Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem ten model w wersji 38mm. Burgundowy bezel świetnie się prezentował. Będziesz zadowolony z zakupu.

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, dawid_999 napisał(-a):

GENIALNY jest. Absolutnie fenomenalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję. To jest mój najczęściej noszony zegarek. A w ogóle nie byłem przekonany do zakupu. Generalnie jestem fanem nakładanych indeksów a tu ich nie ma. Myślałem że przez to szybko pójdzie w świat, a noszę go prawie codziennie i tylko zmieniam paski.
Z chęcią bym go porównał z series 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.05.2024 o 19:24, SLAWEK 01 napisał(-a):

Nie jestem obiektywny, ale jak zamiana na G to słuszny wybór, jestem zwolennikiem czasomierzy 'z duszą " więc bateryjki nie są moim drugim, a nawet czwartym wyborem. 

Też zawsze tak myślałem, moim pierwszym własnym zegarkiem był atlantic worldmaster kupiony w desie we Wrocławiu w połowie lat 90 - tych, dużo przeżył na studiach 😀, oryginalna koronka odleciała gdzieś na baletach, i ten zegarek zostanie ze mną na zawsze. Ale Casio g shock to też jednak spora historia i nie można wymazać tej kwarcowej rewolucji z historii. Sporo ciekawych modeli ukazało się przez te kilkadziesiąt lat. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.05.2024 o 19:18, Artur74 napisał(-a):

Tak na szybko, zegarek świetnie leży, rozmiar jak dla mnie idealne 42mm, rewelacyjna bransoleta z szybkim wypinaniem i regulacją. Zawsze nosiłem zegarki na pasku, więc na pewno będę się za nimi rozglądał. Tak zegarek z bazarku i chociaż nigdy tego nie robiłem to niestety musiałem pozbyć się jednego z moich casio G shock, ale było warto. Bezel świetnie się prezentuje, nie raz będzie gościł na zdjęciach. Dziękuję i pozdrawiam. 

Cieszę się że spełnił Twoje oczekiwania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Artur74 napisał(-a):

Jak najbardziej, chyba nie miałem jeszcze tak świetnie wykonanego zegarka, może oprócz certiny 🙂

20240520_115547.jpg

Kolejny co wsiąkł :)

A 300 ma jeszcze fajniejszą kopertę nie Robert ?? :)

zYkrqGk.jpg

n23lYAy.jpg

gr2lT6Q.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, to z ostatniej soboty z tym śniegiem?!

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, ledr napisał(-a):

Marcin, to z ostatniej soboty z tym śniegiem?!

Leszku znalazłem jakieś zdjęcia nie na ręku na szczęście to poprzednia zima :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę, czy któryś z posiadaczy C60 Pro 300 42 mm mógłby zmierzyć jaka jest faktyczna srednica samego szkła/tarczy ?

Z góry dziekuję .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Zgadza się, C60 Pro 300 ma świetną i wygodną kopertę. Dla mnie pewnie idealna byłaby ta nieco mniejsza, w rozmiarze 40mm. Podobna jest w C63 Sealander (39mm) i leży mi idealnie.

Za to najładniejsza koperta jest chyba w C65. Tam się prawdziwie postarali z nietypowymi powierzchniami i z kształtem. I jeszcze ten porządny grawerunek na deklu. Jak dla mnie to tylko brakuje polerki na bocznej ściance koperty między uchami. Jak się nosi na pasku, to można tam zauważyć nieco "surową" stal w kontraście do polerki na innych ściankach. Jak ktoś nosi na bransolecie to nie ma tematu.

DSC03457.thumb.JPG.0a4940152a69874ce1faf97c829bb145.JPG

DSC03458.thumb.JPG.86912942eb24d039047c9fef2aa28ecf.JPG

DSC03452.thumb.JPG.e6bc35cbad5dd1dfe75c81e98c0a4581.JPG

DSC03454.thumb.JPG.61e880691fea6ba41565f7a510d77861.JPG

Ten C 65 bardzo mi się podoba i to właśnie w tym niebieskim mu najładniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Roberto napisał(-a):

Mam prośbę, czy któryś z posiadaczy C60 Pro 300 42 mm mógłby zmierzyć jaka jest faktyczna srednica samego szkła/tarczy ?

Z góry dziekuję .

Z tego co się udało zmierzyć od zewnątrz, to wychodzi 33mm. Czy pod lunetą jest szerzej, to nie wiem. Tak jest w brąziaku, ale jestem przekonany, że w stali nierdzewnej jest tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Z tego co się udało zmierzyć od zewnątrz, to wychodzi 33mm. Czy pod lunetą jest szerzej, to nie wiem. Tak jest w brąziaku, ale jestem przekonany, że w stali nierdzewnej jest tak samo.

Na pewno to samo jest. W sumie to ja jeszcze nie zrobiłem normalnego porównawczego zdjęcia. Takie na szybko. 

fUv7Q1h.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi