Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Takiego miałem do niedawna, bardzo fajny ale te pływy i fazy mnie wkurzały bo i tak z tego pożytku nie miałem

moja żona mówi że jej by nie wkurzały. Ty ją wkurzyłeś bo nie powiedziałeś że sprzedajesz  :D

:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja żona mówi że jej by nie wkurzały. Ty ją wkurzyłeś bo nie powiedziałeś że sprzedajesz :D

Ano widzisz :D Wisiał na bazarku chwilę w wakacje ale szybko poszedł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczone. W wakacje jeszcze nie wiedziałem, że G to taka mała dżuma :) ba ! pojęcia nie miałem że jest forum "zadżumionych"  :)

:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczone. W wakacje jeszcze nie wiedziałem, że G to taka mała dżuma :) ba ! pojęcia nie miałem że jest forum "zadżumionych"  :)

Wpadasz w to jak w bagno :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, było już o nim wspominane wczoraj na podforum. 

W tej cenie można mieć GW-M5610 z działającym WC u nas.. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie słabe. Gowniane światło i telefonem robione. Sam zegarek fajny. Weselszy od dw5600e, choć minimalnie lub optycznie drobniejszy. Jak chcecie, to przed odesłaniem zrobię parę fotek w lepszym świetle i fotoporównanie z 5600.

Daj koniecznie porównanie, chętnie zobaczę jak wyglądają razem.

A tak BTW fajny byłby temat ze zdjęciami porównawczymi różnych G, ja np. często szukam takich gdy wpadło mi coś w oko i chciałbym zobaczyć jak rozmiarowo ma się dany G do innych które mam/miałem.

Edytowane przez jagr

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiego miałem do niedawna, bardzo fajny ale te pływy i fazy mnie wkurzały bo i tak z tego pożytku nie miałem

Z tego co się orientuję, to fazy księżyca mają ogromny wpływ na, hmm... pewne cykle u naszych partnerek.

Myślę, że może to być najprzydatniejsza funkcja we wszystkich G :lol:

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się orientuję, to fazy księżyca mają ogromny wpływ na, hmm... pewne cykle u naszych partnerek.

To nie wiedziałem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sol erotoman

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sol erotoman

aaa, dziękuję :D

Brawo ja! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ,co to za model? Czy GX-56-1AER na 18,5cm nadgarstku nie będzie wyglądał na olbrzyma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ,co to za model? Czy GX-56-1AER na 18,5cm nadgarstku nie będzie wyglądał na olbrzyma?

Raczej nie, ja mam w porywach 18 cm aktualnie i dla mnie jest ok i dobrze się w nim czuję, choć "niektórzy" z forum twierdzą, że jednak jest duży :D

Dopiero jak założyłem pomarańczkę, to nie mogłem patrzeć na rękę i na zegar, bo za bardzo się rzucał w oczy.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja mam 18,5. Próbka tu, nawet z dw5600er na łapie:

LINK

;):D

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 18,5cm w nadgarstku (płaski) i miałem gx-56, nie było problemów, nie był za duży, na nadgarstku nie wyglądał na większego od serii ga-100/110 czy rangemana.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Poprawiłem, powinno działać. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zrobiłem małe prównanie DW5600E i GLX5600C. Jest <TU>.

Krótki komentarz:

Oba rozmiarem bardzo zbliżone, ale DW wygląda nieco poważniej. Szczególnie na ręku. GLX ładny, fotogeniczny.

1. Ekran - zdecydowanie + dla GLX. Czytelniejszy pod kątem, ma większy kontrast, a wskazanie pływów jak namalowane.

2. Przyciski wygodniejsze w GLX, pomijając nawet fakt tego zapadniętego w DW.

3. Pasek chyba jednak byłby na + dla DW. Wydaje mi się nieco bardziej elastyczny i lepiej układający. Jednak ten w GLX jest szerszy, podobnie, jak klamra. Osobiście wolę szersze, więc tu dałbym + obu misiom.

4. Podświetlenie w obu porównywalne, niebieskie.

Ostatecznie jednak na nadgarstku (moim!) zdecydowanie lepiej leży i wygląda DW i tym ostatecznie chyba jednak wygrywa z GLX-em, oczywiście gdybym miał wybrać tylko jeden. Jednak jeśli ktoś lubi kwadraty i może mieć dwa, to oba warte posiadania. Ja wrócę do GLX-a, a tego odsyłam wyłącznie w związku z niedopixelozą. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xeno, świetne porównanie, takich trochę brakuje w naszym dziale :)

Co do paska to muszę powiedzieć że kiedyś wąski pasek z serii 5600 strasznie mnie denerwował, ostatnio jednak jest na odwrót - ten wąski paseczek jest dla mnie jednym ze smaczków serii 5600. Do tego stopnia, że gdy wczoraj przyszedł 5600sn na szerszym pasku to od razu wrzuciłem mu ten węższy i zyskał imho dzięki temu zabiegowi wiele uroku, wygląda jak prawdziwa pięćsześćsetka ;)

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj klasyka gatunku, DW-5600E...

post-80620-0-63944800-1458401064_thumb.jpg

Jak dla mnie, nie ma ładniejszego Casio...  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to G nad G

Idealny w swej prostocie.

Zmiana przycisku A na normalny czyni go mistrzem wśród kwadratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi