Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie dlatego zainteresowałem się 1963, 170$ - 30$ wychodzi ciekawe 140$ tylko z kodem zniżkowym, który z czymś tam pewnie jeszcze można połączyć

To już kusząca cena, też mi to chodzi po głowie, ale inne wydatki doradzają wstrzemięźliwość. Ostatecznie lepiej kupić za 165 usd jak ma się kasę, niż skrobać ostatki i rwać się na 140. 25 usd to około 90 zł... To są dopiero dylematy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już kusząca cena, też mi to chodzi po głowie, ale inne wydatki doradzają wstrzemięźliwość. Ostatecznie lepiej kupić za 165 usd jak ma się kasę, niż skrobać ostatki i rwać się na 140. 25 usd to około 90 zł... To są dopiero dylematy. ;)

Wspominając naszą rozmowę - udało mi się właśnie kupić Mewkę za 530 PLN, myślę, że to dobra cena, a polowałem na prawdę od dawna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspominając naszą rozmowę - udało mi się właśnie kupić Mewkę za 530 PLN, myślę, że to dobra cena, a polowałem na prawdę od dawna.

Dobra cena gratuluję. Możesz podać linka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra cena gratuluję. Możesz podać linka?

Z przyjemnością:

https://pl.aliexpress.com/item/4000113122591.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.749d5c0fkU4H5M

Tylko teraz ze względu na 11/11 trzeba pokombinować. Mi dodało kupon Select oraz wpisałem kod rabatowy: ALIOFERTY100 . Spadło mi na 136,80$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Cena kusi,  rozum mówi: "po co ci 21 zegarek?" ;). Krótko mówiąc, mam problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Cena kusi,  rozum mówi: "po co ci 21 zegarek?" ;). Krótko mówiąc, mam problem.

Mnie po prostu urzekł lata temu i w końcu jest okazja dobra, bo z VAT i tak wyjdzie znacznie mniej niż przy zakupie grupowym, który i tak był bardzo korzystny.

Jeżeli nie musisz wyciągać głębokich rezerw to ja bym brał. W tym miesiącu miałem 2 znaczące wydatki w departamencie motoryzacyjnym, ale trzeba zagryźć piach :P Z tego co wiem to rynek wtórny bardzo ciepło przyjmuje je, a co dopiero jak po kosztach będzie sie sprzedawać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie trafiłeś - nowy samochód...Choć tylko jeden. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz miał szczęście to 0 a jak nie dolicz na opłaty 25%.  Cła nie będzie tylko ewent VAT i koszty poczty.

Edytowane przez Paulus57

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Vat działa tak ekspresowo i dokładnie jak akcyza na auta to na pewno wpdanie dopłata. Strzelam, że to będzie około 130 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Vat działa tak ekspresowo i dokładnie jak akcyza na auta to na pewno wpdanie dopłata. Strzelam, że to będzie około 130 PLN.

To i tak fajna cena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i "rozsądek" zwyciężył. Zamiast 1963 kupiłem dwa tańsze, w ramach poznawczych Tevise (https://pl.aliexpress.com/item/32833756144.html?spm=a2g17.12010612.8148356.19.fc27231bq95cP8) i coś co mnie od dawna kusiło Guanqin -  https://pl.aliexpress.com/item/32685695266.html?spm=a2g0o.cart.0.0.6e713c00BlGNoa&mp=1. Ten drugi kosztował 57,33 usd (cena raczej normalna, zdarzało się taniej) a pierwszy jako uzupełnienie do bonusów (6 usd/65 usd i bon 10 usd), poza tym jeszcze 1 usd zniżki sprzedawcy. W ten sposób Tevise wyszedł za około 18 złotych!! Automat za niecałe dwie dychy ;). Ciekawe czy będzie chodził?? Za oba wyszło 242 złote. Chyba ciekawy pomysł?

PS: drugi link po skopiowaniu działa.

Edytowane przez Paulus57

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jednego Starkinga. Automat, który mnie kosztował niewiele ponad 150 zł. Taktowany 28.800 a dokładność jedna z lepszych jakie miałem. Przy użytkowaniu 16 h na ręce i 8 zdjęty dawał dokładność bliską +/- 0 sek/dobę. Aż z niedowierzaniem zaglądałem na przezroczysty dekiel, by się upewnić, że to automat a nie kwarc. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem takiego eleganta na ich inhausowym werku 28800bph i byłem bardzo zadowolony zarówno z jakości wykonania jak i dokładności mechanizmu, choć dopiero po moich regulacjach. Mając na uwadze wcześniejsze doświadczenia zaryzykowałem tego homara Mido, zobaczymy co to warte, zwłaszcza ta czarna powłoka, w środku automatyczna Miyota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem takiego eleganta na ich inhausowym werku 28800bph i byłem bardzo zadowolony zarówno z jakości wykonania jak i dokładności mechanizmu, choć dopiero po moich regulacjach. Mając na uwadze wcześniejsze doświadczenia zaryzykowałem tego homara Mido, zobaczymy co to warte, zwłaszcza ta czarna powłoka, w środku automatyczna Miyota

Czarna powłoka, to zawsze ryzyko, ale do odważnych świat należy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne zestawienie lecz ostatni odpada z powodu nazwy, gdy ktoś zapyta co masz na ręce? :D

Jeżeli wpadł Wam w oko homage Tudora to może Aquatico w bronzie?

https://www.aquaticowatch.com/bronze-sea-star-black-dial-ceramic-bezel-p0028.html

z kodem "DHL" - rabat 30 USD 

Pozdrawiam, Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne zestawienie lecz ostatni odpada z powodu nazwy, gdy ktoś zapyta co masz na ręce? :D

Jeżeli wpadł Wam w oko homage Tudora to może Aquatico w bronzie?

https://www.aquaticowatch.com/bronze-sea-star-black-dial-ceramic-bezel-p0028.html

z kodem "DHL" - rabat 30 USD 

Homar za 80, czy za 270, to może już lepiej tudor za 3000? Gej na ręce, czy w sercu? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Homar za 80, czy za 270, to może już lepiej tudor za 3000? Gej na ręce, czy w sercu? ;)

pytanie czy porządny homar czy taki z Ali a co do orientacji mnie nie pytaj, ja swojej jestem pewny :) 

Pozdrawiam, Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corgeut ma tylko powłokę, Aquatico jest z brązu. 

A, Tudor poza zasięgiem :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corgeut ma tylko powłokę, Aquatico jest z brązu. 

A, Tudor poza zasięgiem :unsure:

Masz może pojęcie o trwałości tej powłoki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie, nie wiem również czy patynuje jak prawdziwy brąz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie, nie wiem również czy patynuje jak prawdziwy brąz...

nie patynuje, co najwyżej nie znacznie się ściemnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi