez obawień (jak mawia Wiesław Wszywka)

Edited by Szymon.

Hehe, Ożujsko... Przez trzy lata z rzędu byłem Cromaniakiem, ale mi przeszło. Ile można być w d... itd. itp... Nigdy trendy nie byłem, zawsze wolałem passe (tak się to chyba pisze), więc nie wiem dokąd brać polska na kanikułę ujeżdża 

Trendy nie trendy - lubię polskie morze ale na weekend majowy - pojechać z kumplami na tydzień popić pojeść i zmęczony wrócić do domu.

Na urlop wolę zdecydowanie Chorwację 

Po pierwsze jedyna ciepła  kraina dostępna samochodem (dalej też można ale to już rzeźnia 15 godzin jazdy non-top to dla mnie za wiele) 

Po drugie zupełnie inne jedzenie - mój żołądek odpoczywa od kiełbasy, kotletów mielonych itp... napycham ile się da kuchnią śródziemnomorską (smakuje mi)

Po trzecie nie muszę sprawdzać przed wyjazdem jaka będzie pogoda długoterminowa 

Po czwarte wstaję rano i jedyne nad czym się zastanawiam to co zjeść i czy dzisiaj będzie 35 czy 40 w cieniu 

Guest

A mnie wczoraj taka kolacja się przydarzyła :

6d6a9511ca40bd436334a94b96be2d9f.jpg

Jagnięcina z ryżem i warzywami.

Ale najciekawszy był deser:

442e22776502f0fffb1a2b58b4e5451d.jpg

W białych kulkach z masy (chyba czekoladowej) jest płynny likier, a biała "kluska", to lody o smaku mojito. Mała galaretka też z wina. :D

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Edited by Guest

Wszyscy pokazują swoje krwiste stejki wiec ja na przekór takiego smacznego hamburgera przed chwilka zjadłem a krowa pozostała żywa i nawet nic jej nie obcięli :)d2f5d17a70fdb68ccf5ec8c2bfc6b74d.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ino smak nie ten co kawałka krowy.

Ino smak nie ten co kawałka krowy.

Guest

Smak smakiem, ale Pawle, na zdjęciu sam papier widać. ;)

Za to u vcore... ech... co tu pisać?... ;)

I choćby najlepszy bez krowy był to wolałbym polizać kość po t-bone.... ;)

Edited by Adi

Guest

Skoro bezmięśnie coś było, to i ja w tym temacie... ale sezonowo i rustykalnie: ;)

02315648fe446cb8f7d51ab657718e9a.jpg

...element krowy (zasiadłej) też się znajdzie. ;)

Lubimy?.. :)

Guest Kwiatek

Bardzo lubię bób ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłem. I to w dodatku z "łupinkami" :) hmm....

Bób uwielbiam i jem bardzo często,w rożnych potrawach. Najczęściej gotowany ,tylko do gotowania dodaje  główkę czosnku i pęczek koperku ewentualnie badyle do gotowania a miękka cześć koperku siekana na surowo.,polecam  także pyszne sałatki z bobu jak również bobowe puree do golonki,karkówki czy innych tłustych mięsiw .Co do łupinek to zależy od gatunku bobu Favas można jeść z łupinkami gdyż są miękkie ,inne gatunki raczej  obieram,a na puree kupuje bób łuskany.,

post-67292-0-33835100-1435795264_thumb.jpg