Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Robnyc

Czy warto wracac do Polski

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mało? to ja wszystkich na których trafiłem to byli byli partyjni, niestety baardzo niskiego szczebla :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba z 70% społeczeństwa należało do partii PZPR albo i więcej, nie bardzo rozumiem kogo nazywasz zdrajcami? Większość Polaków ? To był sposób na życie i przymus lub szansa na coś lepszego.

Ja jakbym wtedy żył tez bym się zapisał i czynnie działał a dzisiaj bym się śmiał z tego co się dzieje :) tylko musiałbym wcześniej awansować i mieć chody, czyli tak samo jak dzisiaj - nic się nie zmieniło :D

Fragmenty przemówień Tow. Gomułki wygłoszone w latach 1957 - 1968r.

Wystarczy zamienić słowa "partii i rządu ludowego" na słowa "Brukseli i Niemiec"  i zamienić słowa  "Związek Radziecki"  na "Niemcy" i "Bruksela" które wypowiada Tow. Wiesław i przemówienia staną się aktualne prawie w 100 procentach na dzień dzisiejszy, czyli 2015r.  :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toć napisałem, że nic się nie zmieniło poza nazwami ale dzięki Marianie za przypomnienie :)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr, jak tak sobie czytam Twoje posty to zaczynam myśleć że jesteś chyba rozczarowany życiem lub ogólna sytuacja w Polsce :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie,nie Irku, jestem realistą, zycie tak uczy a tematy na forum traktuję jako rozrywkę :) ja po prostu pisze to co inni dobrze wiedzą ale nie powiedzą :)

Bo nie wypada, czy też kierunek jest inny, lub z prostego zwykłego oszukiwania czy siebie czy innych :)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówię o przywódcach.

Zapisać się do partii w tamtych czasach oznaczało że trzeba było pracować czyli donosić, wymyślać źródła itp.

Całość systemu wzorowana na zsrr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To specjalnie dla Mariana :) odszukałem .

20150923_235808_resized_001.jpg

Edit: zmienić tylko datę i dzisiaj można śmiało kasę zbierać!

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ta Polska jest taka zła, to czemu obywatele świata z 3CITY/Worldwire siedzą na polskich forach zamiast na WUS? Brakuje tej przaśnej Polski chyba jednak?

Jakis kompleks masz czy w czym jest Twoj problem?

Pomijam reszte bzdur, ktora wywolala lawine OT na kolejne 3 strony.

Ja dla Polski dobrych perspektyw nie widzę.

Chyba że stanie się cud.

Ja tez nie. I zaden cud sie nie stanie.

Hitlera i Stalina też ludzie będą pamiętać, nie to żebym porównywał do nich Wałęsę, ale pamięć to nie wszystko.

Patrząc z perspektywy czasu, zrobił więcej złego niż dobrego, może nie do końca miał tego świadomość, ale nie powinno to być usprawiedliwieniem.

+1!

A teraz proponuje wrocic do tematu, bo sie Kolegom chyba watki pomylily - 3 strony OT o *}*|+\] polityce - litosci.

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz proponuje wrocic do tematu, bo sie Kolegom chyba watki pomylily - 3 strony OT o *}*|+\] polityce - litosci.

Zgadzam się. Ten temat jest ściśle antyamerykański i i umieszczanie w nim ocen Lecha Wałęsy jest nie na miejscu. Dla mnie o wiele ciekawsze są posty dotyczące oceny amerykańskiej rzeczywistości i zestawienie tych opinii z moimi obserwacjami.,American dream vs European nightmare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak wracamy do głównego wątku, to na początek warto moim zdaniem przypomnieć, co to jest patriotyzm. :)

post-28411-0-41960000-1443211344_thumb.jpg

Mnie tego uczyli w szkole powszechnej.

Pamiętam nawet nazwisko nauczycielki która mnie tego uczyła.  :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzisiejszych czasach do znalezienia w bibliotece, dział S-F,fantasy..... :( [w większości]

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jestem patriota rodzinnym, bo dla mnie ta sprawa jest najważniejsza. I dobrze mi z tym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W USA termin patriota (Patriot) ma zupełnie inne znaczenie,.Patriots to koloniści z trzynastu kolonii (nie chodzi tu o kolonie letnie) ,którzy podnieśli rękę na Imperium Brytyjskie ,alternatywne określenia dla Patriots to Rebels,,Revolutionaries,Continentals,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W USA termin patriota (Patriot) ma zupełnie inne znaczenie,.Patriots to koloniści z trzynastu kolonii (nie chodzi tu o kolonie letnie) ,którzy podnieśli rękę na Imperium Brytyjskie ,alternatywne określenia dla Patriots to Rebels,,Revolutionaries,Continentals,.

Wiemy, w kinie widzieliśmy :) https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBwQFjAAahUKEwjU8sfGlZPIAhVBvHIKHUvSAdg&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2FPatriota&usg=AFQjCNHIonxgLwEyNWpSvJwdi_9_rB5CuA&bvm=bv.103627116,d.bGQ

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jestem patriota rodzinnym, bo dla mnie ta sprawa jest najważniejsza. I dobrze mi z tym :)

A ja jestem lokalnym i jedyna rzecz, ktora powstrzymywalaby mnie przed wyjazdem do USA na stale, to moje ukochane miasto.

Ale wiem, ze NY w jakims stopniu by mi to rekompensowal. W jakims.

I USA ogolnie, bo nigdzie nie czuje sie tak dobrze i komfortowo, jak tam.

ps. dziadek, w powszechnej widac uczyli porzadnie, ale uczyli chyba tez, co to znaczy czytac ze zrozumieniem i trzymac sie tematu? Bo to KOLEJNY Twoj post, ktory nic nie wnosi do tematu. I kolejny o nauczycielach - jestes jakos zwiazany z ta profesja?

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy lubisz inne " klimaty",moze tu byłeś,jezeli nie to wybierz się kiedyś do northwest US. To jest jedne z nielicznych miejsc w Stanach w których mógłbym mieszkać, a jeszcze lepiej przylec oglądnąć Vancouver :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co, nie bylem wyzej niz Utah/Nevada/California - jesli nie liczyc Niagary po stronie kanadyjskiej.

Moze kiedys przylece?

W Kanadzie bylem w paru miejscach, ale tylko sluzbowo, wiec niewiele wiem - chociaz dobrze pamietam idiotyczna sytuacje z jakiegos Walmartu (?), gdzie 30 osob w kolejce i kasjerka, udawalo, ze nie mowi po angielsku, az w koncu jakis koles sie zlitowal, wyszedl z kolejki, ofuknal reszte i mi pomogl. :)

A nie, poczekaj - troche czasu spedzilem na/w Nowej Funlandii - piekne tereny.

My z zona kochamy USA, choc zdajemy sobie sprawe, ze mogloby sie to zmienic, gdybysmy zamieszkali na stale ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Byłem w Montreal na F1 I wracaliśmy z kumplami taxi gdzie kierowca usilnie próbował nam pokazać że nic po angielsku nie rozumie, dopóki nie zwróciłem uwagi że słucha angielskojezycznej stacji radiowej :D.

Kiedyś o mało w pie.ol nie dostałem tam w strip bar, uratowało mnie to ze jestem z Polski :), później było już OK.

Bar nazywa się "Amazons" jeżeli dalej istnieje to warto tam zajrzeć :)

Wracając do tematu myślę że powrót po tylu latach w wypadku Roberta to pomyłka, no chyba że żona twierdzi inaczej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Byłem w Montreal na F1 I wracaliśmy z kumplami taxi gdzie kierowca usilnie próbował nam pokazać że nic po angielsku nie rozumie, dopóki nie zwróciłem uwagi że słucha angielskojezycznej stacji radiowej :D.

Kiedyś o mało w pie.ol nie dostałem tam w strip bar, uratowało mnie to ze jestem z Polski :), później było już OK.

Bar nazywa się "Amazons" jeżeli dalej istnieje to warto tam zajrzeć :)

Wracając do tematu myślę że powrót po tylu latach w wypadku Roberta to pomyłka, no chyba że żona twierdzi inaczej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego przytoczylem historie moich znajomych - tam maz twierdzil inaczej. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dobrze :)

wymęczone z fona....

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Dlaczego nikt nie wytłumaczył koledze, że nie każdy post w dowolnym miejscu będzie kroczkiem w kierunku bazarku? Chociaż wtedy mielibyśmy zalew postów "merytorycznych". :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.