Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Mój kwadrat też siedzi w protektorze. Moim zdaniem protektor dodaje przysłowiowego pazura. Dodatkowo, po włożeniu tego pomarańczowego LCD, cyfry (lusterka) ładnie konweniują kolorystycznie ze stalowym protektorem.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Gdzieś już wrzucałem, ale chyba nie tu. To proszę:

orange_5600_E_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xeno fajny ten kwadrat :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dzięki Damian. Mnie też się podoba. Ale przyznam, że cięzko ten wyświetlacz fotografować.

5600_E_bulbars_xeno.jpg

Na żywo też jest ciekawy, bo w zależności od kąta, pod jakim się patrzy raz jest negatyw, a raz pozytyw, oczywiście pozornie, bo to efekt lustrzanego charakteru wyświetlanych znaków. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lustrzane cyfry wychodzą wtedy jak odbije się w nich coś jasnego np niebo lub biała ściana, w większości wypadków jednak są one ciemne. Nie wiem jak z pomarańczowym ale ja z zielonym nie mam żadnego problemu przy fotografowaniu ;)

IMAG2982.jpg

IMAG2992.jpg

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko z kategorii tych głupich :P : zawsze mnie zastanawiało po co ten mini znaczek pod napisem chrono?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Maciek, zaryzykuję tezę, że zielony jest chyba jednak jaśniejszy, bardziej kontrastowy. Ale żeby to jednoznacznie potwierdzić, trzebaby porównać oba na żywo. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Twój pomarańczowy testowałem jedynie w domu na szybko, ale nie odczułem jakiejś różnicy w odczycie względem zielonego.

20161019_231857.jpg

20161019_232322.jpg

Zastanawiałem się żeby zostawić go w kopercie od DW-5030 ale jednak pozytyw z szybką DW-5030-1 współgra najlepiej. 

20161019_230000.jpg

20161020_023535.jpg

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W pomarańczowym też mu było dobrze. Ale cieszę się z Twojego wyboru, bo dzięki temu mogłem przytulić ten pomarańczowy LCD. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko z kategorii tych głupich :P : zawsze mnie zastanawiało po co ten mini znaczek pod napisem chrono?

O tym znaczku to na WUS-ie pisano całe Iliady i Odeseje. 

8-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś to oznacza na pewno. Ostatnio kupiłem nowego DW-5600 na allegro i miał oznaczenie DG zamiast powszechnego O. Szybki delikatnie różniły się grubością liter i kolorystyką. 

5600.jpg

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To podziel się tą wiedzą tajemną bo nawet nie mam pomysłu jakby tego zacząć szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oł fak. Jak nie ma konkretnej odpowiedzi to odkładam tą lekturę na potem :) Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy bezel od dw 5600 lub g 5600 bedzie pasował do gw m5610. Gdzieś już czytałem, ale nie mogę namierzyć a chcę synusiowi dokupić pomarańczowy bezel i pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od DW nie będzie pasował ale od G już tak :)

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Taką tabelę na WUS dla Ciebie znalazłem. :)

5600_Series_5_24_2014_edition.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki śliczne. Miałem kupić gw dla siebie ale pierworodnemu się bardzo spodobał i będzie dla niego pod choinke. Tylko jeszcze musi być dodatkowe ubranko pomarańczowe. Jak mu się odwidzi to ja przygarne do kolekcji

Edytowane przez jarek1560

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mając gw5610 nie da się go konwertować na screw back'a? Dobrze to odczytuję?

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba byłoby dowiedzieć sie o dostępności 2 elementów. Jak idzie je dostac to dałoby się :)

Edytowane przez M4rcinS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając GW-M5610 można jedynie zrobić przekładkę modułu do koperty od GW-5000. Moduł z GW-M5610 to ten sam moduł (3159) który siedzi w GW-5000.  

Koszt samej koperty GW-5000 to około 300PLN do tego dekiel około 120PLN. Plastikowe dystanse trzymające moduł wewnątrz koperty tak zwane "casing frame"  http://www.pacparts.com/part.cfm?sku=91087011348 i http://www.pacparts.com/part.cfm?sku=91087090201 ale nie wiem czy są zamawialne w Zibi. Dodatkowo śrubki do mocowania bezela, jakieś 4PLN za sztukę, uszczelka dekla 2PLN. Pasek i bezel dostaniesz bez problemu nawet na allegro. Tak więc jeśli masz GW-M5610 to złożenie GW-5000 nie jest jakoś specjalnie drogie w porównaniu do kwoty jaką trzeba za niego zapłacić sprowadzając go z zagranicy.

Nawet jeśli nie miałbyś GW-M5610 i musiał zamówić jeszcze moduł (3159) za 260PLN w Zibi to i tak nadal bardziej opłaca się złożyć samemu GW-5000 niż go sprowadzać. ;)

Aha i pomijam już 15% rabat jaki daje Zibi przy zamówieniu powyżej 400PLN tak wiec o ile da się zamówić te dwa elementy "casig frame" to koszt złożenia GW-5000 na częściach zamówionych w Zibi to około 700PLN. Jeśli ktoś ma GW-M5610 to wyjdzie jeszcze mniej o koszt modułu.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to to to :D

Miałem kiedyś pytać o te elementy ale jakoś nie wyszło

No i sam bym tego nie poskładał

Edytowane przez M4rcinS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi