Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

4 hours ago, tommly said:

Podczas wyprzedaży tegorocznej się nie udało, no to teraz duuuużo taniej się trafił :D

I jak? Jak te nowe wskazówki na żywo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszku dzisiaj będę patrzył w świetle dziennym, wczoraj za bardzo zmęczony byłem.
Pierwsze wrażenie, bardzo pozytywne, tarcza super, indeksy super. Najbardziej zaskoczył mnie bezel, na żywo wyglada tak jakoś dziwnie, przez tą krawędź i załamanie do wewnątrz szkła wydaje się dużo cieńszy niż jest faktycznie.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No i nadal nie wiem. Nie miałem dzisiaj czasu na głębokie przemyślenia, zarobiony byłem ale chyba mam do nich ambiwalentny stosunek.
Cały czas porównuję wszystkie Krzyśki do mojego ulubionego C65. Fakt, tam były sztachety, ale jakoś to wszystko mi do kupy pasowało. Jedynie sekundnik wyróżniał się swoimi widłami i jasną końcówką
Tutaj wydaje mi się, że pierwsze skrzypce gra trójkątna wskazówka godzinowa, której trudno nie zauważyć, natomiast sekundnik jest mniej widoczny na tle tarczy, nie błyszczy się, jedynie jego pomarańczowa końcówka troszkę bije po oczach (na zdjęciach jest odwrotnie, to pomarańcz się wyróżnia).
I cholernie ciężko mu zrobić wyraźne zdjęcie przez tą transparentność.

20190612_132808.thumb.jpg.167182daaa1434e230d495d6ca3f9b27.jpg
IMG_5280r.thumb.jpg.d4b4a7844f621e64a5909da7c1127107.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minutes ago, tommly said:

No i nadal nie wiem. Nie miałem dzisiaj czasu na głębokie przemyślenia, zarobiony byłem emoji23.png ale chyba mam do nich ambiwalentny stosunek.
Cały czas porównuję wszystkie Krzyśki do mojego ulubionego C65. Fakt, tam były sztachety, ale jakoś to wszystko mi do kupy pasowało. Jedynie sekundnik wyróżniał się swoimi widłami i jasną końcówką
Tutaj wydaje mi się, że pierwsze skrzypce gra trójkątna wskazówka godzinowa, której trudno nie zauważyć, natomiast sekundnik jest mniej widoczny na tle tarczy, nie błyszczy się, jedynie jego pomarańczowa końcówka troszkę bije po oczach (na zdjęciach jest odwrotnie, to pomarańcz się wyróżnia).
I cholernie ciężko mu zrobić wyraźne zdjęcie przez tą transparentność.

Dziękuję! Ciekawi mnie jak ta godzinowa się komponuje z całością i jak się prezentuje trójząb na niej. Chyba w końcu trzeba będzie zaległy wyjazd na Śląsk zaplanować i przekonać się na żywo. 

Acha, nie przejmuj się zdjęciami. Skorzystam z tego co wrzucisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mi trochę rozwaliło mózg, a miałem nie kupować zegarków...

Nie śledziłem krzyśka przez jakieś 2 lata, jak teraz to wygląda z kodami rabatowymi etc? Co jaki czas można coś złapać taniej?

Screenshot 2022-01-26 at 22.46.24.png

a tu filmik - no kurde robi robote

Edytowane przez firson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, firson napisał(-a):

No to mi trochę rozwaliło mózg, a miałem nie kupować zegarków...

Nie śledziłem krzyśka przez jakieś 2 lata, jak teraz to wygląda z kodami rabatowymi etc? Co jaki czas można coś złapać taniej?

Screenshot 2022-01-26 at 22.46.24.png

a tu filmik - no kurde robi robote

Nad tym brązem też się poważnie ostatnio zastanawiałem, zwyciężył chwilowo Sapphire, ale mam wrażenie że co się odwlecze, to nie uciecze :D

Kody przysyłają na e-mail co jakiś czas, a większe wyprzedaże są raz albo dwa w roku, choć ostatnio coraz mniej ciekawie to wygląda niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się dzieje u Krzyśka - nowe brązy C60 i C63:

https://www.christopherward.com/new-arrivals/bronze?start=0&sz=12#

Tarcza w Sealanderze nie powala MZ, szkoda, że wrzucili tą przezroczystą. Może jednak, skoro mają już kopertę z brązu, to pomyślę tez o innego rodzaju tarczy :)

image.thumb.png.479c42a8cb75918e6416aaad897e3166.png

image.thumb.png.516e06f393715cfd78c9f9dc4fa49bb1.png

image.thumb.png.743a9edf760e88c910fa5fe20d24038a.png

image.thumb.png.ce7ea9aec9aea11f204f85a7360f5c46.png

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brązowy C60 jest super, nawet ten zielony, choć z niebieską tarczą nadal twierdzę, że fajniejszy ;)

Maciek masz rację C63 w tej odsłonie nie powala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były brązy z niebieska tarczą w rozmiarze 42mm, bo nie pamiętam dokładnie? Ten nowy zielony ma właśnie 42mm, co mi osobiście bardziej pasuje w przypadku diverów. Zdaje się, że 42mm w brązie był tylko z brązową tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, clusca napisał(-a):

Były brązy z niebieska tarczą w rozmiarze 42mm, bo nie pamiętam dokładnie? Ten nowy zielony ma właśnie 42mm, co mi osobiście bardziej pasuje w przypadku diverów. Zdaje się, że 42mm w brązie był tylko z brązową tarczą.

Tak, ten z niebieską to 40mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu wrzucałem odchyłki dobowe w pierwszych tygodniach pracy Sellity - chodził wtedy raz na plusie raz na minusie. Aktualnie regularnie -3 do -4sec/day. 

DSC_0205~3.JPG

Edytowane przez lucas0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero początek lutego, a... zielono mi😉

IMG-20220201-143849-edit-427414186431134

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielony też ładny :)

Swoja droga ciekawe czy te krechy na tarczach są zawsze w tym samym miejscu czy się roznia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki pasek od chw kupiłem.  Pytanie do kolegów którzy mają te gumowe,  czy się dobrze noszą?  Bo ten #pasek taki se. Bardzo sztywny,  może trochę zmięknie z czasem.  Ale nie pasuje mi rozmiar,  albo za duży albo mały: )

20220201_153003.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Zielony też ładny :)

Swoja droga ciekawe czy te krechy na tarczach są zawsze w tym samym miejscu czy się roznia?

Podobno każda tarcza jest nieco inna i te rysy są losowo robione😄 Może mają kontrakt z jakimś okolicznym przedszkolem i podrzucają maluchom razem z czymś do "drapania"?

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety gościnnie tylko, ale ładny jest skubany 😍

IMG_5317_p.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, ledr napisał(-a):

Podobno każda tarcza jest nieco inna i te rysy są losowo robione😄 Może mają kontrakt z jakimś okolicznym przedszkolem i podrzucają maluchom razem z czymś do "drapania"?

Jesli tak to super i podnosi wartość zegarka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wycinają tarcze z już "podrapanego" arkusza. Nie liczyłbym raczej na ręczna robotę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie coś w tym stylu.

Jak arkusz jest duży to mała szansa na spotkanie u kogoś takich samych sznytów, nawet jak okręgi tarcz wycinane są w tych samych miejscach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, clusca napisał(-a):

Pewnie wycinają tarcze z już "podrapanego" arkusza. Nie liczyłbym raczej na ręczna robotę ;)

dial has been hand-distressed – so no one watch is ever precisely the same

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi się zdaje, że właśnie jest na stronie za 714€

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słońca brak, leje, pogoda do d*py, więc coś musi rozweselić ten smutny dzień 😝

IMG_5334_p.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, lukighost napisał(-a):

dial has been hand-distressed – so no one watch is ever precisely the same

I wszystko jasne.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi