Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Francuski to 74eur wyjściowa, po rabacie 63E

A nie taniej trochę na niemieckim?

Z kodem 81 EUR

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba już nieaktualne :(

Tam co chwila są różne zmiany - jak nie na angielskim, to na niemieckim jest na coś srogie promo, jak nie na niemieckim, to na francuskim itd. Na którymś z nich wypaczyłem (od paczę) GW-3000M-4AER za około 700zł i jeszcze parę innych kwiatków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem ale 63E za kostkę to jeszcze nie widziałem :)

Mój błąd. Nie w tym wątku dałem odpowiedź, cena 63E dotyczyła GBD-800.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak właśnie czytam :-)

Ale nie do konca...  ;)

Ciezko jest sfotografowac nowy wyswietlacz STN telefonem. Zapewne lustrzanka zrobila by to lepiej ale wez tu teraz odkop tego mamuta, zaloz wlasciwy obiektyw, naladuj baterie...nie chce sie.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi właśnie o to, aby się Tobie chciało odkopać dobry sprzęt :-) Zdjęcia by na tym zyskały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce sie.   :D

A powinno się chcieć - foty dla potomności byś wrzucił żeby zachęcały a nie odwrotnie - jakby nie to że widziałem na żywca tego sikora co obcy w łapach trzyma to pewnie by mi się odechcieć go chcieć mogło bo Tobie się nie chce chcieć - taka oto sytuacja przez to Twoje niechcenie by się zdarzyć mogła z moim chceniem  :P  :D  :D  :D  :D 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest i GW-5000 ;)

23_130_2.gif

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powinno się chcieć - foty dla potomności byś wrzucił żeby zachęcały a nie odwrotnie - jakby nie to że widziałem na żywca tego sikora co obcy w łapach trzyma to pewnie by mi się odechcieć go chcieć mogło bo Tobie się nie chce chcieć - taka oto sytuacja przez to Twoje niechcenie by się zdarzyć mogła z moim chceniem  :P  :D  :D  :D  :D

O Jezu.... :blink:

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam za dużo negatywów nie miałem, ale faktycznie nie we wszystkich są takie "przebarwienia"

Odnoszę wrażenie, że im większe przebarwienia na zdjęciach, tym bardziej czytelny negatyw jest w rzeczywistości. Innymi słowy, chodzi mi o to, że te bardziej czytelne negatywy powodują właśnie takie barwne efekty na fotografiach. Nie wiem, czy chodzi o typ wyświetlacza, czy o filtr na nim, ale taką prawidłowość zaobserwowałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnoszę wrażenie, że im większe przebarwienia na zdjęciach, tym bardziej czytelny negatyw jest w rzeczywistości. Innymi słowy, chodzi mi o to, że te bardziej czytelne negatywy powodują właśnie takie barwne efekty na fotografiach. Nie wiem, czy chodzi o typ wyświetlacza, czy o filtr na nim, ale taką prawidłowość zaobserwowałem :)

Wyswietlacze w GMW sa na pewno inne niz dla przykladu GW5000 czy 5610 a roznica jest wyrazna. W stalowych kostkach o ile sie nie myle sa nowe wyswietlacze - STN , natomiast TN w GW5000 czy w ogole starszych niz GMW. Jezeli jest inaczej to prosze mnie poprawic, nie jestem alfa i omega. :P

Nowe LCD sa dla ludzkiego oka o tyle wygodniejsze, ze patrzac pod katem w mocnym swietle nie zlewaja sie w jedno pole pikseli tak jak na zdjeciu ponizej choc tez wyraznie traca wyrazistosc.

lvvWb1.jpg

KXlHCb.jpg

Przebarwienia widac tylko na zdjeciach. Podejrzewam, ze robionych nie lustrznkami,  bo te moga widziec  podobnie jak ludzkie oko. Sprobuje z ciekawosci zrobic zdjecie lustrem. Najlepiej by bylo starym lustrem a nie cyfrowym jednak nie posiadam takowego. Chyba, ze ktos ma takie zdjecie to bym sobie polezal, bo sie nie chce...   :P

Nowe wyswietlacze, widziane przez obiektyw telefonu, mrugaja z duza czestotliwoscia co tez widac na zdjeciach po brakujacych lub mniej wyraznych, jakby odbarwionych elementach cyfr. 

p67zpX.jpg

Porownujac dwa nowe wyswietlacze - pozytyw i negatyw mysle, ze pozytyw jest bardziej przyjazny fotografowaniu.

To tylko moje spostrzezenia.

Edytowane przez Parówkowy skrytożerca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie zauważyłem przewagi wyświetlacza b5000 nad 5000, na ww. fotach też jej nie widać. Do tego w b5000 błyszczący rant bezela odwraca trochę uwagę od ekranu, rozprasza.

Funkcja płynnego wygasania podświetlenia w b5000 może podobać się jako nowość, mi się wydała lekko irytująca.

Edytowane przez Barry Bede

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie zauważyłem przewagi wyświetlacza b5000 nad 5000, na ww. fotach też jej nie widać. Do tego w b5000 błyszczący rant bezela odwraca trochę uwagę od ekranu, rozprasza.

Funkcja płynnego wygasania podświetlenia w b5000 może podobać się jako nowość, mi się wydała lekko irytująca.

Jedyna zauwazalna przewaga to lepsza widocznosc pod katem. Moze nie bawiles sie tym dlugo. 

Z kolei plynne wygaszenie podswietlenia wg mnie jest o klase wyzej niz poprzednie. Nie bardzo moge tu znalezc cos irytujacego chocbym chcial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyświetlacz w moim GMW-B5000 jest doskonale ostry i kontrastowy patrząc na wprost. Podobnie (jak pisze kolega zajadający potajemnie parówki - no offence of coz ;) ) jest widoczny pod kątem. Identycznie prezentuje się wyświetlacz w GWF-D1000 (tam zdaje się też jest STN). Nie można tego niestety powiedzieć o pozostałych G, ponieważ z reguły są one świetnie czytelne (kontrast głównie) pod kątem ok. 45st. (czyli tak, jak zazwyczaj spoglądamy na zegarek). W większości swoich G, patrząc na wprost kontrast spada dość znacznie i dlatego nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że nie ma przewagi STN nad GW-5000, czy jakimkolwiek innym G z TN (chyba, że wykonujemy zdjęcia zegarków, gdzie nad STN będziemy się musieli bardziej pochylić nad postprodukcją z uwagi na wspomniany wcześniej "dual-tone" wyświetlacza ;) ).

@Barry Bede

W GMW-B5000D wszystko (bezel i bransoleta) odwraca uwagę od wyświetlacza ;)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jakość wyświetlacza, zależy też od sztuki. To LOTERIA.

Ten sam model, a różne kąty widzenia, czy kontrast. W 5610 tak miałem. Obejrzałem w Time T kilka sztuk i wybrałem najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta kostka co trzyma obcy to kolejna wersja stalowej tylko w odcieniu ciemny szary? Czy to złudzenie przez bransoletę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój m5610, nie zmienił w nocy czasu. Miałem w ustawieniach BER. Okazało się, że nie mialem AUTO.

3f6898f80966be0488e7ed4057695ab4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi