Burns 4489 #6426 Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) Ta stal to fenomen i zbawienie Świata. Mnie zegarki z plastiku jeżeli mają być noszone poza uprawianiem sportu na codzień dłużej niż kilka godzin męczą i wkurzają. Nie zniósł bym zwykłego G 8-10h w pracy. Z fullmatal b5000 nie ma tego problemu, ale każdy kij ma dwa końce. Nie chciałbym z tym zegarkiem jeździć na rowerze MTB... takie mało sportowe telepajło Edytowane 4 Marca 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #6427 Napisano 4 Marca 2019 DW-5035 - ma zdaje się taki sam moduł jak DW-5600 - ale nie ma solara i WC. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #6428 Napisano 4 Marca 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #6429 Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) @Burns trafiłeś w sedno z mtb, dodałbym jeszcze ścinkę drzew i pare innych czynności. @Clusca 5600 mam a chciałbym więcej. Edytowane 4 Marca 2019 przez bart_us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #6430 Napisano 4 Marca 2019 Nie do końca kostki, ale podobnie jak kostki - niezbyt wielkie: DW-9200K - bez solara i WC, ale zakręcana dupka, albo DW-7800 - bez solara, WC i zakręcanej dupki, ale moduł baaardzo fajny.No a jak na MTB, ścinkę drzew, rzut kłodą (caber toss) i bieg w workach to tylko GD-350. Bez solara, WC, bez zakręcanej dupki, ale za to jak się bateria wyczerpie - wymienisz na nowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #6431 Napisano 4 Marca 2019 To już wolę zwykłe dw 5600. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #6432 Napisano 4 Marca 2019 To już wolę zwykłe dw 5600. zdecydowanie, najlepiej wygląda i najlepiej lezy, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10230 #6433 Napisano 4 Marca 2019 To jak leży, to już chyba zależy od preferencji. Dla mnie screwbacki leżą na ręce fenomenalnie, a kostki z deklami na śrubki mi się zawsze źle układały. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #6434 Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) Zwykła kostka na śrubki leży super i przy tym jest lekka. Mam nadzieje że wyjdzie cos takiego jak gw-5000 ale z modułem od drogich fullmetal. Edytowane 4 Marca 2019 przez bart_us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #6435 Napisano 4 Marca 2019 (edytowane) Zwykła kostka na śrubki leży super i przy tym jest lekka.Mam nadzieje że wyjdzie cos takiego jak gw-5000 ale z modułem od drogich fullmetal.wiem, że to zaboli, ale mam wszystkie i niestety poziom odczucia tandety, syndromu chińszczyzny, zabawki, wydmuszki ... no jest mniej niż średnio dla 5610, takie plastikowe coś na rower, na wykopki ziemniaków, grilla, plastikowy czasopokazywacz za 30zł ... my wiemy co to, log G-Shock dodaje mu animuszu, Casio wytaniło niby produkcję, niby śrubki w deklu nie mają znaczenia, ale jak się te wszystkie weźmie się razem do jednej ręki, dopiero wiać jak bardzo wytanili... Dajcie takiego 5610 kompletnemu laikowi, zrecenzuje wam wartość i doznania o tym zegarku obiektywnie (czyli podobnie jak wyżej) i pewnie na koniec usłyszycie, że jednak ten z ostatniej gazetki Lidla za 30zł bardziej mu się podoba Edytowane 4 Marca 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #6436 Napisano 4 Marca 2019 A Japanese press release that includes the full specifications can be found here. Based on a new video (below), the watch has a screw-lock case back like the GMW-B5000. The module and specs are similar to the GMW-B5000 but without the Bluetooth mobile link function. https://www.g-central.com/pure-gold-g-shock-for-sale-in-2019/ Z tego co widzę, to kolega parówkowy zlikwidował konto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1376 #6437 Napisano 5 Marca 2019 Dużo tu o zakręcanych dekielkach, a w sumie jak się głębiej zastanowić to przy solarach, taki zakręcany dekielek funkcjonalnie jest niepotrzebny, bo ile razy zostanie użyty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #6438 Napisano 5 Marca 2019 Jemu zlikwidowano - Parówce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #6439 Napisano 5 Marca 2019 ... ale Cygan, wieś tańczy i śpiewa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #6440 Napisano 5 Marca 2019 wiem, że to zaboliAleż nie bo to tak ma być. Ta wielkość, krój i może trochę historii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1901 #6441 Napisano 5 Marca 2019 (edytowane) Odnośnie zakręcanych kopert w kwadratach to moje odczucia są takie, że nie wrócę już do dekli na śrubki. Waveceptor i solar ok fajne ale... odczucie jakości zegarka to drugie. Screwback to zupełnie inna liga, inny zegarek w porównaniu do plastików. Ceny przecież podobne ...Wolałbym jednego Screw od 10 nie Screw Edytowane 5 Marca 2019 przez acid 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #6442 Napisano 5 Marca 2019 Polać mu, dobrze doda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #6443 Napisano 5 Marca 2019 Polewać polewać, plastikowym skrytożercą mówimy stanowczo nie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10230 #6444 Napisano 5 Marca 2019 (edytowane) To mówiłem ja, Jarząbek. Dużo tu o zakręcanych dekielkach, a w sumie jak się głębiej zastanowić to przy solarach, taki zakręcany dekielek funkcjonalnie jest niepotrzebny, bo ile razy zostanie użyty Właśnie jest używany za każdym razem, jak zakładam zegarek. Bo dzięki niemu zegarek jest świetnie wyważony i o wiele lepiej układa się na ręce, bez konieczności ciasnego zapinania zegarka. Edytowane 5 Marca 2019 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #6445 Napisano 5 Marca 2019 GW-5000 na bazarku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #6446 Napisano 5 Marca 2019 (edytowane) :-) Edytowane 5 Marca 2019 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #6447 Napisano 5 Marca 2019 Łe tam, taki z BT. Same zło i bez śrubek w deklu i rysuje się i klekocze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #6448 Napisano 5 Marca 2019 Trudno, co zrobić ;-) Wiem, że szału nie ma, ale póki co cieszy, a do tego miła odmiana od samych (prawie) mechaników ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6449 Napisano 5 Marca 2019 Tutaj też napiszę: brawo Ty 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #6450 Napisano 5 Marca 2019 Zwykła kostka na śrubki leży super i przy tym jest lekka./...../ no i nie jest tak wysoka jak screwbaki, prawie plasko przylega do przegubu,ale to tylko kwestia preferencji, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach