Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Alex-W

Tao international

Rekomendowane odpowiedzi

W sieci znalazłem sporo zdjęć zegarków tej firmy, wygląd bardzo mi się spodobał.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów zna jakiś adres strony gdzie można je kupić czy też firma przestała istnieć?.

Nawet na naszym forum jest temat dotyczący tego zegarka ale z 2010 roku i strona tam podana już nie istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można kupić w firmach, które sprowadzają te zegarki do Polski. O serwisie powinieneś zapomnieć od razu, o częściach zamiennych również. Jeśli kupisz sobie taki zegarek - nie nakręcaj go tylko rozkręć, wyczyść, naoliw i poskładaj. Do pierwszej awarii będziesz cieszył się z zegarka. Potem - kierunek kosz lub kupno kolejnego w roli dawcy części.

Niemniej tzw. "fun factor" z posiadania ichniego zegarka jest na tyle duży, że rozważenie kupna można zrozumieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście w pudełeczku jest internaszional łaranty ;)

Kiedy przeczytałem tytuł przypomniałem sobie, że mam jeden taki w szafie. Działajacy. O taki (zdjęcie z netu). Trochę Sinnowaty. Od tyłu zaś prawie IWC.

Wkurza za długi sekundniczek.

post-6402-0-63120200-1426421985_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

można kupić te zegarki ale w Chinach , jeśli Ci to nie przeszkadza pisz na pw

co do części ,to wydaje mi się że korzystają z mechanizmów sea-gulla np.takich jak na foto

a takie części ewentualnie można kupić samemu w razie konieczności

post-41858-0-01139700-1426427591.jpg

post-41858-0-44283400-1426427924.jpg

post-41858-0-37559100-1426428398_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt niestety nie podał żadnego linka, napiszę pw do breslauer zobaczę co odpisze.

Nie mam wątpliwości co do jakości są tanie więc wiadomo. Tylko tanie wino jest dobre bo.... Jest dobre i tanie ☺☺:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

zegarek który wybrałeś ma taki mechanizm

daj Boże każdemu tego taniego wina

post-41858-0-97799100-1426439624.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Tao ma kilka fajnych zegarków - chociażby ten pokazany przez el_mazurro. ALe w wielu przypadkach bezczelnie rżną "dizajn" np z Cartier-a. A szkoda, bo fajne budżetowce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz bardziej mi się te TAO podobają :), teraz jeszcze pozostaje znaleźć model który najbardziej mi odpowiada i ma nie więcej niż 40mm bez koronki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten "Anitas" to akurat ma udawać mechanizm Jones'a i jest niestety często stosowany w podróbach IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

reguły nie ma

post-41858-0-05726400-1426536881_thumb.jpg

post-41858-0-90419000-1426536917_thumb.jpg

post-41858-0-98338400-1426537045.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breslauer ja nie wiem skąd ty bierzesz te zdjęcia, ale Twoja wiedza na temat marki jest naprawdę niezła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten "Anitas" to akurat ma udawać mechanizm Jones'a i jest niestety często stosowany w podróbach IWC

Dość paskudna wersja, poza tym. "Normalny" wygląda znacznie lepiej. Na szczęście na ręku go nie widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,kolega nowak80 trochę przesdził.Już ze dwa lata ponad jak kupowałem w istniejącym wtedy sklepie Tao kilka zegarków na codzień.Również mam tego "pilota" z kremową tarczą.Wiele razy były dyskusja jak te zegarki traktować.Ja o nich mówię "robione na podobieństwo" ;)A mechanizmy w nich to chińska produkcja EtA 6497 lub 6498 .Popularnie zwane asian 6497,6498 .Spotyka się też określenie Asian Unitas ale w unitasie jest różnica w wałku naciagu.Trzeba też wiedzieć z której fabryki w Chinach pochodzi dany werk bo różnią się jakością wykonania.Werki mają częstotliwość 18000 i 21600.Dodam że moje póki co chodzą i to nawet o dziwo dokładnie zwłaszcza wersja z mikrolegulatorem zwana potocznie "łabędziem".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

Ten mechanizm , co to za cudo ??

post-41858-0-95961800-1426702113_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ażurowy mechanizm w oparciu o Asian 6497 ,w bardziej misternej wersji ,kiedyś do kupienia w sklepie Tao. U chińskich dostawców z Hongkongu można nabyć podobne również w wersji srebrnej, plus koperta i można nosić.Zapewniam robi wrażenie :-) choć chińczyk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś linki dla szerszego grona, rozumiem mówimy tu o samodzielnym montażu? Osobno werk osobno koperta.

Wiem że to możliwe ale chyba nie moja liga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie skeletony z reguły szybko się nudzą

poza tym ten model jak dla mnie przekombiniowany, pełno tego na ebay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można "zmontować" coś takiego ..zdjęcia na szybko telefonem.Ja "zmontowałem" jakiś czas temu jak ceny były przystępniejsze.Linki jak odkopię ;)

post-63389-0-42934000-1426710208.jpg

post-63389-0-20274600-1426710209.jpg

post-63389-0-91504500-1426710296.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

nadal można go sobie kupić za >jedne biedne< 68 $

myślę że inne mechanizmy nudzą się o wiele szybciej

post-41858-0-68438400-1426710246_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pozdrowienia dla kolegi breslauer'a....mam sentyment do Wrocławia (sorry koledzy za prywatę) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

I pozdrowienia dla kolegi breslauer'a....mam sentyment do Wrocławia (sorry koledzy za prywatę) :)

dzięki

to miasto czeka na Ciebie

post-41858-0-86454000-1426711805_thumb.jpg

post-41858-0-33691100-1426712041.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można "zmontować" coś takiego ..zdjęcia na szybko telefonem.Ja "zmontowałem" jakiś czas temu jak ceny były przystępniejsze.Linki jak odkopię ;)

często go nosisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.