T Atomicus 55 #6301 Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) Ja bym nigdy nie pomyslal zeby swojego DW-5600 w ten sposob testowac. Bo i po co?Z drugiej strony dla mnie zegarek to nie obiekt kultu czy bizuteria ale po prostu zegarek.DW5600 mialem na rece non-stop przez cwierc wieku. Na codzien, w miescie, na nartach, na zaglach, na rowerze, pod woda, na pustyni. To byl zegarek ktory zawsze dzialal a ja nie musialem sie martwic ze cos mu sie stanie, jak przypadkowo o cos nim zaczepie albo uderze. I nie musze go zdejmowac jak wchodze do wody czy nurkuje glebiej. PS skoki na bungee to chyba KAZDY zegarek powinien wytrzymac.Ostatecznie - nie kazdy lot konczy sie rabnieciem w beton. Edytowane 3 Listopada 2019 przez T Atomicus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #6302 Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) Trochę nie mogę zrozumieć tego psioczenia o awaryjności (szczególnie , że zapewne to promil ogółu produkcji) a najbardziej dziwy mnie drążenie wciąż tego tematu przez T Atomicus - to tylko urządzenie które ma prawo się zepsuć , tym bardziej że przez mnogość funkcji jest skomplikowany technicznie. Skończyły się czasy kiedy robiło się produkty na dekady i to nie jest wyłącznie wymysł producentów ale w głównej mierze (większości) konsumentów poprzez chorobliwe wymiany na modele nowsze , "lepsze". Po to jest gwarancją producenta aby chroniła użytkownika przed ewentualnymi usterkami , u nas w przypadku Casio z niezłym rozszerzeniem za niewielką opłatą. Edytowane 3 Listopada 2019 przez GTB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T Atomicus 55 #6303 Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) A ja wciaz twierdze ze skoro w tych zegarkach pojawia sie taka sama usterka to znaczy ze cos schrzaniono. Jak to by sie zdarzylo u jakiego appla czy vw (a zdarzalo sie) to producenci wycofaliby waa as dliwe profukty z rynku. Tym bardziej ze pokazywaniw prawidlowej godziny jest w przypadku zegarkow dosc kluczowa funkcja. I nie rozmawiamy tutaj o zegarku z decathlonu za 30 zl (z ktorym problemow nie ma) a o flagowym zegarku wiodacej firmy za 3000 (taka jest cena katalogowa). Czyli jednak gagdzet dla kolekcjonerow i szpanerow? Edytowane 3 Listopada 2019 przez T Atomicus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T Atomicus 55 #6304 Napisano 3 Listopada 2019 No i ciekawe tez czy te chinskie podrobki tez sa dotkniete ta wada. Bo jesli nie to wybieram podrobke. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #6305 Napisano 3 Listopada 2019 No i ciekawe tez czy te chinskie podrobki tez sa dotkniete ta wada. Bo jesli nie to wybieram podrobke. Sent from my iPhone using TapatalkJasne, bierz na każdy dzień tygodnia masz nowy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domeniqo 7 #6306 Napisano 3 Listopada 2019 Mój pierwszy GWG parował i był 7 razy w serwisie w UK, po czym dostałem nowy. Jakie było moje zdziwienie gdy ujrzałem, że ten też paruje. W innych zegarkach tego zjawiska nie zaobserwowałem. Niemniej jednak, lubię ten zegarek i noszę go prawie codziennie, ale niesmak pozostanie i chyba żadnego Casio więcej nie kupię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #6307 Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) No i ciekawe tez czy te chinskie podrobki tez sa dotkniete ta wada. Bo jesli nie to wybieram podrobke. Sent from my iPhone using TapatalkKiepski żart ogólnie Edytowane 3 Listopada 2019 przez KRZYSIO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T Atomicus 55 #6308 Napisano 3 Listopada 2019 No jesli Casio sprzedaje takie buble (co oznacza jawne lekcewazenie klientow) to pytanie jest jaka jest awaryjnosc takich podrobek: https://youtu.be/b-LmqBFm6sM Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #6309 Napisano 3 Listopada 2019 No jesli Casio sprzedaje takie buble (co oznacza jawne lekcewazenie klientow)......to proponuję odpuścić sobie zainteresowanie tą marką i skupić się na takiej która spełni Twoje oczykiwania - nikt nie zmusza cię do zakupu produktu tego producenta wszak marek na rynku jest masa.Poza tym jeśli już chcesz udowadniać "bublowatość" produktów i "lekceważenie klienta" to podepszyj to jakimiś konkretnymi danymi - stosunek produkcji do wadliwych egzemplarzy , bo dopiero wtedy będzie rzeczywisty obraz problemu a nie rozdmuchiwanie na podstawie własnych domysłów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #6310 Napisano 3 Listopada 2019 Każdy zegarek składany w fabryce oprócz tych składanych w specjalnych warunkach niezależnie od firmy może zaparować bo ma w środku więcej albo mniej wilgoci. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #6311 Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) No jesli Casio sprzedaje takie buble (co oznacza jawne lekcewazenie klientow) to pytanie jest jaka jest awaryjnosc takich podrobek: Odpuść sobie temat podróbek w tym wątku, bo to nie miejsce na takie dywagacje Edytowane 3 Listopada 2019 przez KRZYSIO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T Atomicus 55 #6312 Napisano 3 Listopada 2019 @GTBNie no. To jest forum dyskusyjne czy klub fanbojow? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #6313 Napisano 3 Listopada 2019 To jest wątek o GWG 1000 oryginalnym produkcie f-my Casio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T Atomicus 55 #6314 Napisano 3 Listopada 2019 To jest wątek o GWG 1000 oryginalnym produkcie f-my Casio.Mhm ale ja przeciez pisze glownie oryginalnym produkcie Casio.Chcesz powiedziec ze jesli osmielam sie wymienic produkt casio w jednej linijce z podrobka to musze zmienic forum? Sent from my iPhone using TapatalkKażdy zegarek składany w fabryce oprócz tych składanych w specjalnych warunkach niezależnie od firmy może zaparować bo ma w środku więcej albo mniej wilgoci.Chcesz powiedziec ze tego Mudmastera skladaja w jakims wilgotnym garazu? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #6315 Napisano 3 Listopada 2019 Możnaby sprawdzić, czy zaparowane egzemplarze nie mają aby daty produkcji przypadającej na porę monsunową... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #6316 Napisano 3 Listopada 2019 Mhm ale ja przeciez pisze glownie oryginalnym produkcie Casio.Chcesz powiedziec ze jesli osmielam sie wymienic produkt casio w jednej linijce z podrobka to musze zmienic forum? Jak chce się zabierać głos i krytykować konstrukcję, to powinno się co nieco o tym wiedzieć, albo mieć go choć przez chwilę w ręku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
floyd 2163 #6317 Napisano 3 Listopada 2019 Całe szczęście że mój zakupiony w 2015, działa bezproblemowo do dziś dzień 0 Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
login 1 #6318 Napisano 3 Listopada 2019 Login a co siadło?Ja sobie dobrze wspominam gwg żebym nie potrzebował kasy to bym go dalej miał Tradycyjnie, zatrzymuje się wskazówka sekundowa i czasem inne. Temat bardzo dobrze znany serwisowi. Wymieniają moduł i po sprawie. Innych usterek po czterech latach nie zauważyłem. Super zegarek. Sent from iOS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
titek 0 #6319 Napisano 3 Listopada 2019 Ktoś wyżej pytał jak to jest z Mudmasterem z kaktus24. Mogę się podzielić swoją opinią.Zegarek kupiłem jakoś miesiąc temu, może troszkę dłużej go mam, na odwrocie posiadam fabrycznie nabite dwa numery, nic nie jest szlifowane. Rozczytalem z tych numerów, że posiadam zegarek z tego roku, chyba z kwietnia, więc jest jako tako świeży. Przyjechał ładnie zabezpieczony, z oryginalną folią na szlufce itp. Jedyną rzeczą jest fakt, iż gdy kupowałem ten zegarek na stronie nie było dopisku, że jest to wersja DECODED, a z tego co się orientuję to teraz taką oferują - nie umiem powiedzieć nic w tej sprawie, ja posiadam oryginał bez szlifów. Drugi temat to to, że gwarancja jest sklepu, a nie Zibi, rozmawiałem o tym z Panią telefonicznie przed zakupem. Zegarka używam, chodzi jak należy, polecam śmiało ten sklep. Ale jak już wyżej pisałem, na stornie nie było DECODED jak brałem swój, stąd jestem spokojniejszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #6320 Napisano 3 Listopada 2019 Oni biorą zegarki bezpośrednio z HK. Poprzednio sprzedawali normalne egzemplarze z bieżącej produkcji. Obserwowałem stronę sklepu w wakacje i wszystko było OK. Cena nie była okazjonalna ale zegarki raczej normalne objęte gwarancją sklepu a nie serwisu. To czym teraz handlują to już zupełnie inna bajka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
titek 0 #6321 Napisano 4 Listopada 2019 Oni biorą zegarki bezpośrednio z HK. Poprzednio sprzedawali normalne egzemplarze z bieżącej produkcji. Obserwowałem stronę sklepu w wakacje i wszystko było OK. Cena nie była okazjonalna ale zegarki raczej normalne objęte gwarancją sklepu a nie serwisu. To czym teraz handlują to już zupełnie inna bajka.Obstawiam, że znów te się nie sprzedadzą i wrócą do normalnej ceny i zegarków bez dopisku DECODED. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #6322 Napisano 4 Listopada 2019 Skoro już sprowadzili taką partię zegarków, to będą je sprzedawać aż do skutku. Powodzenia im nie wróżę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
titek 0 #6323 Napisano 4 Listopada 2019 (edytowane) Też bym nie kupił Edytowane 4 Listopada 2019 przez titek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Milosz190 2 #6324 Napisano 8 Listopada 2019 Nie trzeba było długo czekać już jest bez dopisku decoded https://kaktus24.pl/product-pol-275-Zegarek-Casio-G-Shock-GWG-1000-1A3-Mudmaster.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
titek 0 #6325 Napisano 9 Listopada 2019 I teraz można brać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach