Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
machlo

Parnis

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy Parnis Big Pilot, chodzi mi o wygodę noszenia zegarka z tak dużą i odstającą koronką;

czy to jest wygodne??

Bo pojawiła się nowa linia pilotów na prawą rękę i nie wiem czy to nie będzie lepsze rozwiązanie niż standardowe?

https://pl.aliexpress.com/item/47mm-Parnis-Black-Dail-Sandblast-Case-Power-Reserve-Automatic-Mens-Watch-PA4708SBW/32416055150.html?spm=2114.13010308.0.0.jIlzJe

gdyby miał tarczę jak na tym filmie w kolorze pomarańczy z czarnym blatem to więcej nic nie trzeba ;)

Edytowane przez MikeOl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Panie... Fajowy ale 250 prezydentów to cena mocno zaporowa.

Za miyotę 90xx szafir z ar i taką tarczę?

Chyba nie.

Tylko kurs jest słaby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GCE

Pomyłka...

Edytowane przez GCE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy Parnis Big Pilot, chodzi mi o wygodę noszenia zegarka z tak dużą i odstającą koronką;

czy to jest wygodne??

Bo pojawiła się nowa linia pilotów na prawą rękę i nie wiem czy to nie będzie lepsze rozwiązanie niż standardowe?

https://pl.aliexpress.com/item/47mm-Parnis-Black-Dail-Sandblast-Case-Power-Reserve-Automatic-Mens-Watch-PA4708SBW/32416055150.html?spm=2114.13010308.0.0.jIlzJe

gdyby miał tarczę jak na tym filmie w kolorze pomarańczy z czarnym blatem to więcej nic nie trzeba ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ms-qnKmdDXw

Powiem tak - mam Big Pilota 47mm od tygodnia ,noszę go

na nadgarstku > 19cm i ta koronką jest extra wizualnie ale funkcjonalnie to problem i chyba jedyna (jak na razie) wada tego zegarka. Piloci nosili takie na kurtkach.Ja nawiązuje do tradycji i zakładam go pod sweter i kurtkę na koszulkę z długim rękawem Sprawdza się to teraz idealnie ale nie wiem co będzie wiosną i latem

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha a ludzie nie rzucają czosnkiem w Ciebie że tak nosisz zegarek?? ;)

ta koronka jest ładna ale jej umiejscowienie to koszmar, mam dylemat bo tarcza i rozmieszczenie pierdół które mi robią występuję tylko w tej kulawej - leworęcznej wersji :/ skośni robią model big pilota parnisa praworęczny ale nie jest taki fajny jak tem mój wymarzony i ogólnie kosztuje nie 100$ tylko 160$..

Nadgarstek mam podobny jak Ty ale katować łapkę to nie wiem czy będzie ok, myślałem już o jakiejś pedalskiej bransolecie z pedalskich sznurków lub pedalskiej skóry czy nawet z pedalskimi koralikami - jako dystans koronki od łapki ale nie wiem ..to jakieś takie pedalskie ://

Albo gdzies wyżej na przedramieniu spiąć paskiem żeby się nie zsuwał ale ja lubię luz, wszystkie sikory mam na stalowej i są luźne..

Kurde mam dylemat, gdybym mógł takie co ponosić, przymierzyć..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem do Parnisa official shop na Aliexpress i mają taki za 95$ warto ?

69d18a0810067783c7418caf749d98f4.jpg

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem do Parnisa official shop na Aliexpress i mają taki za 95$ warto ?

Trudno powiedzieć, jako że Parnis to składanka różnych części od różnych dostawców, z niewiadomą jakością - może być różnie i raczej nikt kto go nie miał w rękach nie odpowie Ci na to pytanie. Pewnie sugerujesz się tym że ma tarczę jak "Ultimate". Ale jak pisali na WUSie - nie można liczyć na okazje, cena najczęściej odpowiada jakości - pozornie ten sam model u różnych sprzedawców będzie mieć różne ceny bo jest złożony z innych (podobnych) części od różnych dostawców.

Wiadomo jaki to ma mechanizm?

Umiliłem sobie czekanie na Citizena GT i przyszło coś takiego:

7e4d9f77e8d3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak się to to na ręce sprawuje, wygodnie się z tą osłoną nosi przecież to chyba bardziej odstaje niż koronka w big pilot?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dość ciekawy

w cholerę nieczytelny ;) - ale zdecydowanie się pozytywnie wyróżnia :) To jeszcze pierwowzór by się przydał ;) - pewnie jaki Bell&Ross ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://gd3.alicdn.c...jpg_600x600.jpg

zastanawiałem się nad nim teraz znalazłem coś takiego tylko nie wiem co to ten debert

https://pl.aliexpress.com/store/product/DEBERT-42mm-black-dial-date-green-marks-luminous-Sapphire-Glass-Automatic-men-s-watch-DE19/1730074_32720222095.html

? są 4 wersje; zielone i białe cyfry na blacie i kolor koperty stare złoto lub standard. 

Co mnie interesuje,że jako jedyny automatyczny Pilot w cenie poniżej 100$ ma podobno szafirowe szkiełko i 5atm, gdzie wszędzie indziej za ponad 100$ kupujesz 3atm szkło kryształ.

Big piloty parnisa mają 45-47mm natomiast ten ma 42mm co może być dla smukłokostnych jedynym rozwiązaniem na lans z pilotem ;)

https://gd3.alicdn.c...jpg_600x600.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie!

W kwestii Parnisa z open heart na automacie. Mogę ręcznie nakręcić zegarek w tym modelu? Koronka się obraca, słychać "tykanie", ale wskaźnik rezerwy nie ma ochoty iść do góry, nawet jak rozbujam wahnik.

W sumie nigdy nie zwracałem na to uwagi, ale teraz częściej zmieniam zegarki na ręce i wolałbym "dokręcać" co jakiś czas swojego Parnisa.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez kulig007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ten Parnis jest na mechanizmie ST25 to tak, ale wtedy przy nakręcanie to słychać bardziej "szuranie"niż "tykanie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jest na ST2505. Co by nie było słychać, rezerwa nie chce się ruszyć :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

promocja na Parnisy u assassina

POSTBLACKFRIDAY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny, bo tylko ta tarcza przyciąga moją uwagę :-) Sam na takiego powolutku poluje! Czekam po nowym roku, może Majne Frjendy zrobią jakieś promocje.

Miałem go kupić teraz, pod choinkę, ale jednak jedzie do mnie Atlantic Varldsmastarur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś chciał Parnisa Ultimate manual w stali na bransolecie....był że trzy dni temu na bazarku i tutaj....to jednak do mnie nie gada więc chętnie puszczę dalej.

Stan idealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yorki_man, żadnych baboli na tarczy?

Idealnie. To nie jest mój pierwszy Chińczyk i tutaj nie mam się do czego przyczepić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi