Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ch24.pl

Rolex z 5-letnią gwarancją!

Rekomendowane odpowiedzi

Cook - i co z tego, ze Twoj 40 lat chodzil???? Czy Ty w ogole kumasz o co chodzi??? Oni jako firma musza uscislic procedury, a nie sobie gadac jak my tutaj....

Easy:-)

Przecież napisałem -ze dobrze.

P.s wiary nie daję ze przy milionowej produkcji nie trafi się wadliwy egzemplarz....

No i wostok chodzi ,nie chodził:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę , że Rolek też miałby szanse ,  (okresy między "niezbędnymi" przeglądami  są przez producentów świadomie , drastycznie skracane  - moim zdaniem oczywiście ) .

Może ściema marketingowa, może NIE, ale na pewno zagwarantowali powrót do normalności. Stawiają na niezawodność i udowadniają, że zegarek mechaniczny może być i powinien być naprawialny...

Niby każdy o tym wiedział, ale każdy w poprzednim dziesięcioleciu żył w niepewności licząc się z przeglądem gwarancyjnym, gdzie wymieniana była 1/3 mechanizmu tak bardzo nie do pomyślenia w tych 40letnich "ruskach"

Nie wiem czy to Omega zapoczątkowała czy inna - nieważne. Ja tam lubię, czytam, oglądam a czasem podziwiam każdą -> Omega, Rolex i inne ... Seiko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakładając, że nowego Rolexa da się jeszcze kupić za 25k zł

przy 10 latach bez serwisu wyjdzie na to, że noszenie Rolexa codziennie to wydatek tylko ~7zł/dzień  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O złotowkę podrożało:-) w cztery minuty:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns ciekawe przeliczenia :) 7 zł dziennie mogę wydać bo 25 k jednorazowo to nie mam ;)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns ciekawe przeliczenia :) 7 zł dziennie mogę wydać bo 25 k jednorazowo to nie mam ;)

Wez w leasing:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ledwo skończy spłacać i puk do serwisu na gruby płatny przegląd / naprawę o wartości 50% nowego bo smar wysechł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne są te tematy o Roleksie, już prawie nie da się na nie odpowiadać w nie sarkastyczny sposób. Jestem pewien że gdyby Rolex ogłosił że daje dla członków naszego klubu, nowe modele za darmo, z 20 letnia gwarancja I dozywotnim serwisem to I tak znaleźli by się koledzy niezadowoleni I doszukajacy się jakichś szwindli I "conspiracy theories" :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie szwindle , jakie teorie spiskowe ??? Skąd Wam to się bierze ? .

Firma skupia się na biznesie , co nie powinno zaskakiwać i dobrze na tym wychodzi .

Wystarczy pogodzić się z faktem , że nie każdy jest rolkoholikiem koledzy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietajmy rowniez, ze takie dzialania jednej firmy automatycznie wymuszaja podniesienie standardow w innych - konkurencyjnych, wiec to nie tylko uzytkownikom Rolexow cos daje i wszyscy powinnismy sie z tego cieszyc majac nadzieje na szybka reakcje konkurencji B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artme monete zawsze nalezy ogladac z obu stron :) mozna myslec tak jak Ty napisales-

Mozna tez napisac,ze jest to reakcja Rolexa na wczesniejsze posuniecia konkurencji :)  Omega dawala 4+8 Rolex podbil stawke do 5+10 :) Tak czy inaczej napewno jest to posuniecie godne nasladowania i chwala rowniez Rolexowi za to :)

Zastanawia mnie tylko ta otoczka tajemniczosci wokol motywow tej zmiany. Rolex nie bierze na klate otwartego dialogu w mediach na ten temat, tylko po cichu informuje swoch klientow poprzez sprzedawcow. Gdyby byl pewny wprowadzonych innowacji powinien wykorzystac to marketingowo, a taka polityka kaze myslec, Omega daje 4 to my musimy 5, gdyby jednak komus przyszlo do glowy zapytac, z czeg to wynika, to niech sprzedawca poopwiada cos o nowych smarach :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex non stop cos zmienia w swoich zegarkach i jesli nie sa to zmiany przelomowe nie informuje o tym - taka ich polityka. Jak sie domyslam, wynikajaca z faktu, iz zbyt mocno strzeze swoich patentow, innowacji etc. Czy to dobrze czy zle - coz... sam nie wiem. 4 lata temu jak kupilem czarnego Suba mialem inne pudelko, inna ksiazeczke,  inna karte (nie magnetyczna), inny grawer na bransolecie itp. Teoretycznie mogliby o tym pisac jak o zmianach w strone klientow (takie faceliftingi), jednak z jakichs powodow tego nie robia - widocznie wiedza dlaczego - my mozemy sie tylko domyslac ;)

A co do drugiej strony monety... coz - moze i masz racje, jednak nie zapominajmy, ze to Omega goni Rolexa a nie Rolex chce dorownac (pewnie glownie w sprzedazy ;) ale i w postrzeganiu marki) Omedze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... jednak z jakichs powodow tego nie robia - widocznie wiedza dlaczego - my mozemy sie tylko domyslac ;)

Tak jak napisales wczesniej, dla 90 % nabywcow nie bedzie mialo to najmniejszego znaczenia. No a dla pozostalych 10 % nikt nie bedzie zmienial polityki marketingowej :)

A co do drugiej strony monety...    ze to Omega goni Rolexa a nie Rolex chce dorownac 

Mozna tez napisac, ze 

Rolex stara sie nie oddac pola Omedze starajac sie zaskakiwac czyms nowm klientow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 lata temu jak kupilem czarnego Suba mialem inne pudelko, inna ksiazeczke,  inna karte (nie magnetyczna), inny grawer na bransolecie itp. Teoretycznie mogliby o tym pisac jak o zmianach w strone klientow (takie faceliftingi), jednak z jakichs powodow tego nie robia 

Zacząłbym się zastanawiać czy 4lata temu miałem podróbę, czy dopiero teraz kupiłem podróbę.

Czasem w myśl zasady "lepsze jest wrogiem dobrego"

Może ktoś nie chce zostać na siłę uszczęśliwiony ? A jeżeli już musi zostać obdarowany, wypadałoby, żeby wiedział co mu ofiarowano, bo to nie jest darmowy koń ...

Kluczowe zmiany widoczne gołym okiem powinny być jasno zaznaczone i opisane!

To czy kropka napisu składa się pod mikroskopem z 3 czy 5 pikseli mogą zostawić dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wartości samochodu nie powinien się zepsuć w ciągu 5 lat - fiu fiu, grubo, normalnie okazja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłbym się zastanawiać czy 4lata temu miałem podróbę, czy dopiero teraz kupiłem podróbę.

Czasem w myśl zasady "lepsze jest wrogiem dobrego"

Może ktoś nie chce zostać na siłę uszczęśliwiony ? A jeżeli już musi zostać obdarowany, wypadałoby, żeby wiedział co mu ofiarowano, bo to nie jest darmowy koń ...

Kluczowe zmiany widoczne gołym okiem powinny być jasno zaznaczone i opisane!

To czy kropka napisu składa się pod mikroskopem z 3 czy 5 pikseli mogą zostawić dla siebie.

artme - wychodzi chyba na to, że masz podróbę :blink:  :ph34r:  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

artme - wychodzi chyba na to, że masz podróbę :blink:  :ph34r:  ;)

przynajmniej pudelka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie tylko pudełka, wymienione były również inne elementy zestawu ;):)

a co z samym zegarkiem - czy to też podróba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do drugiej strony monety... coz - moze i masz racje, jednak nie zapominajmy, ze to Omega goni Rolexa a nie Rolex chce dorownac (pewnie glownie w sprzedazy ;) ale i w postrzeganiu marki) Omedze :)

Mariusz jesli ktoś kogoś goni to już napewno nie Rolex Omegę, czy Omega Rolexa, a my,konsumenci gonimy się:-) po róznych forach zapewne ku radości obu firm:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to chyba cala prawda... :rolleyes::)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

artme - śmieje się z tą podróbą

to troche podobnie jak niektórzy Koledzy z forum ( podkreślam niektórzy ) twierdzili bądź nadal twierdzą, że w Iwc Aqua siedzi Sellita :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytaj ze zrozumieniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie-bez urazy,część postów ukrylem,część edytowałem, wszystkie dotyczyły latania , nie Rolexa.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.