Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
tomaliusz

Casio do kwadratu

Recommended Posts

Ale to zabawne że złożenie samemu z części wychodzi taniej niż kupno całego. Zazwyczaj jest odwrotnie

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Mając GW-M5610 można jedynie zrobić przekładkę modułu do koperty od GW-5000. Moduł z GW-M5610 to ten sam moduł (3159) który siedzi w GW-5000.  

Koszt samej koperty GW-5000 to około 300PLN do tego dekiel około 120PLN. Plastikowe dystanse trzymające moduł wewnątrz koperty tak zwane "casing frame"  http://www.pacparts.com/part.cfm?sku=91087011348 i http://www.pacparts.com/part.cfm?sku=91087090201 ale nie wiem czy są zamawialne w Zibi. Dodatkowo śrubki do mocowania bezela, jakieś 4PLN za sztukę, uszczelka dekla 2PLN. Pasek i bezel dostaniesz bez problemu nawet na allegro. Tak więc jeśli masz GW-M5610 to złożenie GW-5000 nie jest jakoś specjalnie drogie w porównaniu do kwoty jaką trzeba za niego zapłacić sprowadzając go z zagranicy.

Nawet jeśli nie miałbyś GW-M5610 i musiał zamówić jeszcze moduł (3159) za 260PLN w Zibi to i tak nadal bardziej opłaca się złożyć samemu GW-5000 niż go sprowadzać. ;)

Aha i pomijam już 15% rabat jaki daje Zibi przy zamówieniu powyżej 400PLN tak wiec o ile da się zamówić te dwa elementy "casig frame" to koszt złożenia GW-5000 na częściach zamówionych w Zibi to około 700PLN. Jeśli ktoś ma GW-M5610 to wyjdzie jeszcze mniej o koszt modułu.

GitBit jestes mistrzem!

pomimo posiadania 5610 pewnie zdecydowalbym sie na zakup modulu po to zeby miec ten je#@#ny zloty wyswietlacz

jakbys nie mial za duzo klopotu z tym to pewnie chetnie bym Cie poprosil o pomoc w zamawianiu (jak juz sie odkuje z ostatnich szalenstw zakupowych)

Żaden ze mnie mistrz po prostu musiałem przebrnąć przez dziesiątki mejli, kilka naście telefonów do Zibi, konsultacji z kolegami z forum a i tak jeszcze nie wszystko jest jasne i wiadome co do niektórych części. 

Co do pomocy to niema problemu, także jak coś wal jak w dym. ;)

Edited by GitBit

SYGNATURA.jpg

Ciekawe czy z GRXa da się zrobić screwbacka :) pewnie moduł jest trochę inny niż w gwm

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Guest mrovka

Czym czyścicie pod drutem?

Tapaltak

ja uzywam szczoteczki do zebow - oczywiscie juz uprzedzam uszczypliwe komentarze..do zebow mam druga :)

Edited by mrovka
Nie cytujemy zdjęć.

ja uzywam szczoteczki do zebow - oczywiscie juz uprzedzam uszczypliwe komentarze..do zebow mam druga :)

Tak zrobiłem i zadziałało. Dzięki.

Tapaltak

Ja pod drutem czyszczę za pałką

A tak serio to od tygodnia nosze ciągle bull barsa i właśnie zauważyłem że zbiera się kurz i syfki i muszę trochę przeczyścić.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Był "kwadratem" ze stalową kolertą, zanim to było modne :) czyli zanim w ramach "oszczędności"  wprowadzono plastikową kopertę, nałożono gumowy bezel i nazwano go G-Shockiem.

Taaa :)

PSX_20161204_024357.jpg

Edited by Waldzior

Był i dalej jest fajnym kwadratem :)

A u mnie takie SRU :)

9914d797a44dcd39.jpg

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Dzięki. Jak tylko mi dali przy kasie tą reklamowę wiedziałem, że będzie w sam raz dla kwadrata :D

Zboczeniec już ze mnie :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Kiedyś to te kostki robili pożądne, po prawie 30 latach zegarek wygląda jak wygląda. Chciałbym zobaczyć chociażby takiego A168 za 30 lat bo coś czuje że z tej jego srebrnej koperty zostal by sam wyświechtany plastik ;)  

SYGNATURA.jpg

Kiedyś to te kostki robili pożądne, po prawie 30 latach zegarek wygląda jak wygląda. Chciałbym zobaczyć chociażby takiego A168 za 30 lat bo coś czuje że z tej jego srebrnej koperty zostal by sam wyświechtany plastik ;)

Mam bodajże A158 farba zeszła, ucho urwane.

To nie to samo co np Marliny :)

mi się podoba, skąd masz gmole?

Z Krainy Czasu. Aktualnie chyba wszystkie wykupione przez kolegów z forum :)