Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Alex-W

Pagani Design

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.08.2024 o 20:46, niuti napisał(-a):

W dwunasto miejscowych pudełkach :D. Potem można stosy budować, bawić sie jak z np. ubraniami...zegarki głownie letnie jak divery na zimę do kartonu itd :D

Znajoma z Nowego Jorku ma, jak się przyznała, ponad 1000 apaszek -  w kilku pudełkach. Oburzyła się na moich 15 zegarków. - Po co ci tyle? - W Ameryce każdy może mieć to na co go stać,  odparłem (broniąc się). 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pokaż te swoje rolki w końcu

Dobrze zrozumiałeś [mention=58392]kornel91[/mention] , ale ja 🫣 , jeszcze nie jestem na to gotowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Ładna tarcza.

To bronziak jest czy tylko takie pvd złote?

To stal ze złotym (?) PVD. Tarcza za to jak najbardziej "meteorytowa". ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytłumaczy mi ktoś dlaczego homar Daytony jest w obecnych  promkach 2x tańsza od Moon watcha?

spacer.png

spacer.png

Rozumiem kultowość Moona ale kurde 290 vs 160 pln robi różnicę za bardzo jednak podobne i podobnie wykonane kwarce. Akurat podobają mi się z różnymi tarczami ale serce poznaniaka cierpi.

Czekać na lepsze oferty na pd 1701 v6 czy brać 1644 (wiem że wielu tutaj brało by w razie czego oba 😆 )

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako również poznaniak mam oba kupione również odpowiednio za 160 zł i 280 zł.

W 1644 mam piny wkręcane w bransolecie a w 1701 wybijane. Poza tym jakość wykonania w monie jest według mnie dużo lepsza. Mam tego moona. Polecam oba są świetne za cenę.

435107181_Pagani1701.thumb.jpg.7d279f4ee030a56de8ad69d7a4a9dff0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za konkretną odpowiedź. No nic jak moon lepiej wykonany to popoluje np 11.11. 
Ten złoty bardzo fajny tak swoją drogą,  ma też fajniejszą teksturę  tarczy, ale chyba wole klasycznego czarnego.

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stało się zamówiłem kolejnego Poganina PD 1773 czarnego. Miałem już nic nie zamawiać. Chińczyk skusił ceną 63 USD. To będzie 10 Pagani. Na przyszły rok mam postanowienie 0 nowych zegarków.

Obecnie na nadgarstku od około miesiąca Pagani na PT 5000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upolowany obserwowany jako zapasowy Daytona  pd 1644  meteorytowa tarcza za 140pln. Niestety nie trafiłem Moona 2701 v6 w ciekawej cenie. Tegoroczne 11.11 raczej lipa.

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem właśnie pomarańczowego PD homara doxy. Nigdy nie kupiłbym oryginału, z malowanymi indekasami i datą na 3, a homar powinien zrobić robotę. Wszystko w kolekcji mam w stonowanych kolorach, przyda się coś kolorowego:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Laponek, czekam na Twoje wrażenia oraz zdjęcia. Od jakiegoś czasu jest w moim kręgu zainteresowań (tak jak i Seestern SUB300T), ale póki co nam nie po drodze :) Tak czy inaczej ciekaw jestem opinii innych nt. tego zegarka.

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Hoffhoffski napisał(-a):

@Laponek, czekam na Twoje wrażenia oraz zdjęcia. Od jakiegoś czasu jest w moim kręgu zainteresowań (tak jak i Seestern SUB300T), ale póki co nam nie po drodze :) Tak czy inaczej ciekaw jestem opinii innych nt. tego zegarka.

Sam jestem ciekawy. Przeglądnęłem wątek i nie ma nic tutaj. App pokazuje, że już wysłany, więc powinien być szybko:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedł mi pierwszy chrono by Poganin. Tarcza meteorytowa fajna ale kurde chronograf chyba nie dla mnie - po co mi fajna sekundowa wskazówka jak robi tylko za stoper(dopiero teraz doczytałem jak to działa).  Druga sprawa to bardzo ciężko chodzi zapięcia bransolety. Niby ładna ale czy w seiko czy steeldive jest ok a tu walka na siłę.Na szczęście czekan na pasek. Na plus wielkość i kształt koperty. Zaczynam rozumieć fenomen Rolka daytony.

IMG_20241118_154237.jpg

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, tomcat napisał(-a):

Doszedł mi pierwszy chrono by Poganin. Tarcza meteorytowa fajna ale kurde chronograf chyba nie dla mnie - po co mi fajna sekundowa wskazówka jak robi tylko za stoper(dopiero teraz doczytałem jak to działa).  Druga sprawa to bardzo ciężko chodzi zapięcia bransolety. Niby ładna ale czy w seiko czy steeldive jest ok a tu walka na siłę.Na szczęście czekan na pasek. Na plus wielkość i kształt koperty. Zaczynam rozumieć fenomen Rolka daytony.

IMG_20241118_154237.jpg

Ja jeszcze tego fenomenu nie rozumiem, ale już niedługo identyczny Pagani pomoże mi w tym 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jutro dopiero branse skracam. Nie ma narzędzi w zestawie i musze poszukać pudełka po steeldive. Idzie mi brązowy pasek ale coś przesyłka utknęła.   Swoja droga szarpnie się strasznie z zapięciem. Chodzi to mega ciężko czy ja coś źle robie ?

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tomcat napisał(-a):

Ja jutro dopiero branse skracam. Nie ma narzędzi w zestawie i musze poszukać pudełka po steeldive. Idzie mi brązowy pasek ale coś przesyłka utknęła.   Swoja droga szarpnie się strasznie z zapięciem. Chodzi to mega ciężko czy ja coś źle robie ?

W innym pagani z podobnym zapięciem musiałem się strasznie szarpać, nawet zastanawiałem się czy nie użyć śrubokrętu. Z czasem zaczęło lżej się odpinać.

W tym nie mam problemu z odpinaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi