Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Niezdecydowani będą czekać na taką edycję logo którą im podpasuje :D

Ja mam z obecnym i bardzo je lubię :)

a9451e8e23846a8309eab6e6dca24d8d.jpg

aca41b568ed5bc8838100fd47e4bd480.jpg

może mam zbyt szorstkie spojrzenie na estetykę zegarka.... ale ta rozmowa o logo trąci mi kobiecą dyskusją o ,,, sam nie wiem o czym. "trochę za dużo"; "trochę za mało"; "nie w tym miejscu". jak dogodzić?

szczerze mówiąc mam ambiwalentny stosunek do starego logo, obecnego logo i przyszłego logo. akurat brązy tej marki podobają mi się niezależnie od ciapy grafiki jaką umieszczą na tarczy. :)

W tak małej przestrzeni jak tarcza, typografia jest tak samo ważna jak wskazówki i wykończenie koperty. Oczywiście finalnie to kwestia gustu co nam się podoba :) No ale krój czcionki, umiejscowienie, wielkość itd. tworzy lub burzy harmonię.

Zegarki są w tej chwili elementem biżuterii, więc aspekt estetyczny jest szalenie istotny.

Zgadza się! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki są w tej chwili elementem biżuterii, więc aspekt estetyczny jest szalenie istotny.

to prawda. tylko znowu czym dla kogo jest aspekt estetyczny. dla mnie to kształt, wielkość, kolorystyka oraz bransoleta lub pasek. bo to widać na zewnątrz - jako tę biżuterię na ręku.

nie wyobrażam sobie, że podejmuję decyzję jaki zegarek (biżuterię) ubrać do stroju/okazji/pory dnia ze względu na umiejscowienie logo producenta, to całkowicie pomijalne. Ta estetyka (miejsce logo na zegarku) nie ma żadnego wpływu na estetykę mojej osoby jako całość. Przecież tego logo nawet nie widać w normalnych kontaktach z ludźmi. Oni widzą mnie, strój, ewentualnie tę biżuterię na ręku.

Czy powie wam ktoś, że macie źle dobrany zegarek (złą estetykę) bo logo jest na 3 lub 9, a nie na 12? 

Zauważam tylko jedną sytuację gdy miejsce i kształt logo może mieć znaczenie. To oczywiście fotografia produktowa. W tej materii rzeczywiście fotograf może powiedzieć, że ten czy inny kształt burzy mu harmonię kadru tarczy, itp, że producent skopał (jego zdaniem) projekt.

no ja jakoś nie "smakuję" zegarka, po tym elemencie. albo podoba mi się on jako całość, albo nie. tak już mam

a można zrobić tak zdjęcie, że nie będzie logo wcale :)

/klikać/

post-92558-0-29795500-1543658748_thumb.jpg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie umiejscowienie napisu na tarczy ma bardzo duże znaczenie. Lubię proporcjonalnie zaprojektowane rzeczy a nowe miejsce na godzinie 9 i pustka na 12 aż kłuje w oczy. Nawet datę wolałbym na godzinie 6 zamiast 3. Co człowiek to opinia i poczucie estetyki.

Fajna fotka z innego forum, krzysiek nie ma się czego wstydzić.

z44R0w3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jes sir :)

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO jeśli Vintage, to tylko stare logo :)

DSC-1181p.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może tylko trochę rozmiaru

Tutaj też nie ma problemu. Trident występuje w dwóch rozmiarach 38mm i 43mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarka nie zakładam z myślą o tym czy inni zobaczą dokładnie co jest na tarczy i w którym miejscu. Z zegarkiem ja mam się czuć dobrze. W wersji 43 mm przy nowym logo na tarczy po drugiej stronie hektary pustego miejsca. Można kupić nowe ze starym logo, więc ideałem będzie jeśli w ofercie będą 3 loga do wyboru :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje hektary na tarczy w obiektywie "makro" ;)

fisheye08.jpg

Tu indeksy wyglądają jakby usypane z piasku...:

fisheye09.jpg

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten krzyżyk wytłaczany nawet fajnie wygląda, mogli go maznąć jakimś złotkiem jeszcze ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wyglądają te indeksy w zbliżeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje hektary na tarczy w obiektywie "makro" ;)

Świetny zegarek...

Ale poczekam aż pojawi się na bazarku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre :)

Może komuś się znudzi :) na 50 procentową wyprzedaż u producenta już chyba nie ma co liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie dobrze im się sprzedaje po cenie detalicznej, no może ze zniżką voucherową lub 15%. Mój też na bazarek się nie wybiera, przynajmniej nic mi nie mówił na ten temat :)

fisheye05.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym Tridencie C65 tarcza przynajmniej dość proporcjonalnie wygląda. Zastosowanie indeksu 12 i małego wytłoczonego logo pod nim zapełniło dostatecznie pustkę.

Może komuś się znudzi :) na 50 procentową wyprzedaż u producenta już chyba nie ma co liczyć.

Można liczyć, ale na 50% podwyżkę w najbliższych może 5 latach lub wcześniej . Christopher Ward to taki drugi Frederique Constant.

Młoda, agresywna marka. Samo stworzenie  5-dniowego mechanizmu było ogromnym krokiem odróżniającym ją od pseudo szwajcarskich marek, które klepią koperty w Chinach i kupują ety lub satellity, które później składają imigranci. Mam nadzieję, że w przyszłych latach zaczną stosować  swój in-house we wszystkich Tridentach i poprawią...logo ;)

Edytowane przez bartwerk36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie tak zacne zdjęcie jak Leszkowe... 

post-52348-0-73895400-1543861619_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomku, bardzo fajne zdjęcie. Takie zimowe.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie tak zacne zdjęcie jak Leszkowe... 

Ale zacny egzemplarz i nadgarstek, który niejednego Christophera już gościł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomku, bardzo fajne zdjęcie. Takie zimowe.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Dank! Swoją drogą niepotrzebnie to "cholerstwo" kupiłem... ;) Póki co nie mogę znaleźć godnego zamiennika jako "daily driver"...

Ale zacny egzemplarz i nadgarstek, który niejednego Christophera już gościł :)

Jak będzie okazja chętnie sprawdzę jak się sprawuje kajdan. Przez ost. testy Vintage knuję czy w GMT się nie zaopatrzyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gift15 - to kod na wszystkie tridenty -15% do 9 grudnia

Myślicie, że jest szansa na większe obniżki na poświątecznych wyprzedażach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co obserwuję ich sklep to 30%, ale na używane pojedyncze sztuki. Niekoniecznie na interesujący model.

Na nowe to 15% lub 100£ lub 120€

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , mógłby ktoś zapodać nadgarstkowe zdjęcie niebieskiego Tridenta ,oraz jaką szerokość ma bezel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , mógłby ktoś zapodać nadgarstkowe zdjęcie niebieskiego Tridenta ,oraz jaką szerokość ma bezel.

Jak pogrzebiesz w tym wątku, znajdziesz informacje o wymiarach koperty dla wersji 43. 

Jeżeli się podoba, nie ma co marudzić, tylko brać. Cena fajna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o marudzenie , ale za każdym razem jak już byłem zdecydowany na zakup po oględzinach przez neta , to na żywo czar pryskał.

Ja wiem , że akurat od tego sprzedawcy mam 60 dni na zwrot , ale po co robić kłopot sobie i innym , jak się okaże , że to jednak nie to. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi