Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Twoja kolekcja!

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, Aramorco napisał(-a):

Tak to prawda - jestem wierny marce od kilkunastu lat i jakoś nie potrzebuję sięgać po inne - znajduję w Casio wszystko co mi się podoba i trafia w mój gust. No może za wyjątkiem jakiegoś eleganckiego, klasycznego garniturowca - w tym przypadku chyba myślę o jakimś automacie, ale kto wie - Casio ma podobno wypuścić jakieś mechaniki, więc może i fajny garniturowieć się znajdzie wśód nich.

To czas na Oceanusa! 😈

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

To czas na Oceanusa! 😈

Powoli sobie odkładam na Mantę🐳

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Aramorco napisał(-a):

Powoli sobie odkładam na Mantę🐳

Screenshot_20250402_100119_Chrome.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 2.04.2025 o 10:03, Funky_Koval napisał(-a):

Screenshot_20250402_100119_Chrome.jpg

Edifice to doskonałe zegarki - mają świetny stosunek jakości do ceny i ciekawy design dlatego mam ich całą kolekcję, ale Oceanus to Oceanus - inna liga.

Edytowane przez Aramorco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, paul221 napisał(-a):

Stan na chwilę obecną😊

20250405_182528.jpg

Przynajmniej 3 bym przygarnął. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

:) 

Dziękuję,  bardzo miło z Twojej strony. Kolekcja, którą zaprezentowałeś na kilkunastu fotkach zrobiła na mnie wielkie wrażenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, paul221 napisał(-a):

Dziękuję,  bardzo miło z Twojej strony. Kolekcja, którą zaprezentowałeś na kilkunastu fotkach zrobiła na mnie wielkie wrażenie. 

Dziękuję za miłe słowa  ale większość Kolegów idzie w odmiennym kierunku. Bardziej jakość, niż ilość. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Jak dla mnie, u Ciebie jakość i ilość się równoważą 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, paul221 napisał(-a):

Jak dla mnie, u Ciebie jakość i ilość się równoważą 😊

Dziękuję. Mam jednak nieodparte wrażenie, że gdybym miał 100 zamiast 180 byłaby szerzej ceniona. Wiesz o co chodzi, ale co ja zrobię jak lubię chińczyki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Dziękuję. Mam jednak nieodparte wrażenie, że gdybym miał 100 zamiast 180 byłaby szerzej ceniona. Wiesz o co chodzi, ale co ja zrobię jak lubię chińczyki. :)

Paweł nie chodzi, że byłaby bardziej ceniona. Masz fajne zegarki ale część z nich to sztuka dla sztuki. Każdy z nas ma zegarki, które się nie wszystkim podobają ale myślę, że przez to ile ich przerobiłeś to myślę że wystarczyłoby jakbyś miał i 80. Masz dużo fajnych zegarków i myślę że z czasem jednak pójdziesz jeszcze mocniej w jakość a nie tylko w ilość. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.04.2025 o 22:15, Paulus57 napisał(-a):

Taka ilość to już nowa jakość.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, ireo napisał(-a):

Taka wypowiedź to dopiero swoboda interpretacji. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, ireo napisał(-a):

11 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Taka wypowiedź to dopiero swoboda interpretacji. ;) 

Oprócz tego, że paradoks czasem dobrze brzmi, rzeczywiście tak odbieram Twoją kolekcję.

„Kolekcja” to pojemne pojęcie, można zbierać wyłącznie G-Shocki albo zegarki z byłego ZSRR, albo wyłącznie zegarki naśladujące inne zegarki. Albo ciągle ten sam model w różnych wersjach. Albo nieustannie dążyć do tego, żeby „kolekcja” nie przekraczała dwóch egzemplarzy. Kolekcjonowanie jest dziwactwem, a dziwactwo przybiera rozmaite formy.

Twój zbiór ma pewne unikalne cechy, zawiera dwie-trzy wyselekcjonowane kategorie zegarków, ale przede wszystkim poraża ilością. Same tylko „chińczyki”, gdybyś miał ich kilka, nie robiłyby takiego wrażenia. Ale dzięki temu, że uzbierałeś ich kilkadziesiąt, kolekcja uzyskała „next level”. 

Niektóre projekty artystyczne robią wrażenie dlatego, że wykorzystują elementy podobne ale wielokrotnie powtórzone. Z tego punktu widzenia można powiedzieć, że taka kolekcja ma coś z Andy’ego Warhola albo z Ai Wei-Wei’a („Ziarna słonecznika”).

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ireo napisał(-a):

Oprócz tego, że paradoks czasem dobrze brzmi, rzeczywiście tak odbieram Twoją kolekcję.

„Kolekcja” to pojemne pojęcie, można zbierać wyłącznie G-Shocki albo zegarki z byłego ZSRR, albo wyłącznie zegarki naśladujące inne zegarki. Albo ciągle ten sam model w różnych wersjach. Albo nieustannie dążyć do tego, żeby „kolekcja” nie przekraczała dwóch egzemplarzy. Kolekcjonowanie jest dziwactwem, a dziwactwo przybiera rozmaite formy.

Twój zbiór ma pewne unikalne cechy, zawiera dwie-trzy wyselekcjonowane kategorie zegarków, ale przede wszystkim poraża ilością. Same tylko „chińczyki”, gdybyś miał ich kilka, nie robiłyby takiego wrażenia. Ale dzięki temu, że uzbierałeś ich kilkadziesiąt, kolekcja uzyskała „next level”. 

Niektóre projekty artystyczne robią wrażenie dlatego, że wykorzystują elementy podobne ale wielokrotnie powtórzone. Z tego punktu widzenia można powiedzieć, że taka kolekcja ma coś z Andy’ego Warhola albo z Ai Wei-Wei’a („Ziarna słonecznika”).

Obszerność zbiorów pozwala na zegarki z zasady wykluczone w "zestawach użytkowych". To pojęcie z cudzysłowu wymyśliłem sobie dla osób posiadających kilka zegarków "do noszenia", których rzeczywiście używają a nie tylko posiadają. Większe zbiory, to także możliwość poeksperymentowania i kupowania modeli ekstrawaganckich. Dziś właśnie kupiłem coś takiego. Może za tydzień, a może trochę później pokażę zdjęcia w "realu", tymczasem zdjęcie poglądowe. :) 

MidoCommander1959Pixel_04.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Obszerność zbiorów pozwala na zegarki z zasady wykluczone w "zestawach użytkowych". To pojęcie z cudzysłowu wymyśliłem sobie dla osób posiadających kilka zegarków "do noszenia", których rzeczywiście używają a nie tylko posiadają. Większe zbiory, to także możliwość poeksperymentowania i kupowania modeli ekstrawaganckich. Dziś właśnie kupiłem coś takiego. Może za tydzień, a może trochę później pokażę zdjęcia w "realu", tymczasem zdjęcie poglądowe. :) 

MidoCommander1959Pixel_04.jpg

Mocne. Lata ’70, era disco.

Zupełnie nie ma powodu, żeby tego nie nosić na co dzień 🙂

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, ireo napisał(-a):

Mocne. Lata ’70, era disco.

Zupełnie nie ma powodu, żeby tego nie nosić na co dzień 🙂

Wpadł mi w oko na kanale YT Gingin Watches i poszukałem gdzie najtaniej. Poczekałem 3 tygodnie na uzupełnienie magazynu. Pisałem do nich i gdy miałem dziś napisać ponownie z monitem, dlaczego go nie ma, miał być najpóźniej tydzień temu, dostałem powiadomienie. Jeszcze dostałem 10% zniżki i jakiś mały gadżet. Teraz oczekiwanie, od 3 do 7 dni roboczych, ale pewnie UC przyblokuje i się może nawet miesiąc zrobić. Obym się mylił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Wpadł mi w oko na kanale YT Gingin Watches i poszukałem gdzie najtaniej. Poczekałem 3 tygodnie na uzupełnienie magazynu. Pisałem do nich i gdy miałem dziś napisać ponownie z monitem, dlaczego go nie ma, miał być najpóźniej tydzień temu, dostałem powiadomienie. Jeszcze dostałem 10% zniżki i jakiś mały gadżet. Teraz oczekiwanie, od 3 do 7 dni roboczych, ale pewnie UC przyblokuje i się może nawet miesiąc zrobić. Obym się mylił. 

Gingina raczej nie oglądam, ale to sympatyczne że się komuś przydał. Pewnie zabiega o zasięgi, więc zjechał już z poziomu cenowego Rolexa i AP, który miał ambicję atakować na początku. Tymczasem, w trakcie oczekiwania na zegarek, mógłbyś się postarać o jakiś odpowiedni outfit do kompletu.

IMG_1577.jpeg

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, ireo napisał(-a):

Gingina raczej nie oglądam, ale to sympatyczne że się komuś przydał. Pewnie zabiega o zasięgi, więc zjechał już z poziomu cenowego Rolexa i AP, który miał ambicję atakować na początku. Tymczasem, w trakcie oczekiwania na zegarek, mógłbyś się postarać o jakiś odpowiedni outfit do kompletu.

IMG_1577.jpeg

Zegarek byłby w tym wypadku bardziej stonowanym elementem. :) 

Z Ginginem to jest taka sytuacja, że te najtańsze u niego, to dla mnie górny pułap. I się spasowało. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Jezusie nazaretańskiScreenshot_20250410_194914_Gallery.thumb.jpg.dc1cc114891aaa79de424f9c166457fe.jpg

Mam nadzieję, że Ci pomogło. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Mam nadzieję, że Ci pomogło. :) 

Tak, dziekuję już mi lepiej. Niemniej niech się nosi, pokaż koniecznie jak już dojdzie :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

Tak, dziekuję już mi lepiej. Niemniej niech się nosi, pokaż koniecznie jak już dojdzie :)

Na to możesz liczyć. Na brak mojej fotograficzno-zegarkowej aktywności nie można narzekać... Chyba, że mnie za dużo. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten Mido. Ponosiłbym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, rafi napisał(-a):

Fajny ten Mido. Ponosiłbym

Jest chyba jeszcze dostępny na Gnomon, więc działaj. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi