Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Adi

Deep Blue - pokażmy amerykańców ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Indeksy u mnie dobrze świecą i też mocno, tylko to efekt zdjęcia bo wkładka bezela jest ceramiczna co daję taki efekt  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki nie są w ceramice a też to światełko jest intensywniejsze. No i ta warstwa lumy na indeksach wygląda naprawdę cieniutko.

Edytowane przez Testral

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy post, dlatego witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

Przy moim ograniczonym budżecie postanowiłem kupić swój pierwszy w życiu automat i padło na Deep Blue Master 1k. Powiem tak, gdyby nie lektura waszych postów to pewnie nie skusiłbym się na amerykańca i "ryzykowałbym" sprowadzeniem z Hong Kongu seiko 007  <_<

Przy okazji dodam własne wrażenia zakupu w sklepie atomictime.pl. W moim przypadku po przelaniu kasy za zegarek również nie dostałem żadnego maila, na stronie widniało wprawdzie info, że kasa została zaksięgowana ale maila ze szczegółami wysyłki nie dostałem, co mnie trochę zdziwiło, dlatego następnego dnia napisałem do właściciela, z pytaniem co jest z moim zamówieniem, dostałem info, że postarają się wysłać tego samego dnia. No i znowu cisza... dlatego następnego dnia postanowiłem zadzwonić, nie otrzymałem numeru przesyłki, żadnego maila potwierdzającego wysłanie, ale przez telefon właściciel powiedział ze wszystko sprawdzi i wyśle mi wszystkie szczegóły na maila. No i faktycznie dostałem numer przesyłki. Ogólnie zamówiłem w poniedziałek dostałem w czwartek. Wiem, że jestem upierdliwym klientem, ale mi troche brakowało kontaktu ze szczegółami wysyłki.

Natomiast chciałbym podkreślić, że na każdego maila otrzymałem odpowiedz, żadne z moich pytań nie zostało pominięte, co więcej przed zakupem poprosiłem o pomoc w wyborze pomiędzy Master 1k a Sun Diver i otrzymałem bardzo szczegółową odpowiedz, która mi naprawdę pomogła wybrać, bardzo sympatyczny Pan, dlatego suma sumarum moim zdaniem nie ma się co przejmować, sklep jak widać sprawdzony i pomimo drobnych niedociągnieć warty polecenia, mega plus za obsługę :)

Deep Blue Master 1000 czarny bezel, pozwole sobie również wrzucić fote w tym temacie  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok :D , prezentuje mój pierwszy automat Deep Blue Master 1000 Black

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok :D , prezentuje mój pierwszy automat Deep Blue Master 1000 Black

Fajny ale na tym zdjęciu nie oddałeś jego pełnego ;) uroku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! Mam nadzieje że będzie mi długo służył, ale zauważam u siebie symptomy "waszej choroby", przeglądanie tego forum pochłania coraz więcej czasu :D

Fakt, zdjęcie słabe  :lol:

Oryginalna bransoleta kosztuje między 200 a 300 zł, myśle raczej nad jakimś grubym, wytartym, industrialnym brązowym i skórzanym pasku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! Mam nadzieje że będzie mi długo służył, ale zauważam u siebie symptomy "waszej choroby", przeglądanie tego forum pochłania coraz więcej czasu :D

Fakt, zdjęcie słabe  :lol:

Oryginalna bransoleta kosztuje między 200 a 300 zł, myśle raczej nad jakimś grubym, wytartym, industrialnym brązowym i skórzanym pasku...

Bez urazy ale skórzany pasek pasuje do nurka jak 120 kilowej babie stringi. Jak już to kajdan albo guma. Przynajmniej ja tak to widzę ostatecznie jakieś Nato. Coś co można bez obawy zamoczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skórzane paski pasują do nurków, ale nie do DB M1000, wg. mnie. Trochę za gruba koperta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skórzane paski pasują do nurków, ale nie do DB M1000, wg. mnie. Trochę za gruba koperta.

Też uważam że do DB nie pasuje pasek skórzany - nosiłem przez chwilę Master Divera na skórze z tym że to był prawie 5mm pasek, ale szybko założyłem bransoletę.

DB to solidne i masywne zegarki które mają swoja wagę, moim zdaniem najlepiej wyglądają na "kajdanie".

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech każdy sobie nosi jak się komu podoba....ja mam/miałem pełno nurków na skórach....nie będę tu zanudzał przykładami, ale z takiego założenia to można napisać, że diver pasuje tylko ludziom w akwalungu ;) i po co zwykłym śmiertelnikom WR 3000m czy coś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech każdy sobie nosi jak się komu podoba....ja mam/miałem pełno nurków na skórach....nie będę tu zanudzał przykładami, ale z takiego założenia to można napisać, że diver pasuje tylko ludziom w akwalungu ;) i po co zwykłym śmiertelnikom WR 3000m czy coś ;)

Oczywiście masz rację, niech każdy nosi to na czym mu się podoba. Bardziej chodzi o to że zegarek traci na funkcjonalności. Idąc na basen czy latem jadąc nad jezioro trzeba zdjąć zegarek bo szkoda żeby skórka się nie rozmiękła czy coś tam, pomimo że zegarek ma wr powyżej 200m a w przypadku DB 1000m i kosztował tysiaka lub więcej .   A gość z kocyka obok będzie zażywał beztroskiej kąpieli mając na nadgarstku casio za  200zł z wr 100m. Chyba po to się kupuje taki zegarek żeby się nie martwić oto że po kąpieli, nurkowaniu wszystko będzie z nim ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że tak.....ale niekoniecznie obecni tutaj użytkownicy forum mają jeden zegarek i jeden pasek/bransoletę ;)

Ja sam często zmieniam i pokazuję tutaj różne konfigurację bo lubię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zawsze można zmienić idąc na basen czy nad jezioro, przecież taka zmiana nie jest jakoś specjalnie skomplikowana.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie zmiana pasków to sama przyjemność. Mała zmianka a odświeża wizerunek zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie zmiana pasków to sama przyjemność. Mała zmianka a odświeża wizerunek zegarka.

Dokładnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa dyskusja, oczywiscie co kto lubi.

Fajnie miec kajdan do takiego zegarka, ale zanim dokonalem zakupu przegladalem popularne zagraniczne fora i natrafilem na temat dotyczacy diverow na skorzanych paskach i moim zdaniem grube wytarte paski na niektorych duzych zegarkach wygladaja swietnie. Oczywiscie to kwestia gustu, no i faktycznie kloci sie to co do zasady z funkcjonalnością zegarka do nurkowania. W moim przypadku decydowała stylistyka. 

Nie wiem czy moge wrzucić tutaj odnośnik do tego tematu na zagranicznym forum, jak coś to moge edytować post i podlinkowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to uwielbiam bransy i najbardziej divery ale do pasków nic nie mam  B)

Każdy niech nosi jak chce i lubi  :)

Już widziałem takie sznurki jako paski lub jakieś podkładki na sportowe cyfraki że ładna skórka na diverze mnie nie dziwi a nawet nie parzy i też ponosiłbym  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie najlepsza opcja  to paski Nato. Jest w czym przebierać do wyboru do koloru i nie trzeba za każdym razem wypinać teleskopów. A co najważniejsze w cenie dobrej skórki można kupić kilka sztuk parciaków i wody niema się co obawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Maratac , pasek a pływać można ?

Nosiłem Barbosa z czarnym Marataciem z niebieski przeszyciem.

Postaram się znaleźć zdjęcie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paski skórzane do diverów jak najbardziej, ale jeśli chodzi o DB Master to po prostu raczej średnio pasują. Grubego nato tez się raczej nie założy bo ma mało miejsca między kopertą a teleskopem.

Edytowane przez tomekk33

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi