Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dotarł GLOBE podniszczony i otrzymał od razu zalegające ciuszki :)aab4e977baeb665edb2e79e9ff6ada04.jpg

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Daito co to za model, to Spike negatyw?

pokaż zadek :)

DW-5025B-7

Tak wyglądał jak do mnie trafił:

s-l1600.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, ja tej kostki bym nie tknął  :wacko:

Nie bałeś się złapać jakiejś choroby zakaźnej czy czegoś podobnego?  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek przeprowadził dezynfekcję, dezynsekcję i deratyzację oraz potraktował ją ultradźwiękami i ozonem :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy podejmowaniu decyzji o zakupie spore znaczenie miało też to że w służbie zdrowia pracuję i dodatkowo postarałem się o wsparcie sanepidu i wojsk chemicznych :D :D

Pierwsza przymiarka zegarka wyglądała tak: :lol:

20&dstw=640&dsth=360&quality=80

A poważnie pisząc przywrócenie tego zegarka do żywych ( bo druga strona była w nie lepszym stanie a wyświetlacz był "martwy") dało mi sporo satysfakcji, a efekt był wart zagrożenia epidemiologicznego... ;)

Edit: Po wypraniu "gaci" w pralce, wyczyszczeniu zegarka, delikatnej polerce szkła, wymianie baterii, uszczelki i innych drobnych zabiegach kosmetycznych wyglądał tak:

DSC00696.jpg

DSC00680.jpg

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników GW-5000 - czy to normalne, że ciężko wcisnąć przyciski? Wydaje się, że chodzą prawidłowo jeśli chodzi o płynność, ale dostęp do nich jest opuszką palca nieosiągalny jedynie paznokciem, co jest dość upierdliwe. 

Chyba, że moja sztuka jest uszkodzona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kostki chyba mają to do siebie, że są ogólnie "nail-tip operated", a lewy górny przycisk w DW-5600, to już naprawdę mistrzostwo świata ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników GW-5000 - czy to normalne, że ciężko wcisnąć przyciski? Wydaje się, że chodzą prawidłowo jeśli chodzi o płynność, ale dostęp do nich jest opuszką palca nieosiągalny jedynie paznokciem, co jest dość upierdliwe. 

Chyba, że moja sztuka jest uszkodzona

To kwestia przyzwyczajenia, moim zdaniem, mnie na początku tez to przeszkadzało, ale po pewnym czasie użytkowania się przyzwyczaiłem. Tak ze z Twoim wszystko O.K.

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki to jestem spokojniejszy. Ogólnie zegar który przyszedł miał jeszcze folię na wyświetlaczu, w opisie przesyłki napisano "do samodzielnej naprawy" więc myślałem że chodzi o przyciski. 
Wydaje mi się, że kiedyś jak przymierzałem "chińskiego" DW5600HR przyciski były bardziej dostępne. No nic pozostaje się przyzwyczaić :)

Może japońskie palce to ogarniają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że kiedyś jak przymierzałem "chińskiego" DW5600HR przyciski były bardziej dostępne. No nic pozostaje się przyzwyczaić :)

Faktycznie jeśłi porównasz kostki z modułem 1545 i 3421, które są w DW-5600 i wersjach limitowanych 50XX  z modułem 3159 który jest w GW-5XXX to te pierwsze są "bardziej przyjazne" dla paluchów - można to zobaczyć np bawiąc się stoperem. W pierwszych bez większego trudu można "złapać" 0.09s a w tych z WC okolice 0,20s to już jest sukces, przynajmniej jeśli chodzi o mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników GW-5000 - czy to normalne, że ciężko wcisnąć przyciski? 

Nienormalne. W tym sensie, że producent powinien wziąć menażkę i puknąć się w czaszkę ;)

Niestety zafundowane fabrycznie, jak dla mnie te przyciski to największy (choć w sumie i tak niewielki) mankament gw5000ki, najlepszego z kwadratów. Biadaliśmy już nad tym w dziale, podobnie jak nad niedorzecznie cofniętym przyciskiem adjust w niektórych G. Trochę to zostało poprawione w B5000, więc może problem dociera do świadomości producenta i w kolejnych będzie jeszcze lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Melduję się w ekskluzywnym klubie posiadaczy zegarków komunijnych! :)

Dziś kurier przywiózł - śliczny okaz!

Cieszę się jak głupi z bateryjki bo w końcu mam dżiszoka, którego mogę nałożyć do pracy.

87ef5193b42de.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak cos czułem że w tym temacie sami "komuniści" :lol: :lol: :lol:

Gratuluję szczerze  - i jak z czytelnością??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś kurier przywiózł - śliczny okaz!

Cieszę się jak głupi z bateryjki bo w końcu mam dżiszoka, którego mogę nałożyć do pracy.

W wolnej chwili wrzuć proszę zdjęcia spodu przy mocowaniu paska do koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wolnej chwili wrzuć proszę zdjęcia spodu przy mocowaniu paska do koperty.

Znaczy - od strony dekla? Góra i dół osobno w dużym przybliżeniu czy obydwa mocowania na 1 foci?

Tak cos czułem że w tym temacie sami "komuniści" :lol: :lol: :lol:

Gratuluję szczerze  - i jak z czytelnością??

W świetle dziennym - bez zarzutu.

W mroku włączam podświetlenie.

Bardzo mi się podoba ustawianie zegarka z telefonu. To mój pierwszy z taką funkcją.

Wyjątkowy komfort noszenia.

To tyle spostrzeżeń po pierwszych godzinach użytkowania.

Edytowane przez il Dottore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi