Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Karol-s

Do garnituru, do 1000 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Potrzebuję nabyć zegarek do garnituru. Do zagospodarowania mam do 1000 zł. Na razie upatrzyłem się coś w stylu:

Roamer 70985641-12-07 http://fabrykazegarkow.pl/zegarek-roamer-classic-line-70985641-12-07

Preferuję kwarcowy, by nie wymagał wizyt u zegarmistrza co kilka lat, i był przede wszystkim cienki. Najlepiej ze szkłem szafirowym.

Czy ten wybór jest ok? Czy może warto zwrócić uwagę na inne modele?

Pozdrawiam,

Karol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwarcowe to raczej japońskie.

Popatrz sobie na ofertę np SEIKO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

roamer będzie ok

zobacz też certinę caimano

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za podpowiedzi.
Seiko mam obecnie; nie wiem czy słabo szukam czy po prostu ich zegarki klasyczne gorzej się prezentują (w takim przedziale cenowym).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo za propozycje, są bardzo ładne, ale niestety grubsze i automatyczne, a jednak tym razem zostanę przy kwarcu - ma po prostu działać ;-)

Co myślicie o Atlantic Seahunter  http://fabrykazegarkow.pl/zegarek-meski-atlantic-seahunter-71360-41-13 ?

Mnie się kolorystycznie podoba ten:

http://zegarownia.pl/zegarek-meski-atlantic-seacrest-50351-41-41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo za te propozycje. Chciałem tym razem jasną tarczę na czarnym pasku, ale zastanawiam się nad zmianą koncepcji ;) Ew. ten Tissot ze srebrną tarczą nadawałby się do czarnego paska?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czarnego paska się praktycznie wszystko nadaje.

Poza tym paski np w LeLoclach Tissota są sztywne i niewygodne. Układają się po miesiącu.

Lepiej od razu wymienić na coś przyjemniejszego w użyciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz Seiko Dolce, jest np. u Seiya.

PS. Nie uważam, że budżetowe kwarcoki japońskie są jakoś szczególnie lepsze niż swiss, ale akurat Dolce jest ... Dolce :) tyle, że to maluch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz Seiko Dolce, jest np. u Seiya.

PS. Nie uważam, że budżetowe kwarcoki japońskie są jakoś szczególnie lepsze niż swiss, ale akurat Dolce jest ... Dolce :) tyle, że to maluch.

Faktura tarczy i mechanizm Dolce to kosmos, ale jednak rozmiar ma już wyjątkowo nieżyciowy.

Rozumiem jeszcze eleganckie zegarki 36-37mm, ale 33 mm to jest okolica zarezerwowana dla modeli damskich i samemu ten model mógłbym rozpatrywać tylko jako prezent dla kobiety. Z ciekawości poszukałem prawie 20 letniego Casio, jest wielkości Dolce - tak wygląda na nadgarstku ~17,5-18 cm. Niezbyt korzystnie delikatnie mówiąc ;) 

P1060472.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy, kto co lubi. Mam Elgina ok. 34 mm i Helvetię coś ok. 35 i obydwa noszę bez wstydu ;) Mało tego, uważam, że wyglądają bardzo dobrze ( o wygodzie nie wspomnę). Swoją OSę Classic Date uważam już za zegarek niemały (niecałe 39mm). To są oczywiście raczej garnitury czy drees-watche, zegarek sportowy to trochę inna bajka (choć BigMako był dla mnie za duży).

Nadgarstek standardowy, jakieś 17-17,5 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tam nie ma LeLocle. ;)

Fakt - tak jakoś z rozpędu. Paski jednak u Tissota na podobnym poziomie w tym zakresie cenowym. Przymierzałem Luxury Powermatica na pasku i też do rewelacji było daleko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, nie rozpatruję tego w kategorii wstydu. Lubię niewielkie zegarki, ale minimum w eleganckim to dla mnie 36 mm, preferowane okolice 38 mm. Kiedyś tak się nosiło, ale samemu przy 33 mm czuję się jak w zegarku dziecięcym, może dlatego że Casio dostałem w podstawówce ;) (do tego mam wrażenie, że na zdjęciu prezentuje się i tak na większego, niż w rzeczywistości).

Co nie zmienia faktu, że Dolce ma HEQ mechanizm i tarczę podobną do Snowflake'a, 5 mm grubości, onyks w koronce i pasek z kajmana za 350 dolców. Ciężko to przebić, u Szwajcara konkurencji nie znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.