Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Ha , faktycznie dopiero teraz zauważyłem że napis g-shock jest lekko przekoszony ale już protection jest prostu. Bardziej zwróciło moją uwagę zaburzenie proporcji między e a c w protection. W sumie to i tak się zastanawiam nad zamalowaniem tych napisów bo trochę dają po oczach bielą. W każdym razie spodziewałem się chińskiego koślawego odlewu z którym będzie problem przy montażu a jest  ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj soczysta pomarańczka

RGpLRoC.jpg

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ? to powyżej rozumiem jest fejk ;-) , bo strasznie koślawo wyglądają.

A że nie jest to oryginał to wiem bo casio od dawna nie robi tych bezeli, niemniej naprawdę są dobrej jakości.

Prawda jest taka, że brazylijski bezel i wygląda koślawo i ma krzywe literki i napisy w porównaniu z oryginałem i musisz się z tym pogodzić. Poprostu to widać, że nie jest dopracowany. Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSZ brazylijski bezel jest ok. 

Dodaje zegarowi trochę surowości.

8-)

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu spodziewałem się że będzie znacznie gorzej niczego nie wmawiam :-) . Dalej twierdzę że jest bardzo dobrej jakości z pewnymi drobnymi mankamentami dla mnie całkowicie nieistotnymi.  Co do koślawości to generalnie stare screwbacki są koślawe. Bezel nie wszędzie przylega do koperty i jak wciska się przyciski to pracuje na kopercie lekko się wypaczając. To był zamierzony efekt aby amortyzacja była skuteczniejsza, w oryginalnym bezelu było tak samo . Przez to właśnie zaczął pękać ze starości. To mi się właśnie w nich tak podoba , wszystko zaprojektowane tak by znosił ciężkie warunki a nie aby było ślicznie :-)

A to porównanie z oryginałem. Oczywiście oryginał mocno już zmęczony życiem ( ma prawo po 20 latach ) Ciekaw jestem jak dzisiejsze cuda będą wyglądały za 20 lat i czy w ogóle będą wyglądały ;-)

20151004_142001.jpg?m=1443962904

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten nowy jest spoko, nie zwracaj uwagi na drobiazgi, to G-shock, a nie chinska porcelana,hmm a ten napis, to mozna potraktowac jako dodatkowa i wyjatkowa 'atrakcje' czy jeszcze ktos bedzie mial taki sam? bo calkiem mozliwe,ze to jednostkowy przypadek, wiec tak jak w znaczkach pocztowych~ te najdrozsze spotykane  na aukcjach maja fabryczne skazy,..8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Zastanawiam się nad tym biedakiem, brak bezela i paska. Urwane dwie śrubki od bezela, w środku brak tego pierścienie pod dekielkiem. Szkło w dobrym stanie. Ratować?a47f79bde559acf9e4e07b7c83cbde84.jpg3f5f1bf4b64e266d13c84b06f2d586d8.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad tym biedakiem, brak bezela i paska. Urwane dwie śrubki od bezela, w środku brak tego pierścienie pod dekielkiem. Szkło w dobrym stanie. Ratować?a47f79bde559acf9e4e07b7c83cbde84.jpg3f5f1bf4b64e266d13c84b06f2d586d8.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie ma wkrętów bezela. Jeśli nie ma pół biedy , gorzej jak są złamane. Dekiel jest niedokręcony , dlaczego ? Widać ze moduł wewnątrz krzywo leży jakby nie był dociśnięty lub brakuje gumy pod deklem. Jak ma być do noszenia szukałbym z modułem 901 jest nowszy i mniejsze ryzyko ze szybko padnie.

Niedoczytalem albo post byl edytowany. Tej gumy ze środka raczej nie dostaniesz ale łatwo dorobic, koszt brakujacych elementów to ok 150zl . Jak masz go za grosze to mysle ze warto.

Edytowane przez gcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Dwie śruby od bezela urwane, bo poprzednik kleił cyanopanem odpadający bezel  :angry:  ale to można przewiercić i dorobić srubki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie śruby od bezela urwane, bo poprzednik kleił cyanopanem odpadający bezel  :angry:  ale to można przewiercić i dorobić srubki

Jeżeli masz możliwości i środki to ratuj.

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Koledzy, ja w temacie g jestem świeżak. Wytlumaczcie mi, czy do dw5600 (np. E) oryginalny bezel i pasek są niedostępne? Tak by wynikało z Waszej dyskusji o brazylijskiej mambie. ;) Zerknąłem na PacParts i niby nie ma na magazynie, ale coś tam o wysyłce w 1-2 tyg. jest wspomniane.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E to nowy 5600 i do tego jest oryginalny dostępny, C to vintage i dla niego tylko brazylijskie.

Poza tym 5600C maja koperty ze stali nierdzewnej a E plasticzane . Właściwie nawiazuja do siebie tylko wyglądem. Nic z jednego do drugiego nie pasuje.

Edytowane przez gcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A bezel od E nie pasuje do C?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie są zupełnie inne niestety , paski mają nawet inną szerokość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ok, to już wszystko jasne. Dzięki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzecie podejście do tego modelu...może się przyjmie ;)

C360_2015_10_04_16_05_15_956.jpg
C360_2015_10_04_16_04_49_303.jpg

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cezar super foty, u mnie się tak przyjął ten model że robiłem do niego już z 15 podejść..   :D Ale chyba znalazłem już tego jedynego i zostanie ze mną na dłużej niż pozostałe kilkanaście egzemplarzy..   :)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cezar super foty, u mnie się tak przyjął ten model że robiłem do niego już z 15 podejść..   :D Ale chyba znalazłem już tego jedynego i zostanie ze mną na dłużej niż pozostałe kilkanaście egzemplarzy..   :)

Który to przyznaj się ;-)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak na bransolecie zupełnie inaczej się nosi to to :)

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pytanko, te bransolety które tak namiętnie promujecie z ZIBI to do jakich modeli pasują, chodzi mi konkretnie o te: DW-5600E, GW-5600 i do GW-M5610?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pytanko, te bransolety które tak namiętnie promujecie z ZIBI to do jakich modeli pasują, chodzi mi konkretnie o te: DW-5600E, GW-5600 i do GW-M5610?

Bransa pasuje do wszystkich wymienionych przez Ciebie modeli.

Tapnięte z fona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransa pasuje do wszystkich wymienionych przez Ciebie modeli.

Tapnięte z fona.

Dzięki śliczne, rozumiem, że bez żadnych adapterów, wszystko "plug&play" ściągam gumę i zakładam branse ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki śliczne, rozumiem, że bez żadnych adapterów, wszystko "plug&play" ściągam gumę i zakładam branse ;)

Dokładnie tak.

Tapnięte z fona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba spróbuję, tylko najsampierwszyraz trzeba nabyć jakiegoś "klocka" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi