Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
piowa

Liczymy Króle GX-56 GXW-56

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny Król zagościł w kolekcji.850f8b637972246bc49985b862ba7458.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Tomaszu, czy czytelność tego króla jest taka sama jak modelu gx-56bb-1er. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panie Tomaszu, czy czytelność tego króla jest taka sama jak modelu gx-56bb-1er. Pozdrawiam.
Tak, GX-56BB-1 oraz GXW-56-1A oparte są o ten sam wyświetlacz.

A dla rozruszania nieco wątku dziś mój GXW-56GB-1 z wyświetlaczem od GXW-56-1B. Tu na czytelność narzekać nie można. 64b7afbf027ce585c53737a1963eb106.jpg&key=8806dd42cc3e465e1101e523096d9ad5796bea34b9c34030b3b06dd745d5792d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, mój Król praktycznie odmówił w domu w Warszawie łączenia się z Majnflingen. 
Za to na sesji wyjazdowej w Giżycku łączy się regularnie. 
Czy powodem tego rodzaju objawów moze być stacja bazowa telefonii komórkowej na sąsiednim domu ⁉️
Z filmików Tomka na Jutube nie mogę wywnihoskować, jak zmusić „ręcznie” zegar do nawiązania synchro. Moglibyście Koledzy podrzucić sekwencję postępowania

Edytowane przez Jędrula.wawa

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Jędrula.wawa napisał(-a):

Koledzy, mój Król praktycznie odmówił w domu w Warszawie łączenia się z Majnflingen. 
Za to na sesji wyjazdowej w Giżycku łączy się regularnie. 
Czy powodem tego rodzaju objawów moze być stacja bazowa telefonii komórkowej na sąsiednim domu ⁉️
Z filmików Tomka na Jutube nie mogę wywnihoskować, jak zmusić „ręcznie” zegar do nawiązania synchro. Moglibyście Koledzy podrzucić sekwencję postępowania

W trybie timekeepingu przytrzymujesz przez 2 sekundy prawy dolny przycisk i rozpoczyna się synchronizacja. W momencie przeprowadzania synchronizacji nie może być uruchomiony timer. Synchronizacja jest zależna od bardzo wielu czynników zakłócających, pogody, lokalizacji zegarka w mieszkaniu itd. Spróbuj założyć zegarek na jakąś metalową rurkę, np. na termostat od grzejnika - u mnie to prawie zawsze pomaga. Druga opcja to założyć zegar na balustradę balkonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomG80 napisał(-a):

Druga opcja to założyć zegar na balustradę balkonu.

Thx :)

To wypróbuję na pewno. :wub:

W Giżu wystarcza że wystawię go na balkon :rolleyes:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy modul jest inny mi w królu łapie wszędzie i zawsze a frog często ma problemy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Każdy modul jest inny mi w królu łapie wszędzie i zawsze a frog często ma problemy. 

W sumie to takie dywagowanie, te zegary są na tyle dokładne, że wystarczałyby jak by się łączyły dwa razy w roku, po zmianie czasu :unsure:

Bo ręczne nastawianie musiałbym zacząć od wyświetlenia filmów Tomka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a):

W sumie to takie dywagowanie, te zegary są na tyle dokładne, że wystarczałyby jak by się łączyły dwa razy w roku, po zmianie czasu :unsure:

Bo ręczne nastawianie musiałbym zacząć od wyświetlenia filmów Tomka :)

ściągnij aplikacje do synchronizacji radiowej  na telefon/smartfon podobno działa z wszystkimi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był
ff3854058f573b1d14bba740533bd713.jpg
Ale wyparł go
49a720efbb3fd66c69fb4da1b1c75ded.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie miałem podobnie miałem BB i wyparł go 

20181002_155802-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

😉

No to odliczamy dni do przeróbki na pozytyw. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, TomG80 napisał(-a):

No to odliczamy dni do przeróbki na pozytyw. ;)

Tak jak nie bardzo lubię negatywy i za każdym razem co kupię mówię nigdy więcej. Tak w kingu było ok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Tak jak nie bardzo lubię negatywy i za każdym razem co kupię mówię nigdy więcej. Tak w kingu było ok. 

To zależy od modelu - BB ma paskudny wyświetlacz 1-AER miał całkiem przyzwoity, GX-56GB-1 też dawał radę, z pomarańczą było różnie

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Daito napisał(-a):

To zależy od modelu - BB ma paskudny wyświetlacz 1-AER miał całkiem przyzwoity, GX-56GB-1 też dawał radę, z pomarańczą było różnie

To w takim razie nie kwestia modelu, a egzemplarza wyświetlacza, a nawet bardziej indywidualnych odczuć w zestawieniu z kolorem bezela, ponieważ GX-56BB-1/GXW-56BB-1, GX-56-4/GXW-56-4 i GX-56-1A/GXW-56-1A mają dokładnie ten sam typ wyświetlacza, natomiast GX-56GB-1/GXW-56GB-1 ma już inny, o lekko złotym zabarwieniu (szkoda, że już dawno niedostępny).

Generalnie jeśli chodzi o czytelność, to odbiór negatywowego wyświetlacza w ciemnej kopercie będzie zawsze lepszy, niż w jasnej, np. w GXW-56-4, bo oko próbuje dopasować jasność do tego, czego więcej widzi (jasny bezel) i stąd gorszy odbiór takiego zestawienia kolorystycznego. I o ile oko ludzkie jeszcze jest dość elastyczne pod tym względem, to obiektyw kamery radzi sobie z takimi różnicami w kolorach dużo gorzej i jak np. mam zrobić recenzję jakiegoś zegara z negatywem, to staram się wybierać (jeśli mam wybór) wersję z ciemnym/czarnym bezelem dla zmniejszenia kontrastu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, TomG80 napisał(-a):

To w takim razie nie kwestia modelu, a egzemplarza wyświetlacza, a nawet bardziej indywidualnych odczuć w zestawieniu z kolorem bezela,

Może być tak że konkretne modele mogą być składane/robione w innych "fabrykach" - podobnie jak GW-M5610 i GW-5000, niby mają ten sam wyświetlacz ale jak położysz dwa obok siebie to już nie jesteś tego tak pewien. Nie wiem jak jest z tym najnowszym wypustem z "U" ale GW-5000U ma świetny kontrast wyświetlacza, aż byłem zdziwiony, ciekaw jestem jak jest w GW-M5610U...

DSC06541.jpg

1gk.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny doleciał 

IMG-20220701-WA0035-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi