Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze czekam na zegar, a już doszedł do mnie pasek z Rakuten. Czas oczekiwania 7 dni, koszt ok. 118 PLN. Nie wiem, czy to tanio, czy drogo w porównaniu do Zibi, ale czas oczekiwania na przesyłkę z Japonii znacznie krótszy ;)

42627217404_d2da5785d6_o.jpg

a mają takie jak w Maharishi? chętnie bym kupił za "rozsądne" pieniądze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Panowie :)

Na początku napaliłem się na wersję DC, ale ktoś mi ją sprzątnął z kaktus24 zanim się zdecydowałem ;) Potem stwierdziłem, że koniecznie zielony, ale jak tak się na niego napatrzyłem, to wydał mi się zbyt cukierkowy i tak oto zapadła decyzja o czarnym. Chociaż na początku wydawał mi się zbyt jednolity, to w rzeczywistości nie dominuje na nim jedynie jedna barwa, a różne odcienie, więc w realu wygląda naprawdę super. Dzięki zdjęciom Waldziora przekonałem się również do czarnego na żółtym pasku. Dzięki Waldzior :)

Tak jak myślałem, że GWN-Q1000 leży jak przyklejony, to teraz wiem, że MM leży jeszcze lepiej. Być może dzięki temu, że nie ma aż takiej średnicy. Poza tym MM po kilkudniowym obcowaniu z Kingiem wydaje się średniakiem, jeśli chodzi o masywność. Celowo piszę masywność, bo wymiary ma chyba podobne ;)

I tak oto biały Gulfmaster wyląduje chyba na bazarku/olx ;)

Teraz tylko do pełni szczęścia żółty pasek zaaplikować i... jakieś wakacje by się przydały, żeby MM w warunkach bojowych przetestować ;)

@Kiniusz

Pytałem o pasek DC, to odpowiedział mi sprzedawca, że nie mają w sprzedaży jako części zamiennej, więc zapewne Maharishi też nie będą mieli :(

EDYTA:

Właśnie jestem w trakcie czytania wątku o GWG od początku, tak mniej więcej w połowie, więc proszę nie dziwcie się mojej euforii po nabyciu MM, bo taka właśnie panuje w miejscu, w którym jestem aktualnie ;)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Mateusz jakiś remont, czy cuś, żeś taki popielaty? :D

Hehehe remont swoją drogą, lecz tutaj bawiłem się edytorem w telefonie ;)

Tak podejrzewałem :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie tu fajny filmik z rozbiórki. Czekam na taki z mtg bo chciałbym wymienic ciuchy ale obawiam się ze pierścień pod bezelem jest tez klejony i czy nie będzie problemów z wymiana na nowy

https://youtu.be/-jVz7TzWDQU

Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Matej

Za bardzo ciągnięte z cieni ;)

Nie to nie tak - mam w edytorze zdjęć Huawei opcję kleks - wtedy cały obszar zdjęcia wpada w taki trochę tryb sephia i dotykając palcem wybrany obszar przywraca się kolor ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, na zdjęciach ten model z żółtym fajnie wygląda i robi robotę, a w realu jakoś ta kombinacja nie przypadła mi do gustu.

Choć z drugiej strony ori MM z żółtym paskiem ma podobną kolorystykę bezela i indeksów.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irytuje mnie barometr nie wiem czy dobrze wskazuje ciśnienie w GWG 1000 wskazuje 987 hpa a w informacjach pogodowych podają 1112 hpa, jak sprawdzić czy GWG dobrze wskazuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irytuje mnie barometr nie wiem czy dobrze wskazuje ciśnienie w GWG 1000 wskazuje 987 hpa a w informacjach pogodowych podają 1112 hpa, jak sprawdzić czy GWG dobrze wskazuje?

Musisz prześledzić dokładnie temat o gwg lub gw9400 było wielokrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ma ktoś może fotkę wersji 1A3 w ciuchach od Maharishi? Albo może mógłby zrobić fotoszopkę, bo niestety wykracza to poza moje możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze :)

1425303494163_zps41ebioo2.jpg

Edytowane przez ShoRtie

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1112 hPa to jakiś błąd. Takie ciśnienie nie jest możliwe. Prędzej 1012hPa.

Na większości portali z prognozą pogody, ciśnienie masz znormalizowane do poziomu morza, zegarek podaje ciśnienie rzeczywiste dla danej wysokości.

Dla wysokości do 1000 m n.p.m przyjmuje się, że co każde 100m, ciśnienie zmienia się o 12hPa. Przyjmijmy że jakiś serwis pogodowy podaje ciśnienie np. 1000 hPa a ty mieszkasz na wysokości 300m n.p.m, twój zegarek wskaże wtedy ciśnienie o 36hPa mniejsze, czyli 964hPa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ShoRtie, super jest.

Clusca-gratulacje, to super zegar jest :), IMO ten żółty mu nawet pasuje, właśnie zastanawiam się nad czerwonym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak fajnie wygląda tylko złoty ring przy podświetleniu mnie irytuje. Chyba mam jakiś uraz do "cygaństwa" :P Ale i tak oryginalny Maharishi rozwala system tym pomarańczem :) Ciekawe czy zrobia jakąś wersje z pozytywnym wyświetlaczem to może bym sie skusił na takiego Mudmastera.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze :)

Dzięki, Łukasz, bardzo fajnie to wygląda. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównując "czornego" na oryginalnym i na żółtym pasku stwierdzam, że na tym drugim wygląda jednak znacznie lepiej :)

29643317108_ef5d76b85f_o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedł? Super :) Teraz Piowa powinien osobną kategorię chyba zrobić dla "any kind with yellow strap replacement" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi