Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Szybko przyszedł.

Mówiłem że będzie Pan zadowolony :)

Z kajdanem nie miałem od nich nic ale na pasku owszem i nigdy nie było lipy.

Niech się nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy CW GMT

image.thumb.jpeg.6e2dd63301506e7c3e8a0aa926d0abfe.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie Dominik miałem wrzucać. Fajna propozycja. Nie wiem jaki to rozmiar ale wygląda dobrze. 

C5I64vK.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, kornel91 napisał(-a):

No właśnie Dominik miałem wrzucać. Fajna propozycja. Nie wiem jaki to rozmiar ale wygląda dobrze. 

C5I64vK.jpeg

niestety chyba tylko 40mm :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kosek napisał(-a):

niestety chyba tylko 40mm :(

My swoje mamy czemu niestety. Ja też wolę większe ale 40mm to dobry rozmiar mimo wszystko. Myślę, że zainteresowanie będzie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

My swoje mamy czemu niestety. Ja też wolę większe ale 40mm to dobry rozmiar mimo wszystko. Myślę, że zainteresowanie będzie. 

dobry rozmiar ale nie dla mnie :) a zegarek ciekawy -  nasze mają 42mm i to jest takie bardzo minimum u mnie..zainteresowanie na pewno będzie duże.

Edytowane przez kosek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek fajny a 40 mm to dobry, uniwersalny rozmiar ... ale ... jakos tak - nie wiem, jakbym to wszystko juz gdzies widzial? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 hours ago, cordi7 said:

Nowy CW GMT

Nosiłbym! Wygląda zacnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funku Koval dobre porównanie do Longinesa. Z  bransami od nich to nie mam doświadczenia ale rzeczywiście jakby ChW miał nakładane indeksy byłoby już chyba wszystko, No i chyba lepiej mieć większą częstotliwość niż rezerwę chodu ale to już zależy co komu bardziej pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Ogólnie jestem zadowolony. Zegarek to idealne EDC do jeansów i t shirta. Do dresu. Taki trochę stealth wealth - jak się przyjrzeć to widać że to porzadny sikor :)

20240728_231052-COLLAGE.thumb.jpg.e6506d67bf44e7e387312ef363adb1a8.jpg

I z tymi dresami to jest właśnie problem 😉 Z trzech zaprezentowanych, ChW najmniej by mi do sportowego ubioru pasował. Chyba ten vintage vibe jest tutaj aż nadto widoczny (kolor wskazówek, chapter ring, indeksy).

To był jeden z głównych powodów dla których sprzedałem mojego Tridenta. Po pracy nie miałem go do czego nosić...

Ale to tylko moje spostrzeżenia. Są tacy co dress watche noszą właśnie do dresów 😜

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do dresów czy dżinsów i t shirta z tych trzech mi najbardziej pasuje Hami ale tych odbić na tarczy nie umiałbym zaakceptować :(

Longines ma najwięcej polerki i przez to jest najbardziej elegancki, CW plasuje się gdzieś pośrodku.

A morał z tego jest taki, że fajnie się różnić - każdy znajdzie coś dla siebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre porównanie do Longinesa. A co samego zegarka, to mimo mojej słabości do bransolet, swojego noszę na paskach. Świetny zegarek i jeden z moich ulubionych. 1e23eb14512e7c28b31f2453504a78fe.jpg82294b5c5fbd3a5068a0230cd04b748b.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jak podchodzicie do śladów na śrubkach/pinach po skracaniu bransolety? Fota niżej z nowego filmiku Mad Watch Collector o christopher wardzie. Olewacie bo takie rzeczy są nie do uniknięcia?

PS moje OCD się nasila z wiekiem :P

1000000972.thumb.png.814a92a54d08f7faa9d7bdae65e4bc50.png

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boze dramat... Sinn ma imbusy jak uzywaja kleju do srub.

Wyglada jakby slepy skracal ta bransolete a i to po pijaku...

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Olewacie bo takie rzeczy są nie do uniknięcia?

Takie rzeczy są jak najbardziej do uniknięcia, tylko trzeba posiadać odpowiednie i dobre jakościowo narzędzia oraz umiejętnie się nimi posługiwać. 

A jak ludzie biorą co mają pod ręką, albo zamawiają jakieś chińskie wkrętaki z gównolitu, wykonane z tolerancją szerszą niż rozmiar wkretaka, to później mają co mają.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Boze dramat... Sinn ma imbusy jak uzywaja kleju do srub.

Wyglada jakby slepy skracal ta bransoleta a i to po pijaku...

czyli rozumiem masz takie ślady głeboko w ..... :D

48 minut temu, Jogi napisał(-a):

Takie rzeczy są jak najbardziej do uniknięcia, tylko trzeba posiadać odpowiednie i dobre jakościowo narzędzia oraz umiejętnie się nimi posługiwać. 

A jak ludzie biorą co mają pod ręką, albo zamawiają jakieś chińskie wkrętaki z gównolitu, wykonane z tolerancją szerszą niż rozmiar wkretaka, to później mają co mają.

niby tak ale z drugiej strony nawet AD czy zegarmistrz potrafią załatwić bransoletę jeszcze gorzej

48 minut temu, Jogi napisał(-a):

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Funky_Koval said:

panowie jak podchodzicie do śladów na śrubkach/pinach po skracaniu bransolety? Fota niżej z nowego filmiku Mad Watch Collector o christopher wardzie. Olewacie bo takie rzeczy są nie do uniknięcia?

PS moje OCD się nasila z wiekiem :P

Czyżby jakiś rzeźnik wziął się za skracanie bransolety?

Dobre narzedzia to podstawa. Dodatkowo można użyć taśmy malarskiej albo folii i śladów nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi