Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Klub Miłośników Zegarków TAG HEUER

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, ASTRAL said:

Myślałem, że chodziło o serwis w PL (mojego Monaco nie dość, że nie naprawili to oddali porysowanego i z pozdzieranymi śrubami), ale widzę, że w UK nie jest wcale lepiej.

Życzę, żeby sprawa zakończyła się dla Ciebie pozytywnie.

Wow! 😮 To jest nie do przyjęcia, aby marka która się pozycjonuje coraz wyżej i słusznie bo Heuer mial ogromny wkład, miała tak kiepski serwis. Ja mam głęboka nadzieje ze moja sprawa zakończy sie pozytywnie. Niemniej niesmak ciagle zostaje. 

Jak zakończyła się Twoja sprawa? 

Edited by DawidM86

Posted (edited)

Odpuściłem wtedy temat (sprawa  miała miejsce 2018), nie zrobiłem zdjęć w momencie oddawania zegarka, więc trudno byłoby mi udowodnić, że to oni porysowali dekiel i uszkodzili śruby. Przyznam też, że nie przyszło mi nawet do głowy, że takie coś może mieć miejsce u rzekomo renomowanego zegarmistrza, który miał autoryzację TH . Poza tym, skoro nie naprawili zegarka za pierwszym razem uznałem, że nie ma sensu do nich wracać. 

Edited by ASTRAL
Dodatkowe informacje

Właśnie się zastanawiałem, czy jeszcze go masz, czy już sobie poszedł :D 

9 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

IMG_3166.jpeg

Tarcza jest pikowana ala asfalt? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

15 hours ago, MasterMind said:

large.77-2.jpg.d425e7dee2f1895742bf1325e

Fantastyczny. :) 

Tutaj ciekawe video ktore ostatnio wyszlo na temat TH: 

19 godzin temu, PKS napisał(-a):

Właśnie się zastanawiałem, czy jeszcze go masz, czy już sobie poszedł :D 

Na moim Instagramie mam relację z aktualnym stanem mojej skromnej kolekcji :D W kategorii chronografów ta Carrera jest na tyle "przystępna cenowo", że nie opłaca mi się jej sprzedawać, by kupić coś innego - i pasuje mi bardziej, niż Speedmaster ze względu na kompaktowy rozmiar. Nie pamiętam, kiedy ostatnio mnie tak cieszył jakiś zakup.

ng6mnrm.png

19 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Tarcza jest pikowana ala asfalt? 

Hey, Nie nie w tym akurat jest gładka tarcza, wiem o co Ci chodzi :) jeśli chodzi o sama tarcze to na stronie producenta pisze, ze wykończenie tarczy to ,,Opalin'' szczerze nie wiem co to jest 🤔rodzaj wykończenia? może ktoś z was wie ?

Tag Heuer stanął na wysokości zadania, przyznali się do winy. ;) 

Czekam na swój zegarek z nowymi częściami. 

12 minut temu, DawidM86 napisał(-a):

Tag Heuer stanął na wysokości zadania, przyznali się do winy. ;) 

Czekam na swój zegarek z nowymi częściami. 

To jest dobra wiadomość, ludzie popełniali, popełniają i będą popełniać błędy najważniejsze aby takie sprawy jak twoja zawsze kończyły się pozytywnie, sam oddałem kilka zegarków w UK do autoryzowanych serwisów i Bogu dzięki nie miałem takich problemów

Myślę, ze zdecydowanie wola przyjąć wszystko na tzw klatę i wyjść z tego wszystkiego z twarzą, nawet nie odczują finansowo twojej naprawy a zyskają klienta, nie ma co ich skreślać, tez jestem posiadaczem Taga i są to świetne zegarki

Posted (edited)
15 hours ago, Heavyweight2712 said:

To jest dobra wiadomość, ludzie popełniali, popełniają i będą popełniać błędy najważniejsze aby takie sprawy jak twoja zawsze kończyły się pozytywnie, sam oddałem kilka zegarków w UK do autoryzowanych serwisów i Bogu dzięki nie miałem takich problemów

Myślę, ze zdecydowanie wola przyjąć wszystko na tzw klatę i wyjść z tego wszystkiego z twarzą, nawet nie odczują finansowo twojej naprawy a zyskają klienta, nie ma co ich skreślać, tez jestem posiadaczem Taga i są to świetne zegarki

Tak, najważniejsze że sprawa ma pozytywny final. Tzn. Okaże się za 3 tygodnie jak otrzymam zegarek, ale myślę ze teraz powinno być już wszystko w porządku. Tak jak mówisz, materialnie koszt dla nich żaden, natomiast marketingowo znacznie większy. 

Ja mam dwa neo vintage i myślę jeszcze o trzecim (manualny chronograf Heuer), ale to się okaże z czasem. 

C4DE6809-6398-40CB-931C-C38A8F5A1ECD.jpeg

Edited by DawidM86

Posted (edited)

Czemu tak ciężko w dzisiejszych zegarkach dostrzec to coś co miały zegarki vintage. 

Ale chyba nie tylko branża zegarkowa ma ten problem samochody również są już napompowane do granic możliwości. Gdzie się podziały ta prostota a zarazem innowacja , łączenie stylów i funkcjonalności... Chyba się już starzeję😉

Polish_20250321_192114547.jpg

Polish_20250322_100500078.jpg

Edited by As82

No właśnie z tego co wyczytałem to te czarne numerki na wachnikach oznaczały chyba rok produkcji danego mechanizmu.

Czyżby w tym mechanizmie z prawej strony była rdza w gratisie? Dla mnie osobiście stylistyka i forma niektórych Tagów, właśnie z lat 80-tych i 90-tych ubiegłego wieku po prostu jest nie do przejścia.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Posted (edited)

Mechanizm jest po czyszczeniu więc to raczej jakieś utlenienie stali . Ja generalnie kiedyś nie znosiłem zegarków zwłaszcza z lat 90 a dziś jakoś coraz częściej ich stylistyka zaczyna na mnie działać. Może to dlatego że to dzisiaj dla mnie jeszcze do końca nie odkryty obszar bardzo fajnych jakościowo zegarków zwłaszcza tych mechanicznych i co ważne jeszcze niepodrabianych.

Edited by As82

Posted (edited)

Za 1600 funtow to lekka przesada za ten solarny, ikoniczny juz zegarek. ;) 

Z nowych zegarkow, podoba mi sie ta Carrera: 

spacer.png

IMG_7774.jpeg

Tylko znów, 3500 funtow za ten zegarek to po raz kolejny lekka przesada, nawet jeśli jest tam w środku in house. 

Edited by DawidM86

Ciężki do dostania, ale jest 669.206f

IMG_20250412_072004527_HDR~2.jpg