Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki.

Co do polerowania dekla to jakimś większym zbieraniu materiału nie mam mowy - bardziej mi zależy na wydobyciu połysku, w czym pomogą np. pasty używane do polerowania felg  :)

Co do paska to nie mam pojęcia - dostałem w komplecie i podmieniłem tylko klamrę ori z starego paska. Wygodny jest i to bardzo. Zobaczymy jak się zakończą poszukiwania oryginału.

Na razie w wolnej chwili go jeszcze otworze i spróbuje naprawić głośność, bo jakiś pomysł już mam, a potem zrobię przegląd przycisków

P.

Dekiel w DW-5600c z modułem 901 miał szlif. Polerując usunąłeś go, upodabniając do dekla z modułem 691, tam był błyszczący.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyż nie jest piękny ☺a3a5e55d949bb3e91ef5211dcfe8a72c.jpg4ef20e00b155e111affc1977aaa90023.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekając na wymianę bezela.

0KVC40Y.jpg

Ładnie wygląda "za kratkami"

Czy tylko ja to widzę, czy wiele starych zakrętek ma krzywo moduł w kopercie, tj. przekręconą w lewo? Dw5600c którego mam też miał tą przypadłość, ale stosunkowo łatwo udało się poprawić blaszki które centrują moduł w kopercie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyż nie jest piękny ☺

Jest!

Zazdroszczę :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie wygląda "za kratkami"

Czy tylko ja to widzę, czy wiele starych zakrętek ma krzywo moduł w kopercie, tj. przekręconą w lewo? Dw5600c którego mam też miał tą przypadłość, ale stosunkowo łatwo udało się poprawić blaszki które centrują moduł w kopercie

Tak, można to poprawić, ale mnie tak bardzo nie przeszkadza, więc poprawię to przy wymianie baterii. ;)

Przy okazji może co nieco dodam o brazylijskim aftermarketowym pasku i bezelu, bo dziś właśnie do mnie przyszedł. Co ciekawe z Brazylii do Polski przesyłka szła tydzień, a w Polsce z WER Warszawa do mojego mieszkania też w Warszawie - prawie trzy tygodnie. :D

Bezel poprawili i właściwie nie ma różnicy między nim a oryginalnym. Litery już nie są takie krzywe.

v6tYiT7.jpg

Co do paska to są niewielkie różnice w samym pasku, ale duża różnica jest w klamrze, a dokładniej w języku - jest znacznie dłuższy:

acHH3bb.jpg

juWMnF6.jpg

Zobaczymy jak będzie z jakością po dłuższym użytkowaniu, ale po pierwszym dniu mogę śmiało polecić aftermarkety z Brazylii do starszych screwbacków. ;)

ZK2vlLp.jpg

Tc0PxPB.jpg

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kowal_86

Przy okazji może co nieco dodam o brazylijskim aftermarketowym pasku i bezelu, bo dziś właśnie do mnie przyszedł. Co ciekawe z Brazylii do Polski przesyłka szła tydzień, a w Polsce z WER Warszawa do mojego mieszkania też w Warszawie - prawie trzy tygodnie. :D

Gratuluję, fajnie to wyszło. Najciekawiej wygląda bez ubranka. :D

Przy okazji, zasmucił mnie jednak wpis przesyłce - mój M5610BA-1JF wpadł dziś na cło w Warszawie, ciekawe ile zajmie im wysyłka do Krakowa.

Edytowane przez Kowal_86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paski brazylijskie nadają sie do kosza. Języczek klamerki robi chyba kowal, pasek jest dużo grubszy, sztywny i niedopasowany przy kopercie. Kiedyś za pierwszym zakupem trafił mi się bardzo dobrze odwzorowany i miekki. Wiecej to sie nie powtórzyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mam szczęście. Mój "brazylijczyk" nie jest grubszy i jest w miarę dopasowany. Sztywność ma podobną jak nowy oryginał. ;) 

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz a Ty nadal jesteś jednozegarkowcem? Aktualnie z DW-5200c?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko i wyłącznie. Sygnał co pół godziny mnie zahipnotyzował. ;)

Jeżeli go zmienię kiedyś w przyszłości to na Kinga GXW. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kowal_86

Paski brazylijskie nadają sie do kosza. Języczek klamerki robi chyba kowal, pasek jest dużo grubszy, sztywny i niedopasowany przy kopercie. Kiedyś za pierwszym zakupem trafił mi się bardzo dobrze odwzorowany i miekki. Wiecej to sie nie powtórzyło.

Dementuję, żadnych klamerek nie robiłem. :)

"Brazylijskie paski" to jakaś szerzej znana alternatywa do oficjalnej produkcji, czy mają tam po prostu zakład o gorszej kontroli jakości?

Edytowane przez Kowal_86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś miałem przyjemność przymierzenia DW-5635C-4JR i powiem Wam, że jest petarda!! Świetny zegarek. Niestety nie pomyślałem, żeby zrobić fotę nadgarstkową, ale chodzi o ten model. Na żywo duuuuużo zyskuje 

a19052de-694a-44de-905a-03f99b699a0a.jpe

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w nim podoba się jedynie kolor LCD :P j

Jestem ciekaw czy jest czerwony czerwony czy wpada jednak w lekki róż.? Tak czy siak pod jakiegos moda jak znalazł :D

Tym czasem u mnie taka petarda ;)

20180128_151638-01.jpg

20180128_151823-01.jpg

20180128_153102-01.jpg

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym czasem u mnie taka petarda ;)

Jakbym już gdzieś takiego widział :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko pozbyłeś się swojego, może trzeba było przebrać go na czarno to by Ci bardziej pod pasował? 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko pozbyłeś się swojego, może trzeba było przebrać go na czarno to by Ci bardziej pod pasował? 

Maciek być może, ale jednak GW-M5610BC u mnie robi robotę, fakt nie ma kolorowej ramki, która mi się podoba, ale kostkę noszę głównie jesienią i zimą, więc za bardzo nie widać jej spod rękawa.

Pewnie jeszcze kiedyś wrócę do złotego wyświetlacza, na razie są jednak inne priorytety zegarkowe :D

Bardzo mi się za to podoba Twoja kosteczka z żółtą ramką z bazarku :P

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dylemat który sobie zostawić i padło na GW-M5630 z uwagi na czerwoną ramkę, radio i solar. 

DW-5030D jest piękny ale w sumie to w ogóle go nie nosiłem, od momentu jak go mam praktycznie cały czas leży w pudełku.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dylemat który sobie zostawić i padło na GW-M5630 z uwagi na czerwoną ramkę, radio i solar. 

DW-5030D jest piękny ale w sumie to w ogóle go nie nosiłem, od momentu jak go mam praktycznie cały czas leży w pudełku.

No tak solar i WC robią różnice, dlatego też i u mnie zakrętka szybko poszła do ludzi. Czerwony 5630 z kolei w oryginalnym ubraniu jest za mały i za krzykliwy, nawet jako wakacyjniak :)

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy ten czerwony LCD!

A ten poniżej, błyszczący, czerwony ze złotym LCD to się kojarzy z bolidem F 1. Albo Ferrari ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w nim podoba się jedynie kolor LCD :P j

Jestem ciekaw czy jest czerwony czerwony czy wpada jednak w lekki róż.? Tak czy siak pod jakiegos moda jak znalazł :D

Daleko mu do różu, nawet w mocnym świetle

Ten twój też bardzo mi się podoba, świetna kolorystyka z tym, że nie jestem fanem błyszczących pasków i bezeli. Byłby w macie, byłby idealny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DW-5030-1 w żelku094bc92f8540586c144386a924f8219d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie tak :)

Nie uwierzycie - części zamówione 04.01.2018 r.

Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka!

Maciek - jeszcze raz bardzo Ci dziękuję!!! :)

post-45457-0-66820200-1517511706_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi