Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki za linki. a zżynka - wiadomo. ładne formy się zżyna, takie życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Mnie się ten podoba:

post-27944-0-68934100-1467540645.jpg

Ciekaw jestem jak wykonanie...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego ,kupiony ponad dwa lata temu,noszony dość często ,wykonanie i punktualnosc bardzo dobra....tylko wiadomo co napis na tarczy sugeruje... ;-)

post-63389-1467541659,5067_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Ja tam się nie przejmuje. Jak ktoś na tym forum pogardy dla podróbek wystawi do sprzedania kopie Rolexa by Tissel to kolejka się ustawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się nie przyjmuje bo mam jeszcze kilka innych chińczyków....robionych na wzór i podobieństwo :-) a nie jako podróba....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się ten podoba:

attachicon.gifPARNIS.jpg

Ciekaw jestem jak wykonanie...?

Jak to znaleźć bo szukałem na ali i nie widzę

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzony sprzedawca ,po rejestracji niektóre ceny spadają ,wysyłka do Polski przeważnie free,do mnie zawsze doszło wszystko co zakupilem ...bez cła ;-)

http://www.dajiwatch.com/

Edytowane przez jac-st

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu też ok i bywa taniej tylko zależy co.

www.manbushijie.com

Tych dwóch i ten pierwszy podany wcześniej przez kolegę to pewni sprzedawcy i nie ma co więcej szukać.Płatność paypall bezproblemowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Rider to duża niewiadoma bo te zegarki pojawiły się na rynku kilka miesięcy temu". 

Jaka tam niewiadoma. Sea-Gull Watch Store to bardzo duży dystrybutor Mewek w Europie i USA.  Właściciele  tego sklepu sieciowego stworzyli brand  o nazwie GT&FQ Watch, który sprzedaje zegarki rozprowadzenie w sieci  z logiem Rider.  Oczywiście zegarki produkuje Sea-Gull według tego co zamówią dystrybutorzy. Tak wiec w istocie  są to zegarki made Sea-Gull oznaczone logiem Rider.  Zegarki do krajów UE wysyłane  są z Niemiec (Hamburga), więc nie ma dodatkowych kosztów w postaci VAT. Naturalnie, dobrze schodzą te stylizowane na  bauhaus, ale nie tylko. Niedawno kupiłem  Rider M001 no i szczęka mi opadła. Płacę PayPalem w środę w nocy. W czwartek o 6 rano (sic!) dostaję maila, że  zegarek wysłany  został do Polski DHL-em i można  w sieci  śledzić jak mu idzie w podróży.  W piątek po południu zegarek odebrałem.

Sam zegarek,  no cóż ...  w poziomie  wykonania nie widać różnicy między  nim a np. Orientem. To sporo mówi, prawda?

Automat z możliwością dokręcenia  (mechanizm Sea-Gull ST1780), szkiełko szafirowe i to  wypukłe, wskaźnik rezerwy chodu (40 godzin),  szczelność 5 atm.  dekiel przeszklony (szkiełkiem mineralnym), koronka sygnowana, osobny sekundnik   i wskaźnik daty.  Tarcza (41 mm)  jasna,  wskazówki główne srebrne, pozostałe wskaźniki niebieskie. Pasek na niezłym  poziomie (22 mm przy teleskopach). Cena 140 USD plus 10 DHL.

Rotor jest głośny,  kiedy  rusza się  zegarkiem przy uchu. Po założeniu na rękę w ogóle rotoru nie słychać. I chyba tego należy się trzymać,  zamiast biadolić jak  jest głośno.  Trzeba po prostu stłuc ten termometr.   :)  Automatyczny napęd  ST 1780  jest  zdumiewająco  skuteczny, a mam   porównanie do mechanizmów  Seiko 7S36 i Orient 46V, Nie trzeba specjalnie  dużo machać ręką, aby wskaźnik rezerwy chodu  zbliżył się do 40  ―  nie ma się więc co dziwić, że dla serii ST17 na rotomacie  przewidziane jest  tylko  600 TPD.   Dla  Seiko mov. 7S36 i Orient mov 46V   przewidziano 900 TPD),   Zegarek gubi 3 sekundy na dobę, to nieźle.  Musze sprawdzić jak pociągnie na rotomacie.  

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzis otrzymalem takiego homara wzorowanego na malo znanej firemce Officine Panerai. Przedstawiam Megir 3006. Czarna tarcza z czarnym paskiem. Paskiem ktory zrobiony jest chyba ze skory chinskiego smoka bo jest tak twardy ze ledwo zapialem zegar na rece. Na szczescie mialem w domu NATO 24 mm i od razu poszla wymiana. Nowy Megir wylicotowany taniej niz mozna kupic w alliexpress:

d48e3c0708cd8435med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzis otrzymalem takiego homara wzorowanego na malo znanej firemce Officine Panerai. Przedstawiam Megir 3006. Czarna tarcza z czarnym paskiem. Paskiem ktory zrobiony jest chyba ze skory chinskiego smoka bo jest tak twardy ze ledwo zapialem zegar na rece. Na szczescie mialem w domu NATO 24 mm i od razu poszla wymiana. Nowy Megir wylicotowany taniej niz mozna kupic w alliexpress:

Jaki zegarek taki pasek bym powiedział  :)

Gratuluje 

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki zegarek taki pasek bym powiedział  :)

Gratuluje 

Za te pieniądze co wylicytowałem to nie będę narzekał. Pasek co prawda zrobiony ze śmieci ale kto dziś kupuje zegarek w cenie doładowania na komórkę i patrzy na pasek. Na NATO zupełnie inny zegarek, wygodniej się nosi, lepiej się prezentuje. No i zaskakująco dobra luma jest w tym zegarku, wczoraj o 22 i dziś o 6:30 świecił tak samo - godzinę można było spokojnie odczytać. Może się nawet pokuszę o jakąś recenzję tego sikora bo jak zegarek za takie pieniądze jest świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seeban, mam kilka pytań porównawczych:

- gdzie zatrzymuje się wskazówka rezerwy chodu, jak zegarek jest całkowicie "rozładowany"?

- czy wskazówki są równo osadzone na osiach? U mnie jest tak, że wskazówki (szczególnie minutowa ale też godzinowa i rezerwy chodu) znajdują się bliżej tarczy przy osi ale im dalej od osi - wskazówki oddalają się od tarczy.

Ale generalnie po dwóch latach nadal cieszy moje oko.

Nie mam wielkiego doświadczenia w czasomierzach ani pokaźnej kolekcji ale ten zegarek uważam za swój najlepszy zakup :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rezerwa zatrzymuje się równo na 0 jak i na 40 przy pełnym naładowaniu.

Wskazówki, tego bym nie zauważył , ale jak powiedziałeś to rzeczywiście im dalej od osi tym się podnoszą. Z tym, że w moim egzemplarzu widzę to tylko w minutowej i godzinowej.

To jest mój pierwszy chiński zegarek , ale na pewno nie ostatni. Już sporo ludzi pytało się co to za zegarek i bardzo się dziwili , że kitajec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie przy maksymalnym rozładowaniu zatrzymuje się prawie pionowo w dół wychodząc poza skalę.

I dochodzi jeszcze mały odprysk lakieru na wskazówce rezerwy chodu...ale i tak jest spoko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim wskazówki wydają się być równo, ale rezerwa zatrzymuje się pomiędzy literami S a E w napisie RESERVE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wskazówki rezerwy obsadzają trochę na pałę. Raz jak rezerwa większa raz jak mniejsza.

Chyba bo to jedyne wyjaśnienie raczej, a przypadłość znana. Nic wielkiego - trzeba się tylko przyzwyczaić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi