Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

15 minutes ago, Sulej said:

Czyli CW zrobił swojego Pelagosa

Tak to nie. Zobacz na Pelagosa, to toolwatch pełną gębą. 

3 minutes ago, cordi7 said:

Strasznie plastikowo i tandetnie te indeksy i wskazowki na zdjeciach wygladaja, trzeba zobaczyc na zywo / poczekac na filmiki w internecie.

Proszę bardzo, pierwszy z brzegu, a może i pierwszy (?): Christopher Ward Smash the Competition with the Best Dive Watch of 2024 the New C60 Trident Lumiere (youtube.com)

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie tytan w polaczeniu z tymi indeksami z plastiku... Wrażenie zbytniej lekkkości i taniochy na ręku. Niemniej medal za wprowadzanie nowych modeli i rozwijanie portfolio

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Strasznie plastikowo i tandetnie te indeksy i wskazowki na zdjeciach wygladaja, trzeba zobaczyc na zywo / poczekac na filmiki w internecie.

No niestety Dominik i ja nie jestem fanem tego rozwiązania są bardzo wysokie. Może fajnie świecą ale ja wolałbym tego typu co są tylko z większą ilością lumy najwyżej rami indeksów i wskazówek jakby były w satynie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, że tytan. Fajnie, że jest nowa mikroregulacja w zapięciu. Fajnie, że nowa koperta. Fajnie, że COSC. Te nowe indeksy z masy "Globolight" jednak do mnie nie przemawiają. Może świecą świetnie, ale tworzą wrażenie plastikowości i zabawkowości. Od razu wizja plastikowego G-Shocka mi się włącza. Wolę zwykłe, metalowe indeksy wypełnione lumą. Odpowiednio szlifowane i polerowane wyglądają bardzo elegancko.

Ten zegarek (na bransolecie) jest prawie dwa razy droższy niż chronometr w kopercie z brązu i dwa razy droższy od klasycznego, stalowego Pro 300 na bransolecie. Rozumiem, że w porównaniu do brąziaka trzeba dopłacić za bransoletę a w porównaniu do zwykłego Pro 300 za COSC i za tytan. Ale dodatkowy tysiąc funtów za te rzeczy mnie nie przekonuje.

ChW chyba wyraźnie chce przejść na wyższy poziom cenowy i konkurować nie na półce Certiny i Tissota, ale Longinesa i Orisa.

No i trochę mnie rozwalają cytowane na stronie ChW sentencje Mike'a France:

obraz.png.5873fbac063b64cf9567e5011338ae5e.png

obraz.png.1ea1676be6565226e94c21792bf9ee41.png

Rozumiem, że fałszywa skromność nie musi być wiodącą cechą charakteru na jego stanowisku, ale ktoś mógł mu to jednak odradzić. Chyba, że Mike już odleciał i nikogo nie słucha.

Może ktoś inny, niezależny powinien się na ich stronie w sprawie najpiękniejszego tool-watcha wypowiadać i bredzić o syrenach z głębin oceanu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

No niestety Dominik i ja nie jestem fanem tego rozwiązania są bardzo wysokie. Może fajnie świecą ale ja wolałbym tego typu co są tylko z większą ilością lumy najwyżej rami indeksów i wskazówek jakby były w satynie. 

20 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Fajnie, że tytan. Fajnie, że jest nowa mikroregulacja w zapięciu. Fajnie, że nowa koperta. Fajnie, że COSC. Te nowe indeksy z masy "Globolight" jednak do mnie nie przemawiają. Może świecą świetnie, ale tworzą wrażenie plastikowości i zabawkowości. Od razu wizja plastikowego G-Shocka mi się włącza. Wolę zwykłe, metalowe indeksy wypełnione lumą. Odpowiednio szlifowane i polerowane wyglądają bardzo elegancko.

Ten zegarek (na bransolecie) jest prawie dwa razy droższy niż chronometr w kopercie z brązu i dwa razy droższy od klasycznego, stalowego Pro 300 na bransolecie. Rozumiem, że w porównaniu do brąziaka trzeba dopłacić za bransoletę a w porównaniu do zwykłego Pro 300 za COSC i za tytan. Ale dodatkowy tysiąc funtów za te rzeczy mnie nie przekonuje.

ChW chyba wyraźnie chce przejść na wyższy poziom cenowy i konkurować nie na półce Certiny i Tissota, ale Longinesa i Orisa.

No i trochę mnie rozwalają cytowane na stronie ChW sentencje Mike'a France:

obraz.png.5873fbac063b64cf9567e5011338ae5e.png

obraz.png.1ea1676be6565226e94c21792bf9ee41.png

Rozumiem, że fałszywa skromność nie musi być wiodącą cechą charakteru na jego stanowisku, ale ktoś mógł mu to jednak odradzić. Chyba, że Mike już odleciał i nikogo nie słucha.

Może ktoś inny, niezależny powinien się na ich stronie w sprawie najpiękniejszego tool-watcha wypowiadać i bredzić o syrenach z głębin oceanu.

Raise Your Hand If You're Sick of the Letters: UX | by Scott Kiekbusch |  Think Like A Designer | Medium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paHmL9L.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, tomek123er napisał(-a):

17259677625904495934014112561755.jpg

Piękny! Lata całe już nie widziałem tego modelu…

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Czy nadal na stronie ch ward można wybrać płatność w funtach zamiast euro? i nie powinno być żadnych kłopotów związanych z vatem/cłem? The Twelve wychodzi 400zł taniej (przy opcji płatności w funtach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ledr napisał(-a):

Piękny! Lata całe już nie widziałem tego modelu…

Z drugiej strony nawet lepiej.

17259774467728875339675558784817.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, AdamZie napisał(-a):

Cześć,

Czy nadal na stronie ch ward można wybrać płatność w funtach zamiast euro? i nie powinno być żadnych kłopotów związanych z vatem/cłem? The Twelve wychodzi 400zł taniej (przy opcji płatności w funtach).

tak.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użytkuje ktoś coś z GMT? Nie miałem żadnego zegarka z GMT stąd zero doświadczenia. Wiem, że są office GMT i true GMT. Jakie są różnice użytkowe?
Pytania dotyczą dostępnych modeli CW.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minutes ago, mirfak said:

Użytkuje ktoś coś z GMT? Nie miałem żadnego zegarka z GMT stąd zero doświadczenia. Wiem, że są office GMT i true GMT. Jakie są różnice użytkowe?

Wszystkie CWL to office GMT. Różnica opisana np tu https://monochrome-watches.com/technical-guide-difference-between-office-gmt-and-traveller-gmt-true-gmt-watches/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mirfak napisał(-a):

Świetny nowy model 

https://www.christopherward.com/trident-watches/c60-trident-gmt-300/C60-40AGM31S0BB0-B0.html

Te też bardzo fajne. 

https://www.christopherward.com/watches/c63-sealander-gmt/C63-39AGM3-S00W2-B0.html

Gdybym myślał o gmt z CW to właśnie pierwszy link. Tylko ja wolę troszkę większe zegarki za to świetne wykonanie i ja szczerze polecam. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Świetny nowy model 

https://www.christopherward.com/trident-watches/c60-trident-gmt-300/C60-40AGM31S0BB0-B0.html

Te też bardzo fajne. 

https://www.christopherward.com/watches/c63-sealander-gmt/C63-39AGM3-S00W2-B0.html

Gdybym myślał o gmt z CW to właśnie pierwszy link. Tylko ja wolę troszkę większe zegarki za to świetne wykonanie i ja szczerze polecam. 

Wpisuję na listę. Dziękuję.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestali robić porządne wyprzedaże i od razu widać korzyści finansowe 😉

https://www.watchpro.com/christopher-ward-strengthens-leadership-team-as-profits-rocket-from-222000-to-3-9-million-in-a-year/

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi