Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Eugeniusz Szwed

Warsztaty 1/2013 Sergiusz Łuczak, Władysław Meller

Rekomendowane odpowiedzi

Sala w Muzeum Techniki PKiN będzie już do naszej dyspozycji. W najbliższą sobotę 22 mamy nasze spotkanie roczne ! Następna sobota tj. 29 być może byłaby odpowiednia na pierwsze wykłady? Chciałbym aby pierwsze zajęcia poprowadzili dr Sergiusz Łuczak z Politechniki Warszawskiej i wszystkim znany Wadek Meller. Proszę o wypowiedzi co do terminu 29 czerwca sobota. Myślę, że możemy zrezygnować z tzw firmowych teczek/segregatorów bo to dodatkowe koszty - każdy przyjdzie z własnym notesem jeśli uzna to za potrzebne. Pozostaje jeszcze sprawa oplaty za salę, a w tym kawa i woda mineralna. Na tę chwilę nie wiem jeszcze jaka to będzie kwota. Wykładowcy nic nas nie kosztują bo są nasi więc podzielą się swoją wiedzą za uśmiech i koleżeńskie Dziękuję :) Dalsze informacje będę przekazywał w miarę rozwoju sytuacji

PS Warsztaty są dla wszystkich chętnych i głodnych wiedzy - 'emzeta' i 'zegarekchce' jesteście mile widziani :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na post powyżej widzę, że to miasto nie zasypia ;)

29 czerwca - deklaruję obecność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie. Moze wiecie gdzie moge zakupic lupki dla "okularnikow". Szukalem ale nawet google mi nie pomaga...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Lelechowskiej masz hurtownię zegarmistrzowską (Time Pol) - do koloru do wyboru, można wybierać, oczywiście realizują też zakupy indywidualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sala w Muzeum Techniki PKiN będzie już do naszej dyspozycji. W najbliższą sobotę 22 mamy nasze spotkanie roczne ! Następna sobota tj. 29 być może byłaby odpowiednia na pierwsze wykłady? Chciałbym aby pierwsze zajęcia poprowadzili dr Sergiusz Łuczak z Politechniki Warszawskiej i wszystkim znany Wadek Meller. Proszę o wypowiedzi co do terminu 29 czerwca sobota. Myślę, że możemy zrezygnować z tzw firmowych teczek/segregatorów bo to dodatkowe koszty - każdy przyjdzie z własnym notesem jeśli uzna to za potrzebne. Pozostaje jeszcze sprawa oplaty za salę, a w tym kawa i woda mineralna. Na tę chwilę nie wiem jeszcze jaka to będzie kwota. Wykładowcy nic nas nie kosztują bo są nasi więc podzielą się swoją wiedzą za uśmiech i koleżeńskie Dziękuję :) Dalsze informacje będę przekazywał w miarę rozwoju sytuacji

PS Warsztaty są dla wszystkich chętnych i głodnych wiedzy - 'emzeta' i 'zegarekchce' jesteście mile widziani :)

Cieszę się i potwierdzam chęć uczestnictwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam chęć udziału w warsztatach w terminie 29 czerwca! Czekam na dalsze informacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam potwierdzenie sali w Muzeum Techniki PKiN na 29-06-2013 tj na ostatnią sobotę czerwca. Czy ten termin jest dogodny dla wszystkich chętnych ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, nie będę mógł być 29.06.2013 r. :(((, Ale następne terminy - z ogromną przyjemnością :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Nazywam się Kuba i zarejestrowałem się na tym forum dwa miesiące temu. Przeglądam z ciekawością wszystkie zasoby w szczególności śledząc z uwagą także ten temat. Jeśli to możliwe proszę o dopisanie mnie do listy uczestników w dniu 29 czerwca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również potwierdzam swoją obecność - termin 29 czerwca mi pasuje, co bardzo mnie cieszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Czy godziny są już znane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbiję temat z pytaniem o godzinę, bardzo chciałbym dołączyć, jeśli termin będzie mi odpowiadał.

No i jeszcze info o opłacie za salę też by się przydało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawy mają się tak :

w sobotę 29 czerwca mamy salę nr 129 w Muzeum Techniki PKiN od godz 10 do powiedzmy 15 max 16:00 w zależności od tego ile czasu bedą mogli poświęcić nam Sergiusz i Władek / nasi pierwsi wykładowcy /

Jutro będę w Muzeum Techniki i wieczorem podam informację. Pierwsza edycja warsztatów cieszyła się zainteresowaniem, teraz zainteresowanie też jest widoczne, ale od strony organizacyjnej nie wygląda to już tak różowo. Muzeum tnie etaty na potęgę i coraz trudniej jest cokolwiek załatwić dla nas. Poprzednio mieliśmy kawę, herbatę, wodę mineralną, colę i jakieś drobne ciasteczka. Teraz możemy o tym zapomnieć ! Pewnie będzie tak że sam prztaszczę wodę mineralną i jakieś plastikowe kubeczki. Poprzednio mieliśmy do dyspozycji tablicę z arkuszami papieru - ale to już przeszłość ! Teraz nie będzie bo już tej tablicy nie ma.

W przyszłości może uda sie zorganizować warsztaty w salach Politechniki Warszawskiej - to zupełnie inne warunki dla wykładowców i słuchaczy. Rozmowy nieoficjalne już trwają, zobaczymy co z tego wyniknie. Chciałbym aby udało się nawiązać współpracę z Politechniką to chyba byłoby właściwe rozwiazanie z wielu względów :)

Co do płatności to na razie nie ma o czym mówić. W razie czego zakup wody mineralnej opłacimy ze środków klubowych :) ile muzeum będzie chciało za salę dowiem sie jutro.

To sobie trochę ponarzekalismy, a teraz do dzieła ! Wszyscy chętni / jeszcze pózniej zaktualizuję listę / proszeni są o cierpliwość i gotowość na przyszłą sobotę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli na 29 czerwca tj. sobota zadeklarowali swoje uczestnictwo:

oooOOooo

Stawko

nowicjuszka

yorki_man

antiquarius.maximus

witia

zegarekchce

JakubT

Wiktor1972

ksylo1

mareksw

Crank

Gregorian /na 70 %/

oraz ewentualnie meinard

Jeśli jeszcze ktoś ma czas i chęć proszę się zgłaszać, miejsca w sali jest wystarczająco dużo :)

Zajęcia odbędą się w sali nr 129 w Muzeum Techniki PKiN. Początek godz 10 przewidywane zakończenie około 15 max 16. W trakcie przerwa raczej na dyskusję i pogawędki. Woda mineralna gazowana i niegazowana do dyspozycji. Nie będzie kawy, herbaty i ciasteczek :(

Wykładowcami/prelegentami będą dr Sergiusz Łuczak i Władysław Meller. Tematyka to sporo teorii o sposobach pomiaru czasu, budowie zegarów, ale jest to jeszcze uszczegółowiane.

Na zajęciach prawdopodobnie będzie obecny prof. Zdzisław Mrugalski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na 70%. Jakbym dotarł to deklaruję przyniesienie tych pożądanych ciasteczek..!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wcześniej zgłaszałem akces, czynię to ponownie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłaszałem się wcześniej, obecnie ponawiam.

Pozdrawiam

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli niebo nie zwali sie na głowę i nie wyskoczy coś nieoczekiwanego, to z checia bym i ja pojawił sie na tych zajęciach. Czy mógłbym pomimo niewielkiego doświadczenia na forum? Pozdrawiam, Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.