dudak 1926 #5251 Napisano 24 Października 2018 Francuski to 74eur wyjściowa, po rabacie 63EA nie taniej trochę na niemieckim?Z kodem 81 EUR Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaWysłane przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #5252 Napisano 24 Października 2018 Francuski to 74eur wyjściowa, po rabacie 63EWysłane przy użyciu TapatalkaChyba już nieaktualne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #5253 Napisano 24 Października 2018 Chyba już nieaktualne Tam co chwila są różne zmiany - jak nie na angielskim, to na niemieckim jest na coś srogie promo, jak nie na niemieckim, to na francuskim itd. Na którymś z nich wypaczyłem (od paczę) GW-3000M-4AER za około 700zł i jeszcze parę innych kwiatków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #5254 Napisano 24 Października 2018 Wiem wiem ale 63E za kostkę to jeszcze nie widziałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudak 1926 #5255 Napisano 25 Października 2018 Wiem wiem ale 63E za kostkę to jeszcze nie widziałem Mój błąd. Nie w tym wątku dałem odpowiedź, cena 63E dotyczyła GBD-800. Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5256 Napisano 25 Października 2018 A Ty czytaj ze zrozumieniem. Ja tak właśnie czytam :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5257 Napisano 25 Października 2018 Ja tak właśnie czytam :-)Ale nie do konca... Ciezko jest sfotografowac nowy wyswietlacz STN telefonem. Zapewne lustrzanka zrobila by to lepiej ale wez tu teraz odkop tego mamuta, zaloz wlasciwy obiektyw, naladuj baterie...nie chce sie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5258 Napisano 25 Października 2018 Chodziło mi właśnie o to, aby się Tobie chciało odkopać dobry sprzęt :-) Zdjęcia by na tym zyskały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5259 Napisano 25 Października 2018 Nie chce sie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5720 #5260 Napisano 25 Października 2018 Nie chce sie. A powinno się chcieć - foty dla potomności byś wrzucił żeby zachęcały a nie odwrotnie - jakby nie to że widziałem na żywca tego sikora co obcy w łapach trzyma to pewnie by mi się odechcieć go chcieć mogło bo Tobie się nie chce chcieć - taka oto sytuacja przez to Twoje niechcenie by się zdarzyć mogła z moim chceniem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudak 1926 #5261 Napisano 25 Października 2018 Jest i GW-5000 Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemonln 456 #5262 Napisano 25 Października 2018 Jest i GW-5000 0 GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5263 Napisano 26 Października 2018 A powinno się chcieć - foty dla potomności byś wrzucił żeby zachęcały a nie odwrotnie - jakby nie to że widziałem na żywca tego sikora co obcy w łapach trzyma to pewnie by mi się odechcieć go chcieć mogło bo Tobie się nie chce chcieć - taka oto sytuacja przez to Twoje niechcenie by się zdarzyć mogła z moim chceniem O Jezu.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5264 Napisano 26 Października 2018 Ja tam za dużo negatywów nie miałem, ale faktycznie nie we wszystkich są takie "przebarwienia"Odnoszę wrażenie, że im większe przebarwienia na zdjęciach, tym bardziej czytelny negatyw jest w rzeczywistości. Innymi słowy, chodzi mi o to, że te bardziej czytelne negatywy powodują właśnie takie barwne efekty na fotografiach. Nie wiem, czy chodzi o typ wyświetlacza, czy o filtr na nim, ale taką prawidłowość zaobserwowałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5265 Napisano 26 Października 2018 (edytowane) Odnoszę wrażenie, że im większe przebarwienia na zdjęciach, tym bardziej czytelny negatyw jest w rzeczywistości. Innymi słowy, chodzi mi o to, że te bardziej czytelne negatywy powodują właśnie takie barwne efekty na fotografiach. Nie wiem, czy chodzi o typ wyświetlacza, czy o filtr na nim, ale taką prawidłowość zaobserwowałem Wyswietlacze w GMW sa na pewno inne niz dla przykladu GW5000 czy 5610 a roznica jest wyrazna. W stalowych kostkach o ile sie nie myle sa nowe wyswietlacze - STN , natomiast TN w GW5000 czy w ogole starszych niz GMW. Jezeli jest inaczej to prosze mnie poprawic, nie jestem alfa i omega. Nowe LCD sa dla ludzkiego oka o tyle wygodniejsze, ze patrzac pod katem w mocnym swietle nie zlewaja sie w jedno pole pikseli tak jak na zdjeciu ponizej choc tez wyraznie traca wyrazistosc. Przebarwienia widac tylko na zdjeciach. Podejrzewam, ze robionych nie lustrznkami, bo te moga widziec podobnie jak ludzkie oko. Sprobuje z ciekawosci zrobic zdjecie lustrem. Najlepiej by bylo starym lustrem a nie cyfrowym jednak nie posiadam takowego. Chyba, ze ktos ma takie zdjecie to bym sobie polezal, bo sie nie chce... Nowe wyswietlacze, widziane przez obiektyw telefonu, mrugaja z duza czestotliwoscia co tez widac na zdjeciach po brakujacych lub mniej wyraznych, jakby odbarwionych elementach cyfr. Porownujac dwa nowe wyswietlacze - pozytyw i negatyw mysle, ze pozytyw jest bardziej przyjazny fotografowaniu. To tylko moje spostrzezenia. Edytowane 26 Października 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #5266 Napisano 26 Października 2018 (edytowane) Osobiście nie zauważyłem przewagi wyświetlacza b5000 nad 5000, na ww. fotach też jej nie widać. Do tego w b5000 błyszczący rant bezela odwraca trochę uwagę od ekranu, rozprasza. Funkcja płynnego wygasania podświetlenia w b5000 może podobać się jako nowość, mi się wydała lekko irytująca. Edytowane 26 Października 2018 przez Barry Bede 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5267 Napisano 26 Października 2018 Osobiście nie zauważyłem przewagi wyświetlacza b5000 nad 5000, na ww. fotach też jej nie widać. Do tego w b5000 błyszczący rant bezela odwraca trochę uwagę od ekranu, rozprasza. Funkcja płynnego wygasania podświetlenia w b5000 może podobać się jako nowość, mi się wydała lekko irytująca.Jedyna zauwazalna przewaga to lepsza widocznosc pod katem. Moze nie bawiles sie tym dlugo. Z kolei plynne wygaszenie podswietlenia wg mnie jest o klase wyzej niz poprzednie. Nie bardzo moge tu znalezc cos irytujacego chocbym chcial. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #5268 Napisano 26 Października 2018 tak, tak, też oglądałem filimiki na których to chwalą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5269 Napisano 26 Października 2018 Jakie filmiki? Piszę o tym co widzę a szczerze mówiąc filmików o tym nie widziałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5270 Napisano 26 Października 2018 (edytowane) Wyświetlacz w moim GMW-B5000 jest doskonale ostry i kontrastowy patrząc na wprost. Podobnie (jak pisze kolega zajadający potajemnie parówki - no offence of coz ) jest widoczny pod kątem. Identycznie prezentuje się wyświetlacz w GWF-D1000 (tam zdaje się też jest STN). Nie można tego niestety powiedzieć o pozostałych G, ponieważ z reguły są one świetnie czytelne (kontrast głównie) pod kątem ok. 45st. (czyli tak, jak zazwyczaj spoglądamy na zegarek). W większości swoich G, patrząc na wprost kontrast spada dość znacznie i dlatego nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że nie ma przewagi STN nad GW-5000, czy jakimkolwiek innym G z TN (chyba, że wykonujemy zdjęcia zegarków, gdzie nad STN będziemy się musieli bardziej pochylić nad postprodukcją z uwagi na wspomniany wcześniej "dual-tone" wyświetlacza ). @Barry BedeW GMW-B5000D wszystko (bezel i bransoleta) odwraca uwagę od wyświetlacza Edytowane 26 Października 2018 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5271 Napisano 27 Października 2018 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5272 Napisano 27 Października 2018 Ale jakość wyświetlacza, zależy też od sztuki. To LOTERIA.Ten sam model, a różne kąty widzenia, czy kontrast. W 5610 tak miałem. Obejrzałem w Time T kilka sztuk i wybrałem najlepszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #5273 Napisano 27 Października 2018 Czy ta kostka co trzyma obcy to kolejna wersja stalowej tylko w odcieniu ciemny szary? Czy to złudzenie przez bransoletę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5274 Napisano 27 Października 2018 Tak, czarna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5275 Napisano 28 Października 2018 Mój m5610, nie zmienił w nocy czasu. Miałem w ustawieniach BER. Okazało się, że nie mialem AUTO. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach