Matej 448 #3451 Napisano 10 Kwietnia 2017 A ja mam tylko jedno pytanie techniczne : próbuje ustawić wysokość nad poziomem morza. Sprawdziłem na necie i moje miejsce na mapie według kartografii to 121.7 m n.p.m.Biorę zegarek ustawiam: wciskam "A" wciąga koronkę i przesuwam do wartość podanej na mapie, czyli 121.7 m n.p.m.Czekam i .... zegarek ustawia sam na 134 n n.p.m. Rano ustawił się wogóle na 185 m n.p.m.Chyba coś robię nie tak. Mam instrukcje po polsku ale różnica 60 m to chyba przesada. Dajcie mi jakąś wskazówkę :) Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaWskazówka jest jedna - wysokościomierz baryczny co prawda zegarek nie powinien od razu sam zmieniać wartości ale zmiana po nocy to standard jak znajdziesz chwilkę to zapraszam do obejrzenia mojej recenzji https://youtu.be/KPjJ77JsTGk Pozdrawiam, Matej ☺ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3452 Napisano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Dokladnie tak jak Matej pisze hasło do wpisania w google "wysokościomierz baryczny" i wszystko bedzie jasne.. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez szuwar1978 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yacek66 3 #3453 Napisano 10 Kwietnia 2017 O rety ale wykład. Szacun. Świetnie to zrobiłeś - przejrzyście i czytelnie. Super. Dziękuję. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3454 Napisano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) A na co liczysz???? Dostałes hasło klucz i nawet z google albo nawet z szukajki na forum nie chce sie skorzystać nie mowiac juz o czytaniu ze zrozumieniem instrukcji (strona 39) .... ale po co lepiej czekac na gotowe moze koledzy jak dziecku wszystko wytlumacza. Brawo Ty. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez szuwar1978 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yacek66 3 #3455 Napisano 11 Kwietnia 2017 A na co liczysz???? Dostałes hasło klucz i nawet z google albo nawet z szukajki na forum nie chce sie skorzystać nie mowiac juz o czytaniu ze zrozumieniem instrukcji (strona 39) .... ale po co lepiej czekac na gotowe moze koledzy jak dziecku wszystko wytlumacza. Brawo Ty.Co ty pi...sz jak potłuczony. Czytaj o co poprosiłem. Instrukcje mam a pytałem czy robie coś źle. Czytaj ty ze zrozumieniem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3456 Napisano 11 Kwietnia 2017 Szanowny Kolego... otrzymałeś wyczerpującą odpowiedz na swoje pytanie. Jak zegarek Cię przerasta oddaj komuś bardziej rozgarniętemu. Ja temat kończę bo nie będę zaśmiecał forum a tym bardziej zniżał się do Twojego poziomu. Myślę że Twój powyższy wpis jest dobrą wizytówką....Pozdrawiam serdecznie i powodzenia z zegarkiem.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #3457 Napisano 11 Kwietnia 2017 Tak dla rozluźnienia 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #3458 Napisano 11 Kwietnia 2017 Szanowny Kolego... otrzymałeś wyczerpującą odpowiedz na swoje pytanie. Jak zegarek Cię przerasta oddaj komuś bardziej rozgarniętemu. Ja temat kończę bo nie będę zaśmiecał forum a tym bardziej zniżał się do Twojego poziomu. Myślę że Twój powyższy wpis jest dobrą wizytówką....Pozdrawiam serdecznie i powodzenia z zegarkiem.... Ucisk masz na jakąś część ciała ? Co się dowaliłeś do kolegi ! Barana se strzel najlepiej w swoją wizytówkę! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #3459 Napisano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak dla rozluźnienia Dwa brzydale Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #3460 Napisano 11 Kwietnia 2017 Fajne te okrągle dziurki w Gulfmasterze. Zupełnie jak w Gaussmanie. 8--)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11572 #3461 Napisano 11 Kwietnia 2017 PIOWA dopisz proszę ponownie moją "zgniłą zieleń" do listy 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #3462 Napisano 11 Kwietnia 2017 PIOWA dopisz proszę ponownie moją "zgniłą zieleń" do listy Hahaha długo żeś wytrzymał kolego Graty Pozdrawiam, Matej ☺ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11572 #3463 Napisano 11 Kwietnia 2017 Hahaha długo żeś wytrzymał kolego Graty Pozdrawiam, Matej ☺No nie mogłem się oprzeć Dzięki. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #3464 Napisano 11 Kwietnia 2017 1. Jacek_25_25 - żółty2. Piowa - czarny3. Myszor - czarny4. Wąski88 - zielony5. Elixir - czarny6. Ziko739 - zielony7. Cinekr - żółty8. Floyd - czarny9. Davidofx - zielony10. Bujman - zielony11. Frommert - żółty 12. Kapral172 - żółty13. Login - zielony 14. Marcin128gb - zielony15. Bakus80 - czarny 16. Sebastian1 - żółty17. Majkk - żółty18. Romseyman - zielony19. Zetrov - zielony20. Kjawor - żółty21. Rangy67 - zielony22. Piszczo122 - zielony23. memOK - żółty24. Romseyman - złoty25. Jasny - zielony26. Emuezo - zielony27. Rado S - zielony28. Arcoss - żółty29. Wacha56ks - zielony30. Grzesiek 8111 - zielony31. Ponurykosiarz - czarny32. Artek90 - czarny33. Diodes - czarny34. Lisek - zielony35. _jendraz - zielony36. Szyra - zielony37. Heckler - zielony38. Szubekkrzys - zielony39. Melkor1410 - zielony40. Wlochaty - zielony41. Insane_infinity - żółty42. Argentorat - żółty43. Raphael - zielony44. Bazyliszek - żółty45. Igorro - czerwony46. Bocian11 - Maharishi47. Swajur - żółty48. Roberto18 - zielony49. Makrys - czarny50. bb203 - żółty51. lobuz1 - zielony52. KaoG-Shock - zielony53. Host - czarny54. Snoopy_1 - zielony55. szuwar1978 - zielony56. Yacek66 - piaskowy camo57. Michał60sek - żółty58. Kyo - Maharishi59. Tommly - zielony 29 zielonych15 żółtych10 czarnych2 Maharishi1 złoty1 czerwony1 piaskowy camo 2MM - Romseyman pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #3465 Napisano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Szanowny Kolego... otrzymałeś wyczerpującą odpowiedz na swoje pytanie. Jak zegarek Cię przerasta oddaj komuś bardziej rozgarniętemu. Ja temat kończę bo nie będę zaśmiecał forum a tym bardziej zniżał się do Twojego poziomu. Myślę że Twój powyższy wpis jest dobrą wizytówką....Pozdrawiam serdecznie i powodzenia z zegarkiem.... a skoro lubisz podsumowywać czyjeś wizytówki to może podsumujesz swoją:Skoro jesteś tak wszechwiedzący dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd w swojej ofercie sprzedaży i piszesz, że Zibi zrealizuje gwarancję dla zegarka kupionego w UK ?Jeżeli jest inaczej to proszę uzasadnij to:"Do sprzedania Casio G-Shock GWN-Q1000-1AER Gulfmaster. Made in Japan.Jest to nowy model z głębokościomierzem.Zegarek jest nowy nie noszony w foliach.Data zakupu 03-04-2017. Gwarancja 24 miesiące od daty zakupu realizowana w serwisie centralnym Zibi w Sochaczewie. Dystrybucja europejska. W zestawie to co fabryka dała + potwierdzenie zakupu + karta GW."http://zegarkiclub.pl/forum/topic/146331-casio-gwn-q1000-1aer-gulfmaster-v2-gw24-nowy-folie-made-in-japan/?do=findComment&comment=1979416 Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yacek66 3 #3466 Napisano 12 Kwietnia 2017 Burns - dziękuję za wsparcie. Jak to mówią "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3467 Napisano 12 Kwietnia 2017 a skoro lubisz podsumowywać czyjeś wizytówki to może podsumujesz swoją:Skoro jesteś tak wszechwiedzący dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd w swojej ofercie sprzedaży i piszesz, że Zibi zrealizuje gwarancję dla zegarka kupionego w UK ?Jeżeli jest inaczej to proszę uzasadnij to:"Do sprzedania Casio G-Shock GWN-Q1000-1AER Gulfmaster. Made in Japan.Jest to nowy model z głębokościomierzem.Zegarek jest nowy nie noszony w foliach.Data zakupu 03-04-2017. Gwarancja 24 miesiące od daty zakupu realizowana w serwisie centralnym Zibi w Sochaczewie. Dystrybucja europejska. W zestawie to co fabryka dała + potwierdzenie zakupu + karta GW."http://zegarkiclub.pl/forum/topic/146331-casio-gwn-q1000-1aer-gulfmaster-v2-gw24-nowy-folie-made-in-japan/?do=findComment&comment=1979416 Widzisz chłopcze tylko szczekać potrafisz a siedzisz na tym forum jakiś czas a tak istotnej informacji nie wiesz... nie sprawdziłeś... tylko czekasz na gotowe. A naprawdę nie potrzeba wiele telefon do serwisu, mail ale po co prawda lepiej rzucasz oskarżenia. Ale znany już jesteś ze swoje frustracje przelewasz na ludzi w różnych postach.... zaspokoję Twoją ciekawość... oto mail od Zibi po wysłaniu do nich zdjęcia papierów od zegarka: "Dzień dobry, Jeśli chodzi o Nasz Serwis Centralny Zibi w Sochaczewie to jak najbardziej z tymi dokumentami, może Pan oddać zegarek na reklamację w razie takiej potrzeby. -- Pozdrawiam,Elwira LotSerwis Zibi Zibi S.A.ul. Wirażowa 119; 02-145 WarszawaTel. +48 22 3289111; Fax. +48 22 3289112KRS: 0000292790, Sąd Rejonowy dla M. ST. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru SądowegoNIP: 522-28-63-721; REGON: 141113976Kapitał zakładowy, opłacony: 38 432 044 PLNNumer GIOS: E0002157WZBWNiniejsza wiadomość (wraz z załącznikami) może zawierać informacje poufne i jest przeznaczona wyłącznie dla adresata. Zabronione jest - jako potencjalnie naruszające prawo - jakiekolwiek korzystanie z informacji zawartych w wiadomości oraz załącznikach do niej przez osoby do tego nieuprawnione, w szczególności rozpowszechnianie, ujawnianie bądź kopiowanie wiadomości lub załączników do niej. Jeżeli nie jest Pan/Pani zamierzonym adresatem niniejszej wiadomości, proszę o poinformowanie o tym fakcie nadawcy oraz o natychmiastowe usunięcie wiadomości. The information in this e-mail and any attachments may be confidential and is intended only for the use of the named recipient(s) above. If you are not the intended recipient, then any use of the information contained in this e-mail or any attachments, especially any distribution, disclosure or copying, is prohibited as an action which may be deemed unlawful if undertaken. If you are not the intended recipient, please delete this message and any attachments immediately and advise the sender by replying to this e-mail. Zibi S.A.ul. Wirażowa 119; 02-145 WarszawaTel. +48 22 3289111; Fax. +48 22 3289112KRS: 0000292790, Sąd Rejonowy dla M. ST. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru SądowegoNIP: 522-28-63-721; REGON: 141113976Kapitał zakładowy, opłacony: 38 432 044 PLNNumer GIOS: E0002157WZBW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #3468 Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) jeżeli na coś się powołujesz to brakuje informacji wysłanych przez ciebie chłopcze łącznie z datą wiadomości i nr seryjnych o jakim zegarku mowa,a szczeka to pies - jak w szkole nie nauczyli! Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez DawPi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3469 Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak byś sie orientował chłopcze to casio nie ma indywidualnych numerow seryjnych... ale co ja tam wiem.... Ty jesteś znawcą. No i gadaj z rowerem to Ci przejedzie.......... Dla mnie temat zakończony.Pozdrawiam Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez szuwar1978 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melkor1410 2 #3470 Napisano 12 Kwietnia 2017 Mój Mudmaster ma wybite numery Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #3471 Napisano 12 Kwietnia 2017 Jak byś sie orientował chłopcze to casio nie ma indywidualnych numerow seryjnych... ale co ja tam wiem....Ja się orientuję, weź swojego q1000 do ręki najlepiej z lupą, albo w okularach i popatrz dobrze.Możesz też wspomóc się filmikami Mateja, o które się tak wkurzałeś gdzie dokładnie to pokazuje przy gwg i omawia cały dekielpodlinkować Ci ? nic ci nie podlinkuję, bo nie jesteś dla mnie partnerem do rozmów i ogólnie jesteś mi już obojętny - Żegnamjednocześnie współczuję tym, którym przyjdzie coś kupić od ciebie, no ale może jak chłopcze zobaczysz kasę to wtedy będziesz sztucznie miły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melkor1410 2 #3472 Napisano 12 Kwietnia 2017 Jak byś sie orientował chłopcze to casio nie ma indywidualnych numerow seryjnych... ale co ja tam wiem.... Ty jesteś znawcą. No i gadaj z rowerem to Ci przejedzie.......... Dla mnie temat zakończony.PozdrawiamNa deklu zegarka małymi cyframi wybity jest numer seryjny. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3473 Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja się orientuję, weź swojego q1000 do ręki najlepiej z lupą, albo w okularach i popatrz dobrze.Możesz też wspomóc się filmikami Mateja, o które się tak wkurzałeś gdzie dokładnie to pokazuje przy gwg i omawia cały dekielpodlinkować Ci ? nic ci nie podlinkuję, bo nie jesteś dla mnie partnerem do rozmów i ogólnie jesteś mi już obojętny - Żegnamjednocześnie współczuję tym, którym przyjdzie coś kupić od ciebie, no ale może jak chłopcze zobaczysz kasę to wtedy będziesz sztucznie miły teraz to mnie rozbawiłeś..... :)nigdzie nie napisałem że casio nie ma numerów tylko że nie ma numeru indywidualnego dla każdego zegarka. Na casio jest bity numer partii .... i z danego dnia roku i dla danej fabryki wszystkie zegarki mają chłopcze taki sam numer.........Czytaj ze zrozumieniem!!!!! Druga sprawa to o co Ci człowieku chodzi nigdy nic złego nie napisałem na filmy Mateja... zawszę chętnie oglądam i podziwiam za kawał dobrej roboty. I znowu się kłania czytanie ze zrozumieniem.Brawo Ty szkoda słów i czasu....... zmień leki albo odstaw to co bierzesz. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez szuwar1978 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raphael 1 #3474 Napisano 12 Kwietnia 2017 Koledzy dajcie na luz, szkoda czasu nerwów. Życie jest zbyt krótkie - cieszmy się z tego co mamy, że jesteśmy zdrowi i pełni optymizmu na lepsze jutro. Zdrowych spokojnych Świąt przy okazji. Pozdrawiam serdecznie Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #3475 Napisano 12 Kwietnia 2017 Co do gwarancji to informacja dla Was....Jeżeli macie zegarki kupione np. w WatchShop to macie pełna gwarancje realizowana w Zibi ale w serwisie centralnym w Sochaczewie. Wyjaśniałem tą sprawę z serwisem i sklepem.Sklep daje dokument zakupu na którym w lewy górnym roku jest taki pasek naklejka na której są wszystkie dane (sklep, model zegarka, napis gwarancja, i data zakupu). Naklejkę umieszcza się na karcie gwarancyjnej i pełni ona rolę pieczątki. I z takim zestawem dokumentów Zibi bez problemu przyjmuje do siebie ale tylko na serwis centralny.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach