Diego04 318 #4201 Napisano 23 Stycznia 2018 Dzięki.Co do polerowania dekla to jakimś większym zbieraniu materiału nie mam mowy - bardziej mi zależy na wydobyciu połysku, w czym pomogą np. pasty używane do polerowania felg Co do paska to nie mam pojęcia - dostałem w komplecie i podmieniłem tylko klamrę ori z starego paska. Wygodny jest i to bardzo. Zobaczymy jak się zakończą poszukiwania oryginału.Na razie w wolnej chwili go jeszcze otworze i spróbuje naprawić głośność, bo jakiś pomysł już mam, a potem zrobię przegląd przycisków P. Dekiel w DW-5600c z modułem 901 miał szlif. Polerując usunąłeś go, upodabniając do dekla z modułem 691, tam był błyszczący. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #4202 Napisano 25 Stycznia 2018 Czekając na wymianę bezela. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #4203 Napisano 26 Stycznia 2018 Czyż nie jest piękny ☺ 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Randin 2 #4204 Napisano 26 Stycznia 2018 DW5600MS w pozytywie :] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
killme 17 #4205 Napisano 26 Stycznia 2018 Czekając na wymianę bezela. Ładnie wygląda "za kratkami"Czy tylko ja to widzę, czy wiele starych zakrętek ma krzywo moduł w kopercie, tj. przekręconą w lewo? Dw5600c którego mam też miał tą przypadłość, ale stosunkowo łatwo udało się poprawić blaszki które centrują moduł w kopercie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7225 #4206 Napisano 26 Stycznia 2018 Czyż nie jest piękny ☺ Jest!Zazdroszczę 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #4207 Napisano 26 Stycznia 2018 Ładnie wygląda "za kratkami"Czy tylko ja to widzę, czy wiele starych zakrętek ma krzywo moduł w kopercie, tj. przekręconą w lewo? Dw5600c którego mam też miał tą przypadłość, ale stosunkowo łatwo udało się poprawić blaszki które centrują moduł w kopercie Tak, można to poprawić, ale mnie tak bardzo nie przeszkadza, więc poprawię to przy wymianie baterii. Przy okazji może co nieco dodam o brazylijskim aftermarketowym pasku i bezelu, bo dziś właśnie do mnie przyszedł. Co ciekawe z Brazylii do Polski przesyłka szła tydzień, a w Polsce z WER Warszawa do mojego mieszkania też w Warszawie - prawie trzy tygodnie. Bezel poprawili i właściwie nie ma różnicy między nim a oryginalnym. Litery już nie są takie krzywe. Co do paska to są niewielkie różnice w samym pasku, ale duża różnica jest w klamrze, a dokładniej w języku - jest znacznie dłuższy: Zobaczymy jak będzie z jakością po dłuższym użytkowaniu, ale po pierwszym dniu mogę śmiało polecić aftermarkety z Brazylii do starszych screwbacków. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kowal_86 #4208 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Przy okazji może co nieco dodam o brazylijskim aftermarketowym pasku i bezelu, bo dziś właśnie do mnie przyszedł. Co ciekawe z Brazylii do Polski przesyłka szła tydzień, a w Polsce z WER Warszawa do mojego mieszkania też w Warszawie - prawie trzy tygodnie. Gratuluję, fajnie to wyszło. Najciekawiej wygląda bez ubranka. Przy okazji, zasmucił mnie jednak wpis przesyłce - mój M5610BA-1JF wpadł dziś na cło w Warszawie, ciekawe ile zajmie im wysyłka do Krakowa. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Kowal_86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #4209 Napisano 26 Stycznia 2018 Paski brazylijskie nadają sie do kosza. Języczek klamerki robi chyba kowal, pasek jest dużo grubszy, sztywny i niedopasowany przy kopercie. Kiedyś za pierwszym zakupem trafił mi się bardzo dobrze odwzorowany i miekki. Wiecej to sie nie powtórzyło. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #4210 Napisano 26 Stycznia 2018 No to mam szczęście. Mój "brazylijczyk" nie jest grubszy i jest w miarę dopasowany. Sztywność ma podobną jak nowy oryginał. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #4211 Napisano 26 Stycznia 2018 Łukasz a Ty nadal jesteś jednozegarkowcem? Aktualnie z DW-5200c? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #4212 Napisano 26 Stycznia 2018 Tylko i wyłącznie. Sygnał co pół godziny mnie zahipnotyzował. Jeżeli go zmienię kiedyś w przyszłości to na Kinga GXW. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kowal_86 #4213 Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Paski brazylijskie nadają sie do kosza. Języczek klamerki robi chyba kowal, pasek jest dużo grubszy, sztywny i niedopasowany przy kopercie. Kiedyś za pierwszym zakupem trafił mi się bardzo dobrze odwzorowany i miekki. Wiecej to sie nie powtórzyło.Dementuję, żadnych klamerek nie robiłem. "Brazylijskie paski" to jakaś szerzej znana alternatywa do oficjalnej produkcji, czy mają tam po prostu zakład o gorszej kontroli jakości? Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Kowal_86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12115 #4214 Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Dziś miałem przyjemność przymierzenia DW-5635C-4JR i powiem Wam, że jest petarda!! Świetny zegarek. Niestety nie pomyślałem, żeby zrobić fotę nadgarstkową, ale chodzi o ten model. Na żywo duuuuużo zyskuje Edytowane 28 Stycznia 2018 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #4215 Napisano 28 Stycznia 2018 Mnie w nim podoba się jedynie kolor LCD jJestem ciekaw czy jest czerwony czerwony czy wpada jednak w lekki róż.? Tak czy siak pod jakiegos moda jak znalazł Tym czasem u mnie taka petarda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11917 #4216 Napisano 28 Stycznia 2018 Tym czasem u mnie taka petarda Jakbym już gdzieś takiego widział 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #4217 Napisano 28 Stycznia 2018 Szybko pozbyłeś się swojego, może trzeba było przebrać go na czarno to by Ci bardziej pod pasował? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11917 #4218 Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Szybko pozbyłeś się swojego, może trzeba było przebrać go na czarno to by Ci bardziej pod pasował? Maciek być może, ale jednak GW-M5610BC u mnie robi robotę, fakt nie ma kolorowej ramki, która mi się podoba, ale kostkę noszę głównie jesienią i zimą, więc za bardzo nie widać jej spod rękawa. Pewnie jeszcze kiedyś wrócę do złotego wyświetlacza, na razie są jednak inne priorytety zegarkowe Bardzo mi się za to podoba Twoja kosteczka z żółtą ramką z bazarku Edytowane 28 Stycznia 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #4219 Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Miałem dylemat który sobie zostawić i padło na GW-M5630 z uwagi na czerwoną ramkę, radio i solar. DW-5030D jest piękny ale w sumie to w ogóle go nie nosiłem, od momentu jak go mam praktycznie cały czas leży w pudełku. Edytowane 28 Stycznia 2018 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11917 #4220 Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Miałem dylemat który sobie zostawić i padło na GW-M5630 z uwagi na czerwoną ramkę, radio i solar. DW-5030D jest piękny ale w sumie to w ogóle go nie nosiłem, od momentu jak go mam praktycznie cały czas leży w pudełku.No tak solar i WC robią różnice, dlatego też i u mnie zakrętka szybko poszła do ludzi. Czerwony 5630 z kolei w oryginalnym ubraniu jest za mały i za krzykliwy, nawet jako wakacyjniak Edytowane 28 Stycznia 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #4221 Napisano 28 Stycznia 2018 Ciekawy ten czerwony LCD! A ten poniżej, błyszczący, czerwony ze złotym LCD to się kojarzy z bolidem F 1. Albo Ferrari 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12115 #4222 Napisano 28 Stycznia 2018 Mnie w nim podoba się jedynie kolor LCD jJestem ciekaw czy jest czerwony czerwony czy wpada jednak w lekki róż.? Tak czy siak pod jakiegos moda jak znalazł Daleko mu do różu, nawet w mocnym świetle Ten twój też bardzo mi się podoba, świetna kolorystyka z tym, że nie jestem fanem błyszczących pasków i bezeli. Byłby w macie, byłby idealny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M-point 1 #4223 Napisano 30 Stycznia 2018 Kliknąłem takiego z ciekawości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #4224 Napisano 31 Stycznia 2018 DW-5030-1 w żelku 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mber 26 #4225 Napisano 1 Lutego 2018 Na razie tak Nie uwierzycie - części zamówione 04.01.2018 r.Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka! Maciek - jeszcze raz bardzo Ci dziękuję!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach