Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Audemars Piguet

Rekomendowane odpowiedzi

Michał, nie to jest piękne, co jest piękne, ale co się komu podoba ;)

Prawda. :)

Ale rację mam. ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zdziwilo Cie jak w rzeczywistosci caly zegarek sie mieni/blyszczy? Bo na zdjeciach taki surowy wychodzi a tu zaskoczenie  :) Oczywiscie wyglada to pieknie  B)

jasne , że mnie zaskoczyło  :blink:  trochę się o tym naczytałem , parę razy już oglądałem w sklepie ale na ręku bez folii w świetle słonecznym  :wub:

Co dla jednego jest zaletą, dla drugiego może być wadą ;) Mnie właśnie ten instagramowy bling skutecznie odwodzi od zakupu... po prostu ten zegarek jest "za ładny" :) Nie wspominając o tym, że po opisie Mariusza bałbym się datę przestawić ;)

wydaje mi się , że to dużo zależy od ubioru i sytuacji w jakiej się go nosi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gothika_ gratuluję. Piękny AP.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heeh pojechałem do Hermitage z założeniem ,że przymierze RO porównam go z konkurencją wyrobię sobie finalną opinię i zaplanuje podróż do Pragi lub Berlina po wersje z granatową tarczą.  Przymierzyłem białego , czarnego i porównałem z 15451ST.ZZ.1256ST.03  , który ma granatową tarczę ( tą samą co 15400 )  i stwierdziłem ,że w sumię to zegarek z granatową i czarną tarczą już mam więc czas na białasa

piękny jest  :wub:

Gratulacje, świetny jest!

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gothika-gratuluje świetnego zakupu. Tak troche z innej beczki, na jakie % rabaty mozna liczyc przy zakupie AP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Co dla jednego jest zaletą, dla drugiego może być wadą ;) Mnie właśnie ten instagramowy bling skutecznie odwodzi od zakupu... po prostu ten zegarek jest "za ładny" :) Nie wspominając o tym, że po opisie Mariusza bałbym się datę przestawić ;)

Niektórzy się nie bali i stąd wziął się problem zacinania datownika w kalibrze 3120. :) Oczywiście producent mógł lepiej zabezpieczyć mechanizm na okoliczność takich sytuacji, ale wyszło jak wyszło. W przypadku kalibru 324, Patek nie zaleca gmerania przy datowniku w godzinach: 21:00 - 00:05. Co prawda genewski producent informuje, że takie działanie nie uszkodzi mechanizmu, ale może uniemożliwić poprawny przeskok daty następnego dnia. Tak więc warto czytać instrukcje.  :)

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gothika-gratuluje świetnego zakupu. Tak troche z innej beczki, na jakie % rabaty mozna liczyc przy zakupie AP?

Mnie oferowano..3% :)  ( chronograf)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba 30%... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Mnie oferowano..3% :)  ( chronograf)

Grzechem było nie wziąć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gothika_ gratuluję. Piękny AP.

Gratulacje, świetny jest!

dziękuje serdecznie  :D

co do rabatów to nie chce wchodzić w szczegóły na publicznym forum ale szacunkowo duuużo bliżej Yodzie  niż artme niestety  :wacko:  ceny zegarków idą stale do góry więc może i polityka rabatowa się zmienia . Pan , który mi fachowo doradzał w butiku powiedział , że można się spodziewać w najbliższym roku radykalnego zmniejszenia  dostępności RO . AP zwiększy produkcję zegarków bardziej skomplikowanych , których wykonanie jest dużo dłuższe i finalnie kosztują dużo więcej kosztem podstawowych modeli 3 wskazówkowych plus chrono . Dla mnie to dobrze bo cena pójdzie w górę ...  :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raz, a dwa - jesli podejma sie takiego ruchu, to "podstawowe" modele RO beda dostepne pewnie jak Daytona - zapisy i lista oczekujacych... ech...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jednej z recenzji  ( modelu 15300 ) Mariusz napisałeś , że "Koronka zawiera wygrawerowane logo AP, które po jej zakręceniu zawsze ustawia się idealnie równolegle względem bocznej powierzchni koperty. Piszę o tym, bo nie jest to oczywiste. W wielu zegarkach, które miałem, logo po zakręceniu koronki nie ustawiało się równo. " u mnie rzeczywiście koronka układa się równolegle ale logo AP jest odwrotnie ( o tym nie pisałeś ale założyłem ,że jeśli ktoś dostosowuje równoległość to i logo powinno nie być odwrotnie)  w innych , które przymierzałem nawet ta równoległość była zachwiana . Więc albo w modelu 15400 coś zmienili na niekorzyść albo miałeś Mariusz szczęście  <_<  artme jak to jest u Ciebie ?

Edytowane przez gothika_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jak ponizej (fotka mojego 15400) - czyli rowniutko, jednak jak pamietasz opis Mariusza po serwisie, to otrzymal on juz skrecona nierowno. Jesli moj RO dozyje ze mna  :D  pierwszego przegladu, to na 100% zaznacze im, aby skladajac zegarek mieli na uwadze ulozenie koronki i tak samo ja zlozyli - mam nadzieje, ze to cos da :) W koncu to bedzie za 10 lat - to w serwisie AP wiele na dobre powinno sie zadziac - szczegolnie we Francji - taka "dobra zmiana" :D;)

post-25547-0-36569800-1520059107_thumb.jpg

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo kupowac z czarna tarcza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

w jednej z recenzji  ( modelu 15300 ) Mariusz napisałeś , że "Koronka zawiera wygrawerowane logo AP, które po jej zakręceniu zawsze ustawia się idealnie równolegle względem bocznej powierzchni koperty. Piszę o tym, bo nie jest to oczywiste. W wielu zegarkach, które miałem, logo po zakręceniu koronki nie ustawiało się równo. " u mnie rzeczywiście koronka układa się równolegle ale logo AP jest odwrotnie ( o tym nie pisałeś ale założyłem ,że jeśli ktoś dostosowuje równoległość to i logo powinno nie być odwrotnie)  w innych , które przymierzałem nawet ta równoległość była zachwiana .

Twoje założenia były jak najbardziej słuszne. Miałem szczęście, które mnie opuściło w momencie, gdy zegarek trafił do serwisu. Gdy tylko wyjęli tubus, to estetyka poszła zbierać winogrona (jak mawiają Hiszpanie). Serwis nie zwrócił uwagi na ustawienie koronki i później logo AP ustawiało się w dowolnym położeniu. To było jednak najmniejszym problemem. Serwis uszkodził wskazówkę minutową. Złożyłem reklamację, która została odrzucona. Stwierdzono, że faktycznie uszkodzenie jest, ale ponieważ nie widać tego z odległości większej niż 30 cm to mam nie zawracać głowy. Dopiero bezpośrednia interwencja w AP zmieniła sytuację i serwis wymienił wskazówkę. Życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gothika - a jak Ci sie nosi? Jak pierwsze wrazenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Byłem dzisiaj w butiku w Pradze, czas oczekiwania na Jumbo i 15400 z niebieską tarczą: „trudny do określenia”... jest 10 osobowa kolejka, sami „lojalni klienci”, mający pierwszeństwo;-) Dostają ok 3-4 sztuki rocznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ida droga Daytony - jak widac to dziala ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Pan powiedział, że nie jest tak źle, bo na Nautilusa czeka się 10 lat;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, tylko to jest oferta z drugiej ręki (nawet jeśli nowy) tak samo jak oferty z chrono24. Cena "z półki" jest jednak trochę inna. Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnie się nie znam. Poprostu Patek na Amazon mnie rozbawił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy zgodnie z duchem marketingu firmy potomek może odziedziczyć Twoje miejsce w kolejce ;-).

"You never actually own a Patek Philippe. You merely take place in the queue for the next generation."

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi