Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Klub Miłośników Zegarków TAG HEUER

Rekomendowane odpowiedzi

W paru słowach o limitowanej serii Super 2000 od Taga Heuera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, 7David7 napisał(-a):

Mimo, że Carrera na mój nadgarstek (16,5cm) jest minimalnie za duża to lubię wracać do tego zegarka. Może dlatego, że zawsze kojarzy mi się z marką aut ze Stuttgartu 🙃✌️

IMG_0514.jpeg

A jaki jest rozmiar koperty w tym modelu? Miałeś go wcześniej na bransolecie, czy był sprzedawany z paskiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41mm…Kupiłem go na pasku. Wydaje mi się, że na bransolecie sprawiałby wrażenie jeszcze większego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, 7David7 napisał(-a):

41mm…Kupiłem go na pasku. Wydaje mi się, że na bransolecie sprawiałby wrażenie jeszcze większego 

Pasek chyba fajna sprawa przy zegarku 41mm, ja mam Carrera Calibre 5 w rozmiarze 41mm na bransolecie jakoś ostatnio straciłem chęć noszenia go ale daje mu jeszcze szanse być może coś się zmieni ;) chodzi o komfort noszenia, nie są to złe zegarki jestem z niego zadowolony ale rozmiar 41mm + 13mm grubości + solidna gruba, ciężka bransoleta sprawia, ze nadgarstek ma co dźwigać 😥muszę się rozejrzeć za paskiem i odpowiednia klamra myślę, ze pasek rozwiąże problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Pasek chyba fajna sprawa przy zegarku 41mm, ja mam Carrera Calibre 5 w rozmiarze 41mm na bransolecie jakoś ostatnio straciłem chęć noszenia go ale daje mu jeszcze szanse być może coś się zmieni ;) chodzi o komfort noszenia, nie są to złe zegarki jestem z niego zadowolony ale rozmiar 41mm + 13mm grubości + solidna gruba, ciężka bransoleta sprawia, ze nadgarstek ma co dźwigać 😥muszę się rozejrzeć za paskiem i odpowiednia klamra myślę, ze pasek rozwiąże problem

Tak 41mm  i ta grubość plus bransoleta na mniejszy nadgarstek to już za duże combo dla mnie. Ja dokupiłem silikonowy od Horusa na lato. Wtedy częściej go zakładam. 

IMG_4893.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, 7David7 napisał(-a):

Mimo, że Carrera na mój nadgarstek (16,5cm) jest minimalnie za duża to lubię wracać do tego zegarka. Może dlatego, że zawsze kojarzy mi się z marką aut ze Stuttgartu 🙃✌️

IMG_0514.jpeg

W tym akurat masz fajny pasek, czy to jest pasek fabryczny czy kupiłeś osobno :) powiedz mi jaki kolor jest tej tarczy, to jest ciemny niebieski? brąz z niebieskim ładnie się prezentuje, na oficjalnej stronie Tag Heuer są pokazane zegarki Carrera Calibre 5 Day-Date z skórzanymi paskami aligatora ale jakoś ten aligator do takiego motywu sportowego nawet nie pasuje, ja w swoim mam taki ciemny niebieski taki jak na zdjęciu które wstawiłem, jestem ciekaw jakby się prezentował z takim paskiem brązowym co ty masz 🤔będę  musiał poeksperymentować :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

W tym akurat masz fajny pasek, czy to jest pasek fabryczny czy kupiłeś osobno :) powiedz mi jaki kolor jest tej tarczy, to jest ciemny niebieski? brąz z niebieskim ładnie się prezentuje, na oficjalnej stronie Tag Heuer są pokazane zegarki Carrera Calibre 5 Day-Date z skórzanymi paskami aligatora ale jakoś ten aligator do takiego motywu sportowego nawet nie pasuje, ja w swoim mam taki ciemny niebieski taki jak na zdjęciu które wstawiłem, jestem ciekaw jakby się prezentował z takim paskiem brązowym co ty masz 🤔będę  musiał poeksperymentować :) 

Pasek jest ori. Ref. CBM2112.FC6455  Niby ze skóry wołowej ale nie znam się na skórach więc nie potwierdzę 🙂 tarcza niebieska wpadająca w granat. Twój na jakimś subtelnym brązowym pasku mógłby wyglądać ciekawie. Tylko trzeba brać pod uwagę, ze wtedy nie zawsze pasuje do ubioru i trzeba kombinować z brązowymi dodatkami 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super bardzo dziękuję 🙏 co do ubioru to się nie martwię mam też inne zegarki z bransoletą, niebieskim, czarnym i brązowym paskiem kolejny brązowy nie będzie problemem 😉 jak założę nowy pasek to wrzucę fotę 😃 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Super bardzo dziękuję 🙏 co do ubioru to się nie martwię mam też inne zegarki z bransoletą, niebieskim, czarnym i brązowym paskiem kolejny brązowy nie będzie problemem 😉 jak założę nowy pasek to wrzucę fotę 😃 👍

Spoko ✌️ Czekamy na zdjęcia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey, co moglibyście powiedzieć o tym zegarku ? Czy ktoś z was posiadał albo posiada ten model? Jak z komfortem noszenia? Mój nadgarstek ma 17,5 cm i zastanawiam się czy będzie dobrze leżał 🤔Pytam ponieważ sprzedałem dzisiaj swoją klasyczną mało sportową Carrere Calibre 5 Day-Date i chciałbym kupić coś innego, bardziej urozmaiconego z sportowym charakterem, ta Carerra jest średnicy 43mm ale ma skórzany pasek co jest dużym plusem, Carrera Calibre 5 miała 41mm ale była na bransolecie (solidnej i ciężkiej) komfort noszenia był tragiczny, miałem wymienić w niej tylko bransoletę na pasek ale zdecydowałem sprzedać ja w całości. Na celowniku właśnie mam ten model, może macie inne prepozycie ?

Carrera Calibre 16

Reference number 

CV2A10.FC6235  

Screenshot 2025-02-15 at 13-41-08 TAG Heuer Carrera CV2A10 Automatic 43 mm with Box for £1 488 for sale from a Trusted Seller on Chrono24.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem nad tym co by zmienić branse na pasek. W grę wchodzi tylko guma, jednak cena za nowy ori dość wysoka.

Możecie zaproponować jakieś fajne alternatywy 😀 ?

20250215_145617.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Hey, co moglibyście powiedzieć o tym zegarku ? Czy ktoś z was posiadał albo posiada ten model? Jak z komfortem noszenia? Mój nadgarstek ma 17,5 cm i zastanawiam się czy będzie dobrze leżał 🤔Pytam ponieważ sprzedałem dzisiaj swoją klasyczną mało sportową Carrere Calibre 5 Day-Date i chciałbym kupić coś innego, bardziej urozmaiconego z sportowym charakterem, ta Carerra jest średnicy 43mm ale ma skórzany pasek co jest dużym plusem, Carrera Calibre 5 miała 41mm ale była na bransolecie (solidnej i ciężkiej) komfort noszenia był tragiczny, miałem wymienić w niej tylko bransoletę na pasek ale zdecydowałem sprzedać ja w całości. Na celowniku właśnie mam ten model, może macie inne prepozycie ?

Carrera Calibre 16

Reference number 

CV2A10.FC6235  

Screenshot 2025-02-15 at 13-41-08 TAG Heuer Carrera CV2A10 Automatic 43 mm with Box for £1 488 for sale from a Trusted Seller on Chrono24.png

Kiedyś mierzyłem mając swoją 41mm na ręce. Wówczas wydawała mi się olbrzymia. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, GTR napisał(-a):

Myślałem nad tym co by zmienić branse na pasek. W grę wchodzi tylko guma, jednak cena za nowy ori dość wysoka.

20250215_145617.jpg

Zle ci się nosi na bransolecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Heavyweight2712 napisał(-a):

Zle ci się nosi na bransolecie ?

Ciężko mi dopasować by  było idealnie. Albo jest trochę za luźna, albo za ciasna ( pierwszy raz mam taką sytuację). A dwa to od jakiegoś czasu preferuje zegarki na paskach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, GTR napisał(-a):

20250215_145617.jpg

Ja dałbym go na drabinkę. Ale to ja. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, GTR napisał(-a):

Ciężko mi dopasować by  było idealnie. Albo jest trochę za luźna, albo za ciasna ( pierwszy raz mam taką sytuację). A dwa to od jakiegoś czasu preferuje zegarki na paskach. 

Powiem ci ze jako zegarki są bardzo fajne są solidne, jakość wykonania jeżeli nie będę patrzył na nie przez lupę to jest świetna, ale 41mm z bransoleta jest już jak dla mnie za dużo, te bransolety są naprawdę pancerne, grube, solidne. Gdybym miał nadgarstek kulturysty to i może by mi ta objętość i ciężar nie przeszkadzały :) mój leżał tak po środku ani za luźno i tez nie za mocno ale podczas dnia nadgarstek puchnął, a jak już powiększyłem bransoletę no to był za bardzo luźny, jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem będzie tutaj pasek który  będzie można dobrowolnie regulować :) 

2 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Powiem ci ze jako zegarki są bardzo fajne są solidne, jakość wykonania jeżeli nie będę patrzył na nie przez lupę to jest świetna, ale 41mm z bransoleta jest już jak dla mnie za dużo, te bransolety są naprawdę pancerne, grube, solidne. Gdybym miał nadgarstek kulturysty to i może by mi ta objętość i ciężar nie przeszkadzały :) mój leżał tak po środku ani za luźno i tez nie za mocno ale podczas dnia nadgarstek puchnął, a jak już powiększyłem bransoletę no to był za bardzo luźny, jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem będzie tutaj pasek który  będzie można dobrowolnie regulować :) 

Myślę, ze nawet rozmiar koperty w poprzednim zegarku nie był tutaj problemem i te 43mm w nowym zegarku mógłbym zaakceptować pod warunkiem, ze będzie pasek skórzany albo gumowy opcji jest wiele i jest w czym wybierać :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Myślę, ze nawet rozmiar koperty w poprzednim zegarku nie był tutaj problemem i te 43mm w nowym zegarku mógłbym zaakceptować pod warunkiem, ze będzie pasek skórzany albo gumowy opcji jest wiele i jest w czym wybierać :) 

To 43mm nie jest wcale takie wielkie. Bardziej masywność koperty (wysokość) może przeszkadzać, ale też nie musi. Ja miałem podobną Carrere Heuer 01 i identyczny nadgarstek.

IMG_8290.jpg

IMG_8296.jpg

IMG_8849.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, tommly napisał(-a):

To 43mm nie jest wcale takie wielkie. Bardziej masywność koperty (wysokość) może przeszkadzać, ale też nie musi. Ja miałem podobną Carrere Heuer 01 i identyczny nadgarstek.

IMG_8290.jpg

IMG_8296.jpg

IMG_8849.jpg

No proszę jakie fajne zdjęcia😉 o to właśnie chodzi, że w połączeniu z bransoletą jak dla mnie robią się mega masywne jestem przekonany, że pasek przyniesie więcej radości z noszenia i odejmie te dodatkowe gramy😊 zegarek jest już zamówiony, w następnym tygodniu go otrzymam🥳 od poprzedniego to jest tylko 2mm różnicy nawet jej nie odczuje, czasami trafi się okres gdzie zdarzy się przytyć i nadgarstek nabierze na masie 😃 A zegarki Panerai? Tam to dopiero są bydlaki😃 

14 minut temu, tommly napisał(-a):

IMG_8290.jpg

IMG_8296.jpg

IMG_8849.jpg

A jak ogólnie wrażenia z tego zegarka na zdjęciu byłeś zadowolony? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odczujesz roznice. Ja mam 18.5cm w nadgarstku i moj sweet spot to 37-40mm z L2L nie wiekszym niz 49mm. 

Natomiast kazdy ma inna tolerancje wygody. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, DawidM86 napisał(-a):

Odczujesz roznice. Ja mam 18.5cm w nadgarstku i moj sweet spot to 37-40mm z L2L nie wiekszym niz 49mm. 

Natomiast kazdy ma inna tolerancje wygody. ;) 

Pewnie i masz racje ale dopóki nie mam go na nadgarstku to sie nie dowiem, najważniejsze żeby był na pasku albo zawsze można zmienić na gumę oby tylko nie na bransolecie istny monster😅 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

No proszę jakie fajne zdjęcia😉 o to właśnie chodzi, że w połączeniu z bransoletą jak dla mnie robią się mega masywne jestem przekonany, że pasek przyniesie więcej radości z noszenia i odejmie te dodatkowe gramy😊 zegarek jest już zamówiony, w następnym tygodniu go otrzymam🥳 od poprzedniego to jest tylko 2mm różnicy nawet jej nie odczuje, czasami trafi się okres gdzie zdarzy się przytyć i nadgarstek nabierze na masie 😃 A zegarki Panerai? Tam to dopiero są bydlaki😃 

A jak ogólnie wrażenia z tego zegarka na zdjęciu byłeś zadowolony? 

Paneraia też mam, tam zupełnie nie czuć wielkości, bo są krótkie uszy.

Z Carrery byłem mega zadowolony. W tym samym czasie miałem też Moona i zastanawiałem się co zostawić, efekt gonienia króliczka.

Carrera to zegarek z tym czymś, sportowym charakterem, Moon z kolei tradycja, prostota.

Najlepiej samemu się przekonać.

Ja chętnie bym wrócił do takiej samej wersji jaką miałem, ale ciężko teraz trafić w fajnym stanie i rozsądnej cenie.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Pewnie i masz racje ale dopóki nie mam go na nadgarstku to sie nie dowiem, najważniejsze żeby był na pasku albo zawsze można zmienić na gumę oby tylko nie na bransolecie istny monster😅 

Na fabrycznej gumie wcale nie jest mały...

Ja nadal czeka na Carrerę w tym wydaniu ale w rozmiarze 39mm (nie, nie glassbox).

1813710041_DSC_7000(342).thumb.jpeg.5696a0dd2acc9f3f8fcea3f38e5f3324.jpeg

DSC_9804.thumb.jpeg.903dba75bed4d72591961ffe4204ccc5.jpeg

2014047539_DSC_7000(348).thumb.jpeg.067e392b95678021733c14e60ab50ab2.jpeg

DSC_2518.thumb.jpeg.4024eaa7ba643ad83728280e898337fb.jpeg

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, evilym napisał(-a):

Na fabrycznej gumie wcale nie jest mały...

Ja nadal czeka na Carrerę w tym wydaniu ale w rozmiarze 39mm (nie, nie glassbox).

1813710041_DSC_7000(342).thumb.jpeg.5696a0dd2acc9f3f8fcea3f38e5f3324.jpeg

DSC_9804.thumb.jpeg.903dba75bed4d72591961ffe4204ccc5.jpeg

2014047539_DSC_7000(348).thumb.jpeg.067e392b95678021733c14e60ab50ab2.jpeg

DSC_2518.thumb.jpeg.4024eaa7ba643ad83728280e898337fb.jpeg

nie jest jakiś mały ale nie jest ciężki gdybyś dołożył do tego ich bransoletę która jest jak gąsienica w czołgu to byś dopiero dołożył do pieca takie połączenie gdzie jest większa koperta ale jest skorzany pasek albo gumowy wydaje się rozsądnym połączeniem, fajnie wygląda
🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia ograniczeń mechanizmu. Carrera z 7750 w 39mm nie zagra razem ze względu na wymiary mechanizmu. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi