gcze 138 #226 Napisano 4 Października 2015 Ha , faktycznie dopiero teraz zauważyłem że napis g-shock jest lekko przekoszony ale już protection jest prostu. Bardziej zwróciło moją uwagę zaburzenie proporcji między e a c w protection. W sumie to i tak się zastanawiam nad zamalowaniem tych napisów bo trochę dają po oczach bielą. W każdym razie spodziewałem się chińskiego koślawego odlewu z którym będzie problem przy montażu a jest ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #227 Napisano 4 Października 2015 Dzisiaj soczysta pomarańczka Tapnięte z fona. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #228 Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Tak ? to powyżej rozumiem jest fejk ;-) , bo strasznie koślawo wyglądają. A że nie jest to oryginał to wiem bo casio od dawna nie robi tych bezeli, niemniej naprawdę są dobrej jakości.Prawda jest taka, że brazylijski bezel i wygląda koślawo i ma krzywe literki i napisy w porównaniu z oryginałem i musisz się z tym pogodzić. Poprostu to widać, że nie jest dopracowany. Edytowane 4 Października 2015 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #229 Napisano 4 Października 2015 MSZ brazylijski bezel jest ok. Dodaje zegarowi trochę surowości.8-) pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #230 Napisano 4 Października 2015 Po prostu spodziewałem się że będzie znacznie gorzej niczego nie wmawiam :-) . Dalej twierdzę że jest bardzo dobrej jakości z pewnymi drobnymi mankamentami dla mnie całkowicie nieistotnymi. Co do koślawości to generalnie stare screwbacki są koślawe. Bezel nie wszędzie przylega do koperty i jak wciska się przyciski to pracuje na kopercie lekko się wypaczając. To był zamierzony efekt aby amortyzacja była skuteczniejsza, w oryginalnym bezelu było tak samo . Przez to właśnie zaczął pękać ze starości. To mi się właśnie w nich tak podoba , wszystko zaprojektowane tak by znosił ciężkie warunki a nie aby było ślicznie :-) A to porównanie z oryginałem. Oczywiście oryginał mocno już zmęczony życiem ( ma prawo po 20 latach ) Ciekaw jestem jak dzisiejsze cuda będą wyglądały za 20 lat i czy w ogóle będą wyglądały ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #231 Napisano 4 Października 2015 ten nowy jest spoko, nie zwracaj uwagi na drobiazgi, to G-shock, a nie chinska porcelana,hmm a ten napis, to mozna potraktowac jako dodatkowa i wyjatkowa 'atrakcje' czy jeszcze ktos bedzie mial taki sam? bo calkiem mozliwe,ze to jednostkowy przypadek, wiec tak jak w znaczkach pocztowych~ te najdrozsze spotykane na aukcjach maja fabryczne skazy,..8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #232 Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Zastanawiam się nad tym biedakiem, brak bezela i paska. Urwane dwie śrubki od bezela, w środku brak tego pierścienie pod dekielkiem. Szkło w dobrym stanie. Ratować?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 4 Października 2015 przez dingo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #233 Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Zastanawiam się nad tym biedakiem, brak bezela i paska. Urwane dwie śrubki od bezela, w środku brak tego pierścienie pod dekielkiem. Szkło w dobrym stanie. Ratować? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie ma wkrętów bezela. Jeśli nie ma pół biedy , gorzej jak są złamane. Dekiel jest niedokręcony , dlaczego ? Widać ze moduł wewnątrz krzywo leży jakby nie był dociśnięty lub brakuje gumy pod deklem. Jak ma być do noszenia szukałbym z modułem 901 jest nowszy i mniejsze ryzyko ze szybko padnie. Niedoczytalem albo post byl edytowany. Tej gumy ze środka raczej nie dostaniesz ale łatwo dorobic, koszt brakujacych elementów to ok 150zl . Jak masz go za grosze to mysle ze warto. Edytowane 4 Października 2015 przez gcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #234 Napisano 4 Października 2015 Pewnie ze ratować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #235 Napisano 4 Października 2015 Dwie śruby od bezela urwane, bo poprzednik kleił cyanopanem odpadający bezel ale to można przewiercić i dorobić srubki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laryngoskop 273 #236 Napisano 4 Października 2015 Dwie śruby od bezela urwane, bo poprzednik kleił cyanopanem odpadający bezel ale to można przewiercić i dorobić srubkiJeżeli masz możliwości i środki to ratuj. 0 GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #237 Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Koledzy, ja w temacie g jestem świeżak. Wytlumaczcie mi, czy do dw5600 (np. E) oryginalny bezel i pasek są niedostępne? Tak by wynikało z Waszej dyskusji o brazylijskiej mambie. Zerknąłem na PacParts i niby nie ma na magazynie, ale coś tam o wysyłce w 1-2 tyg. jest wspomniane. Edytowane 4 Października 2015 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #238 Napisano 4 Października 2015 (edytowane) E to nowy 5600 i do tego jest oryginalny dostępny, C to vintage i dla niego tylko brazylijskie. Poza tym 5600C maja koperty ze stali nierdzewnej a E plasticzane . Właściwie nawiazuja do siebie tylko wyglądem. Nic z jednego do drugiego nie pasuje. Edytowane 4 Października 2015 przez gcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #239 Napisano 4 Października 2015 (edytowane) A bezel od E nie pasuje do C? Edytowane 4 Października 2015 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #240 Napisano 4 Października 2015 Nie są zupełnie inne niestety , paski mają nawet inną szerokość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #241 Napisano 4 Października 2015 Ok, to już wszystko jasne. Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #242 Napisano 4 Października 2015 Trzecie podejście do tego modelu...może się przyjmie 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #243 Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Cezar super foty, u mnie się tak przyjął ten model że robiłem do niego już z 15 podejść.. Ale chyba znalazłem już tego jedynego i zostanie ze mną na dłużej niż pozostałe kilkanaście egzemplarzy.. Edytowane 4 Października 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11740 #244 Napisano 4 Października 2015 Cezar super foty, u mnie się tak przyjął ten model że robiłem do niego już z 15 podejść.. Ale chyba znalazłem już tego jedynego i zostanie ze mną na dłużej niż pozostałe kilkanaście egzemplarzy.. Który to przyznaj się ;-) 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #245 Napisano 4 Października 2015 Jednak na bransolecie zupełnie inaczej się nosi to to 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11740 #246 Napisano 4 Października 2015 Panowie pytanko, te bransolety które tak namiętnie promujecie z ZIBI to do jakich modeli pasują, chodzi mi konkretnie o te: DW-5600E, GW-5600 i do GW-M5610? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #247 Napisano 4 Października 2015 Panowie pytanko, te bransolety które tak namiętnie promujecie z ZIBI to do jakich modeli pasują, chodzi mi konkretnie o te: DW-5600E, GW-5600 i do GW-M5610?Bransa pasuje do wszystkich wymienionych przez Ciebie modeli. Tapnięte z fona. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11740 #248 Napisano 4 Października 2015 Bransa pasuje do wszystkich wymienionych przez Ciebie modeli. Tapnięte z fona.Dzięki śliczne, rozumiem, że bez żadnych adapterów, wszystko "plug&play" ściągam gumę i zakładam branse 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #249 Napisano 4 Października 2015 Dzięki śliczne, rozumiem, że bez żadnych adapterów, wszystko "plug&play" ściągam gumę i zakładam branse Dokładnie tak. Tapnięte z fona. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11740 #250 Napisano 4 Października 2015 Chyba spróbuję, tylko najsampierwszyraz trzeba nabyć jakiegoś "klocka" 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach