Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

Do Casio nie używam nato. Ale mam w dwóch innych zegarkach - jeden do zegarka od Laco, oryginalny pasek nato od Laco, jakościowo taki średni; drugi używam do Certiny i jest to pasek od Pattini, jakosciowo świetny i polecam z tej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś chce się pozbyć GWG-1000 z zielonym lub żółtym paskiem?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, tommly napisał(-a):

Może ktoś chce się pozbyć GWG-1000 z zielonym lub żółtym paskiem?

Jakby coś Tomek to ja się że swoim nie żegnam 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój też już w "wakacyjnym" pasku.
Kusił żeby wystawić na Ebay ale po zmianie paska chyba zaczął mi się znowu podobać20250331_175538.jpg

Sent from my SM-N976B using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Jakby coś Tomek to ja się że swoim nie żegnam 😀

A myślałem, że może jednak 🤣

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, oryginał czy nie? naoglądałem się tych filmików że coraz lepsze te podróbki i już sam mam dylemat, kupiłem za 1100zł jak już pisałem i nie wiem czy się nie wkopałem...

20250407_010705.jpg

20250407_010740.jpg

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, oryginał czy nie? naoglądałem się tych filmików że coraz lepsze te podróbki i już sam mam dylemat, kupiłem za 1100zł jak już pisałem i nie wiem czy się nie wkopałem...

Oryginał, z fabryki wyjechał 9 maja 2019r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli 1100zł w miarę dobrą cenę złapałem za taki stan i ten model kolorystyczny.

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.04.2025 o 10:53, WookieWroc napisał(-a):

Czyli 1100zł w miarę dobrą cenę złapałem za taki stan i ten model kolorystyczny.

Jak stan odpowiada to imo cena bardzo dobra. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O mały włos właśnie dałbym się zrobić w konia przy zakupie GWG-1000 - wersja z zielonym paskiem.

Na całe szczęście kilka ich miałem i widziałem. Ale trzeba przyznać, że kopia niemal idealna.

Żółte dodatki były bardziej złote, to od razu dało mi do myślenia, przyciski również, dziwne wskazanie temperatury. Nie zakręcająca się koronka i nie wciskała się, ani nie odskakiwała.

Napisy na szlufce oraz numer seryjny też troszkę inna czcionka, taka jakby grubsza.

A na OLX na fotkach wystawiony oryginał :(

Dobrze, że to u mnie na mieście, a nie wysyłkowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy możesz dać link do tego ogłoszenia lub chociaż napisać z jakiego miasta i za jaką kwotę wystawiony?  Oczywiście wszystko to dla celów edukacyjnych by samemu wiedzieć na co zwracać uwagę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

1600 zł na OLX z Wrocławia, w opisie że, pełny komplet, jak nowy, po zakupie 3 lata temu włożony do pudełka.

Sprzedający miał 2 sztuki, jeden z czarnym paskiem, drugi z zielonym, został podobno tylko ten z zielonym.

Brak kartonika, brak instrukcji, tylko puszka była oraz niepodbita karta Casio.

Teraz widzę, że temat poruszany był już w sprawie tego ogłoszenia w dziale z podróbkami, kolega G-szok nawet wrzucił zdjęcie z ogłoszenia 5 marca, tamto ogłoszenie już wygasło, ale jest nowe z tą samą fotką.

Sprzedający sam nie mógł być na miejscu, nie podał dokładnego adresu, tylko wysłał syna pod stację benzynową.

Na moje pytania odpowiadał nie wiem, tylko dostałem zegarek do pokazania i sprzedaży.

https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-casio-gwg-1000-1a1-CID87-ID13PalD.html?reason=observed_ad

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam te ogłoszenie.  Gdyby nie pomoc osób z forum, które mnie przestrzegły to dziś byłbym posiadaczem tej podróbki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no widać że ta ramka od ekranu jakaś duża taka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, tommly napisał(-a):

1600 zł na OLX z Wrocławia, w opisie że, pełny komplet, jak nowy, po zakupie 3 lata temu włożony do pudełka.

Sprzedający miał 2 sztuki, jeden z czarnym paskiem, drugi z zielonym, został podobno tylko ten z zielonym.

Brak kartonika, brak instrukcji, tylko puszka była oraz niepodbita karta Casio.

Teraz widzę, że temat poruszany był już w sprawie tego ogłoszenia w dziale z podróbkami, kolega G-szok nawet wrzucił zdjęcie z ogłoszenia 5 marca, tamto ogłoszenie już wygasło, ale jest nowe z tą samą fotką.

Sprzedający sam nie mógł być na miejscu, nie podał dokładnego adresu, tylko wysłał syna pod stację benzynową.

Na moje pytania odpowiadał nie wiem, tylko dostałem zegarek do pokazania i sprzedaży.

https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-casio-gwg-1000-1a1-CID87-ID13PalD.html?reason=observed_ad

Zgłoszenie na OLX coś daje 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Zgłoszenie na OLX coś daje 🤔🤔🤔

Nic nie daje, zlew totalny, bez reakcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

"Dobry" patent dla uśpienia czujności: paragon od oryginału, obok kolekcja oryginalnych zegarków, żeby stworzyć pozory, że sprzedaje oryginał. Jazda po bandzie. Ja akurat po zdjęciach widzę, że to podróbka (niewłaściwa czcionka na pierścieniu stref czasowych, niewłaściwa czcionka G-SHOCK na bezelu, niewłaściwe czcionki G-SHOCK i CASIO na tarczy zegarka i wiele innych detali), ale nie każdy może to dostrzec zwłaszcza, jak nie ma na co dzień do czynienia z tym modelem.

@tommly Dobrze, że zachowałeś czujność i się nie władowałeś w ten złom.

Edytowane przez TomG80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tommly napisał(-a):

Wiem że nic nie da, ale co tam 🤔🤔🤔

Screenshot_2025-05-06-11-30-05-51_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, tommly napisał(-a):

Skoro OLX nie reaguje na sprzedaż podróbek, to należy zgłosić OLX do UOKiK. Tak uważam - trzeba nakablować na portal OLX, że wspiera nieuczciwą konkurencję poprzez brak reakcji na sprzedaż podrabianych towarów, których sprzedawać nie wolno.

Cytat

Gdzie zgłosić sprzedaż podróbek?

Jeśli podejrzewasz, że ktoś sprzedaje podróbki, możesz zgłosić to do odpowiednich instytucji:

1. Policja lub prokuratura – w przypadku podejrzenia przestępstwa, np. oszustwa lub wprowadzenia podróbek do obrotu, zgłoszenie można złożyć bezpośrednio na komisariacie lub do prokuratury.

2. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) – zgłoszenia można dokonać w przypadku nieuczciwej konkurencji na rynku.

3. Organizacja zbiorowego zarządzania prawami autorskimi – np. ZAiKS, ZPAV, które monitorują przestrzeganie praw własności intelektualnej.

4. Właściciele praw do znaków towarowych – firmy, których produkty zostały sfałszowane, często prowadzą działania prawne przeciwko podróbkom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, tommly said:

Gdybym dostał 1zł za każde zgłoszenie :) ehhh ale bym miał nowych "G"

Najgorsze jest to, że podajesz im dokładne szczegóły, wyrażne nawet dla laika - a i tak po chwili dostajesz maila z odrzuceniem bo nie mają podstaw. To po cholerę jest te miejsce do zgłoszenia ?

Dobrze, że pojechałeś i potwierdziłeś nasze obawy - szkoda jednak, że gość dalej pcha podróbki i niszczy dobre imię GWG-1000 bo przecież nie każdy pozna, że nosi ryż.

Instagram: @dailygshocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest i on ;)
ffe310d1bceef267e9959ad393dc94be.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tommly napisał(-a):

Jest i on ;)
ffe310d1bceef267e9959ad393dc94be.jpg

Gratuluję Tomek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Gratuluję Tomek. 

Dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dawno miał być przebrany w letnie gacie, ale jakoś ostatnio cały czas ciągnie mnie do zielonego (pasków i do tarcz) 😁

IMG_2693.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nowy w rodzinie 🙂 wreszcie znalazłem ten kolor, a do tego gratis dostałem żółty pasek 🙂 warto było zaczekać.

IMG-20250605-090551.jpg

Edytowane przez G-szok

Instagram: @dailygshocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi