Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Twoja kolekcja!

Recommended Posts

4 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Bardzo fajne pudełko. I nie ma co żałować prezentują się tak jak trzeba.

Środek też zacny yulko tutaj pewnie chińczyka z brązu wrzauciłbym w inne pudełko :) Fajny trzon kolekcji :)

Drugie pudełko z chińczykami też fajne. 

Ten chińczyk, to raczej mikrobrand, choć jak wiadomo to temat rzeka i rzecz mocno dyskusyjna. Powiem więcej największy dylemat miałem z moimi chińskimi tourbillonami od Aesopa. Ostatecznie te dwa znajdą pewnie miejsce w trzecim pudełku, które wkrótce do mnie dojedzie. 

Dzięki za słowa uznania, także dla chińczyków, bo to akurat nie dla wszystkich oczywiste. ;) 

Co do pudełek ostatnio zakupionych, to polecam, prawdziwe drewno i dobre wykonanie. Jedyny minus, to to że "szybka" to plastik, ale jak to mówią "nie można mieć wszystkiego". To ostatnie idealnie opisuje sytuacje zegarko-maniaków. :) 

54 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Ten chińczyk, to raczej mikrobrand, choć jak wiadomo to temat rzeka i rzecz mocno dyskusyjna. Powiem więcej największy dylemat miałem z moimi chińskimi tourbillonami od Aesopa. Ostatecznie te dwa znajdą pewnie miejsce w trzecim pudełku, które wkrótce do mnie dojedzie. 

Dzięki za słowa uznania, także dla chińczyków, bo to akurat nie dla wszystkich oczywiste. ;) 

Co do pudełek ostatnio zakupionych, to polecam, prawdziwe drewno i dobre wykonanie. Jedyny minus, to to że "szybka" to plastik, ale jak to mówią "nie można mieć wszystkiego". To ostatnie idealnie opisuje sytuacje zegarko-maniaków. :) 

Ja Paweł nie jestem przeciwnikiem jak wiesz  chińczyków chociaż nie wszystko mi się podoba:)

Zgadza się microbrand ale tutaj właśnie może jakąś Certinę a piszesz o niej w tym roku bym włożył :)

Mogę tylko nie rozumieć stanu tak dużego posiadania bo mi się ostatnio nawet tych co mam zmieniać nie chce i uważam, że jest ich za dużo :)

Ja mam pudełka z Friedricha w tym jedno skórzane i rolkę .

Zdjęcie już wrzucałem.

CBVbvsY.jpeg

Z nią jest mały problem, że poduszki są trochę większe i trzeba delikatnie zapinać zegarki z motylkiem  żeby dziurek nie zmieniać. 

U mnie kilka miesięcy bez zmian też może w końcu jakieś fotki wstawię jak się znajdzie chwilka :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Ja Paweł nie jestem przeciwnikiem jak wiesz  chińczyków chociaż nie wszystko mi się podoba:)

Zgadza się microbrand ale tutaj właśnie może jakąś Certinę a piszesz o niej w tym roku bym włożył :)

Mogę tylko nie rozumieć stanu tak dużego posiadania bo mi się ostatnio nawet tych co mam zmieniać nie chce i uważam, że jest ich za dużo :)

Ja mam pudełka z Friedricha w tym jedno skórzane i rolkę .

Zdjęcie już wrzucałem.

CBVbvsY.jpeg

Z nią jest mały problem, że poduszki są trochę większe i trzeba delikatnie zapinać zegarki z motylkiem  żeby dziurek nie zmieniać. 

U mnie kilka miesięcy bez zmian też może w końcu jakieś fotki wstawię jak się znajdzie chwilka :) 

Bardzo ładne etui a zegarki, to oczywiste - też.

Co do zbierania zegarków, to są nas dwa rodzaje miłośników. Pierwsi to posiadacze-użytkownicy i drudzy, posiadacze-zbieracze. Ty należysz do pierwszych, ja do tych drugich. W pierwszej grupie wystarczy 100k zł, na ekskluzywny w warunkach polskich zestaw trzech zegarków (np. Rolex, Omega i Grand Seiko). W drugiej grupie, to nawet w Polsce górnej granicy nie sposób określić, ale 100k to bez wątpienia minimum, żeby stworzyć jakąś w miarę spójną kolekcję i to biorąc pod uwagę w tym chińskie homary. 

25 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Dotarło trzecie pudełko, więc kolejna prezentacja. :) 

oie_hpsjJ92kbS7E.jpg

Oceanus w tytanie 😍

Citizen Fugu 🤩

No i Arnie na bransie 🥰

Ładnie ładnie nazbierane. -Seiko 5 Ice Monster to też już klasyka

quartz bandit

30 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Oceanus w tytanie 😍

Citizen Fugu 🤩

No i Arnie na bransie 🥰

Ładnie ładnie nazbierane. -Seiko 5 Ice Monster to też już klasyka

Dzięki. Mnie się nawet więcej podoba. ;) 

Ostatnio trafiłem na konkretne pudełka na Ali, z prawdziwego drewna. No i kupiłem najpierw dwa a teraz doszło trzecie. Prawdopodobnie będą następne i to pewnie wkrótce. 

14 hours ago, Paulus57 said:

Dzięki. Mnie się nawet więcej podoba. ;) 

Ostatnio trafiłem na konkretne pudełka na Ali, z prawdziwego drewna. No i kupiłem najpierw dwa a teraz doszło trzecie. Prawdopodobnie będą następne i to pewnie wkrótce. 

czy możesz podrzucić link do tych pudełek?

11 minut temu, Sisqo napisał(-a):

czy możesz podrzucić link do tych pudełek?

Niestety coś się na Ali zabałaganiło i nie mogę otworzyć w tej chwili linków do sklepów, gdzie można je kupić najtaniej (80-85 USD). Przypomnij się na PW za jakiś czas, mam nadzieję że wtedy będę mógł dać Ci namiary. 

Może uda Ci się samemu znaleźć po wpisaniu do wyszukiwarki na AlIexpress: Oirlv Fanxi Store. Choć wyszukiwarka na Ali jest daleka od doskonałości. :) 

53 minutes ago, Paulus57 said:

Może uda Ci się samemu znaleźć po wpisaniu do wyszukiwarki na AlIexpress: Oirlv Fanxi Store. Choć wyszukiwarka na Ali jest daleka od doskonałości. :) 

Znalazłem, dzięki!

9 minut temu, Sisqo napisał(-a):

Znalazłem, dzięki!

Tylko uprzedzam, że ta "szybka" jest plastikowa.

35 minut temu, Callahan napisał(-a):

Aktualny stan 😁.

IMG20250212200154.jpg

IMG20250212195828.jpg

IMG20250212195912.jpg

IMG20250212200030.jpg

IMG20250212195704.jpg

IMG20250212195224.jpg

IMG20250212195319.jpg

IMG20250212195403.jpg

Grubo 😀bez tego cukierkowego 95 zegarków 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

40 minut temu, Callahan napisał(-a):

Aktualny stan 😁.

IMG20250212200154.jpg

IMG20250212195828.jpg

IMG20250212195912.jpg

IMG20250212200030.jpg

IMG20250212195704.jpg

IMG20250212195224.jpg

IMG20250212195319.jpg

IMG20250212195403.jpg

Ale odjazdowa kolekcja 🤩 A co to są za zegarki z globusami w środku jeden jest na niebieskim gumowym pasku a drugi na skórzanym, chyba 3 masz takie niebieskie z globusami

44 minuty temu, Callahan napisał(-a):

Aktualny stan 😁.

IMG20250212200154.jpg

IMG20250212195828.jpg

IMG20250212195912.jpg

IMG20250212200030.jpg

IMG20250212195704.jpg

IMG20250212195224.jpg

IMG20250212195319.jpg

IMG20250212195403.jpg

Kiedy ty masz czas je nosić i zmieniać ? :) 

Godzinę temu, SLAWEK 01 napisał(-a):

Extra 👌

Czekamy na kolejne made in Callahan☺️

Dzięki 👍. Cudaki już w drodze, jak dotrą to się pochwalę 😁.

50 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Grubo 😀bez tego cukierkowego 95 zegarków 😀

Dokładnie 95 👍, dwa kolejne już w drodze do kolekcji 😁.

Edited by Callahan

27 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Ale odjazdowa kolekcja 🤩 A co to są za zegarki z globusami w środku jeden jest na niebieskim gumowym pasku a drugi na skórzanym, chyba 3 masz takie niebieskie z globusami

Kiedy ty masz czas je nosić i zmieniać ? :) 

Dzięki 😀. Te z "globusami" w środku to: Oblvlo (ten na niebieskim przeszytym pasku), Ciga Design (na gumie) i DeSanders (na czarnym pasku). Dwa pierwsze to chińska myśl technologiczna 😁, trzeci to norweski microbrand. 

Czasu faktycznie nie mam, żeby je nosić (trochę już ich za dużo), ale staram się, żeby przynajmniej raz-dwa razy w roku, każdy trafił na nadgarstek 😁.

Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Ale Ci się tego nazbierało emoji122.pngemoji106.png. Powiedzieć, że to różnorodna kolekcja, to nic nie powiedzieć emoji6.png. Przeciekawe masz te zegarki. Świetne.

Dzięki 😀👍 i nadal jest uzupełniana ta kolekcja, wprawdzie głównie o "cudaki", ale normalne zegarki czasem też wpadają 😁.

50 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

ale żes Panie ładnie nazbierał. Szacun :)

Dzięki 😀, chwilkę to zajęło, ale tak to jest, jak ktoś ma świra na punkcie zegarków 😁.

Oprócz cudaków jest tez prawie pelne pudełko vratki no i MAD.  Kolekcja zdecydowanie wyjątkowa i szkoda tylko że zdjęcia są spod egidy KSF :-) 

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

7 godzin temu, Jan napisał(-a):

Oprócz cudaków jest tez prawie pelne pudełko vratki no i MAD.  Kolekcja zdecydowanie wyjątkowa i szkoda tylko że zdjęcia są spod egidy KSF :-) 

Dzięki 😁. Trochę się tego nazbierało, z ciekawszych to jeszcze kilka Xicorrów i Amida 😁. A fotki faktycznie podłej jakości, postaram się zrobić ładniejsze, obiecuję 😀👍.

12 godzin temu, Callahan napisał(-a):

Aktualny stan 😁.

IMG20250212200154.jpg

IMG20250212195828.jpg

IMG20250212195912.jpg

IMG20250212200030.jpg

IMG20250212195704.jpg

IMG20250212195224.jpg

IMG20250212195319.jpg

IMG20250212195403.jpg

Brawo. :) 

Dobrze jest mieć dużo. Mobilizujesz mnie do prezentacji całościowej. ;) 

Swoją drogą cześć Twojej kolekcji przygarnąłbym. Nie będę wymieniał, bo zajęłoby to trochę czasu. ;)