unadarek 3339 #11251 Napisano 7 Września 2021 (edytowane) 8 godzin temu, TomG80 napisał(-a): 8 godzin temu, unadarek napisał(-a): znaczy jakis filmik będzie ? Coś tam się pewnie skręci. jako fan z popkornem i kolą czekam z niecierpliwoscią na każdy odcinek Edytowane 8 Września 2021 przez unadarek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #11252 Napisano 8 Września 2021 Jak to Marcin@Burns powiedział, zegarek alkoholików. Więc mam i ja.. 🤣 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #11253 Napisano 8 Września 2021 No masakra jakaś z tą dwusetką a na setkę czemu nie ma takiego bumu skoro lepciejsza ? Promocja była ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #11254 Napisano 8 Września 2021 No masakra jakaś z tą dwusetką a na setkę czemu nie ma takiego bumu skoro lepciejsza ? Promocja była ?Marcin, ty nie gadaj, ty klikaj.. 🤣 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #11255 Napisano 8 Września 2021 18 minut temu, p.r.p. napisał(-a): Marcin, ty nie gadaj, ty klikaj.. 🤣 🤣 NieT!!! Jestem wierny stalowcom i nie piję 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #11256 Napisano 8 Września 2021 (edytowane) 43 minuty temu, Burns napisał(-a): NieT!!! Jestem wierny stalowcom i nie piję Żadne qrva "NieT" tyko klikaj ci mówiem.. 😆 Gumofce som spoko A zatem twoje zdrowie! 🍻😁 Edytowane 8 Września 2021 przez p.r.p. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #11257 Napisano 8 Września 2021 53 minuty temu, Burns napisał(-a): i nie piję 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7246 #11258 Napisano 8 Września 2021 2 godziny temu, Burns napisał(-a): No masakra jakaś z tą dwusetką a na setkę czemu nie ma takiego bumu skoro lepciejsza ? Promocja była ? Jeszcze nie tak dawno wszyscy marudzili (odnośnie 100 oczywiście), że taki smart, że znowu BT, no i że nie ma solara 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #11259 Napisano 8 Września 2021 Jeszcze nie tak dawno wszyscy marudzili (odnośnie 100 oczywiście), że taki smart, że znowu BT, no i że nie ma solara CCC. 🤣 Cena czyni cuda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31314 #11260 Napisano 8 Września 2021 13 minut temu, Sol napisał(-a): Jeszcze nie tak dawno wszyscy marudzili (odnośnie 100 oczywiście), że taki smart, że znowu BT, no i że nie ma solara Wszyscy mają 200 mam i ja 🤣 Nie jednak nie ja nie mam 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #11261 Napisano 8 Września 2021 Dołączam 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 234 #11262 Napisano 9 Września 2021 I 100-tka. Charakterna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #11263 Napisano 9 Września 2021 Dlaczego w obu przypadkach (100 i 200) brak multibandu (od biedy jest BT) oraz solara ( przez wyświetlacz ? ) ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #11264 Napisano 9 Września 2021 @p.r.p. Patryk, i który fajniejszy? Zresztą po co pytam, wiadomo przecież... Ci z dwusetką nie mogą zrobić tak 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #11265 Napisano 9 Września 2021 [mention=92229]p.r.p.[/mention] Patryk, i który fajniejszy? Zresztą po co pytam, wiadomo przecież... Ci z dwusetką nie mogą zrobić tak Pozwolisz Maćku, że zacytuję sam siebie. No mam i ja dziada. Prawdę mówiąc gdy już się miało GBX-100-2ER to drugi raz efektu wow nie ma.. Subiektywne Plusy: Bardziej tradycyjny wygląd kostki w porównaniu z GBX-100, Końcowka paska lepiej pomyślana niż w GBX-100 (nie wystaje nadmiar paska) Ustawiając ręcznie godzinę i minutę sekundy automatycznie ustawiają się na zero. Więc jak ktoś nie chce, nie potrzebuje apki G-shock Move (JA), a lubi raz na jakiś czas ustawić sobie zegar co do sekundy z innym G, który ma MB6 (też ja) to w końcu jest to możliwe. I fajnie. Gumowy Bezel. Subiektywne Minusy: Brakuje trochę wschodów i zachodów, faz księżyca (reszta mi wisi), Pasek niby fajny, ale w gbx jeszcze fajniejszy, bardziej miły w dotyku nawet. Całość jakoś tak trzeszczy trochę. 🤣 W sensie te plastikowe skrzydełka. Faktura paska jest taka, że kurz się będzie łapać jak głupi. W limonce i blue raczej nie do zauważenia to będzie. Na czarnym na bank.Najlepiej mieć obydwa, bo jednak gbx-100 to trochę inny, trochę fajniejszy dla mnie zegar, plus te wschody i zachody, fazy księżyca. To fajny bonus dla mnie był i trochę tego tu brakuje. Na codzień jednak gbd-200, jego gumowy bezel oraz możliwość ustawiania godziny co do sekundy z innym zegarem, bez konieczności wgrywania apki jak to jest z gbx-100, jest więcej niż wygodne i wystarczające. Ogólnie myślę czy by i gbx nie odkupić.. 🤣 Tymczasem.. Tytek (może Tytus?? 🤣) dziś gości na ręku 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #11266 Napisano 9 Września 2021 Faktycznie, już pisałeś. I nawet czytałem 9 minut temu, p.r.p. napisał(-a): Tymczasem.. Tytek (może Tytus?? 🤣) dziś gości na ręku To może Tajtek (od "tajtanu") 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31314 #11267 Napisano 9 Września 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 300 #11268 Napisano 9 Września 2021 2 godziny temu, clusca napisał(-a): @p.r.p. Patryk, i który fajniejszy? Zresztą po co pytam, wiadomo przecież... Ci z dwusetką nie mogą zrobić tak Czy do tego potrzebne jest połączenie z aplikacją? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #11269 Napisano 9 Września 2021 Czy do tego potrzebne jest połączenie z aplikacją?Jeśli chcesz, żeby zegarek był zawsze punktualnie ustawiony co do sekundy to tak. W gbd-200 można to ustawić bez apki. Wschody, zachody, moon, tide w gbx-100 możesz ręcznie sobie ustawić, nie trzeba apki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9544 #11270 Napisano 9 Września 2021 Ładniutki ten NS-1. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #11271 Napisano 9 Września 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 234 #11272 Napisano 10 Września 2021 Jeśli chcesz, żeby zegarek był zawsze punktualnie ustawiony co do sekundy to tak. W gbd-200 można to ustawić bez apki. Wschody, zachody, moon, tide w gbx-100 możesz ręcznie sobie ustawić, nie trzeba apki. Z tej kastracji (MB6, solar, EL) - najbardziej mnie boli brak tego pierwszego.Zegarek powinien być niezależnym bytem. Smartfony są wystarczająco prądożerne - a tutaj dodatkowo zawsze odpalony w tle BT. Bezsens.Poza tym 100-tki są śliczne. No może jak dla mnie za wielkie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #11273 Napisano 10 Września 2021 19 minut temu, lucyfer napisał(-a): Z tej kastracji (MB6, solar, EL) - najbardziej mnie boli brak tego pierwszego. Zegarek powinien być niezależnym bytem. Smartfony są wystarczająco prądożerne - a tutaj dodatkowo zawsze odpalony w tle BT. Bezsens. Poza tym 100-tki są śliczne. No może jak dla mnie za wielkie. BT wszędzie dużo prądu ciągnie i masz rację z tym niezależnym bytem !!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #11274 Napisano 10 Września 2021 No, taka moda.. W sensie Casio idzie w BT i bateryjki na 2 lata, bo wie, że raczej nikt z młodych, bo to głównie do nich kierowane są (tak uważam) takie modele, nie będzie sobie zawracać tym głowy. Mój syn (licealista) ma zielone ga-2100 (+4 inne Casio) i kompletnie nie myśli nawet o tym czy zegar chodzi co do sekundy i ile mu baterii zostało. Co do 100 vs 200, tak gbx100 jest ładniejsze, charakterniejsze, ma więcej funkcji, ale na codzień chyba mimo wszystko wolał bym nosić gbd-200. Choć w moim przypadku te skrzydełka w gbd-200 bardziej mi przeszkadzają niż pomagają, gbx-100 leżał mi ciut lepiej (nadgarstek około 19 - 19,5cm) 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 234 #11275 Napisano 10 Września 2021 Oba mają wyświetlacze tej samej jakości? Pytam pod kątem wyrazistości, kontrastu i kątów widzenia. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach