Burns 4489 #6876 Napisano 11 Czerwca 2019 Tak, cała seria GMWJeśli już to GWM! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #6877 Napisano 11 Czerwca 2019 Jeśli już to GWM!Jednak GMW. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #6878 Napisano 11 Czerwca 2019 Jeśli już to GWM!Niestety ale się mylisz - GMW https://www.casio-europe.com/euro/products/watches/g-shock/gmw-b5000d-1er/No chyba ,że sam producent się myli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #6879 Napisano 11 Czerwca 2019 wygraliście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6880 Napisano 11 Czerwca 2019 Gshock Metalowy Wyrąbisty - łatwo zapamiętać 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6881 Napisano 11 Czerwca 2019 Szkoda, że najnowsze rozwiązania, ładują tylko do topowych modeli, zmuszając do ciężkiego metalu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6882 Napisano 11 Czerwca 2019 Masz chyba NEGATYWne podejście 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #6883 Napisano 11 Czerwca 2019 Gshock Metalowy Wyrąbisty - łatwo zapamiętać Taaaa... wyrąbisty od wyrąbania :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6884 Napisano 11 Czerwca 2019 @ 2up:Do takich praktyk producenta - jak najbardziej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6885 Napisano 11 Czerwca 2019 1. GMW to nie jest topowy model, a co najwyżej średnio-wyższa półka2. Wcale nie jest ciężki. Oczywiście jest cięższy od plastiku - to chyba zrozumiałe.3. Nikt Cię nie zmusza Ale rozumiem, że taki masz styl pisania w tym wątku.Już przywykłem Taaaa... wyrąbisty od wyrąbania :D Tak, ten przymiotnik pochodzi od tego słowa 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6886 Napisano 11 Czerwca 2019 @ up:1) To najwidoczniej za mało zarabiam...2) Przymierzałem. Dla mnie jest zbyt ciężki.3) Dzięki. Nie wiedziałem. Wnioskuję, że jesteś stylistą... :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #6887 Napisano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Nie ma się co oszukiwać , kostka w pierwotnym zamyśle (jak i do teraz) to zegarek do codziennego tyrania , nie drogi , przy którym użytkownik nie musi się silić na "należyte" traktowanie a to , że stał się kultowy i porządny przez sporą grupę ludzi spowodowało wprowadzenie przez producenta serii GMW która to z pierwotnym założeniem serii ma ma mało wspólnego. To jest niszowa seria skierowana do fanów kostek stąd cena , technologia , wykorzystane materiały które nijak się mają do pierwotnego zamysłu zatem bardziej jest to okaz kolekcjonerski , ekspozycyjny , okazjonalny. Super że jest ale nie każdy (miłośnik kostek) musi go posiadać i negowanie producenta za takie podejście jest co najmniej nie na miejscu tymbardziej , że wielu innych, w innych dziedzinach (np.motoryzacja , sprzęt hi-fi) robi to samo zbijając na tym niezłą kasę i zbiera za to same superlatywy. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez GTB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #6888 Napisano 11 Czerwca 2019 Nie ma się co oszukiwać , kostka w pierwotnym zamyśle (jak i do teraz) to zegarek do codziennego tyrania , nie drogi , przy którym użytkownik nie musi się silić na "należyte" traktowanie a to , że stał się kultowy i porządny przez sporą grupę ludzi spowodowało wprowadzenie przez producenta serii GMW która to z pierwotnym założeniem serii ma ma mało wspólnego. To jest niszowa seria skierowana do fanów kostek stąd cena , technologia , wykorzystane materiały które nijak się mają do pierwotnego zamysłu zatem bardziej jest to okaz kolekcjonerski , ekspozycyjny , okazjonalny. Super że jest ale nie każdy (miłośnik kostek) musi go posiadać i negowanie producenta za takie podejście jest co najmniej nie na miejscu tymbardziej , że wielu innych, w innych dziedzinach (np.motoryzacja , sprzęt hi-fi) robi to samo zbijając na tym niezłą kasę i zbiera za to same superlatywy.Nie ma się co oszukiwać , kostka w pierwotnym zamyśle (jak i do teraz) to zegarek do codziennego tyrania , nie drogi , przy którym użytkownik nie musi się silić na "należyte" traktowanie a to , że stał się kultowy i porządny przez sporą grupę ludzi spowodowało wprowadzenie przez producenta serii GMW która to z pierwotnym założeniem serii ma ma mało wspólnego. To jest niszowa seria skierowana do fanów kostek stąd cena , technologia , wykorzystane materiały które nijak się mają do pierwotnego zamysłu zatem bardziej jest to okaz kolekcjonerski , ekspozycyjny , okazjonalny. Super że jest ale nie każdy (miłośnik kostek) musi go posiadać i negowanie producenta za takie podejście jest co najmniej nie na miejscu tymbardziej , że wielu innych, w innych dziedzinach (np.motoryzacja , sprzęt hi-fi) robi to samo zbijając na tym niezłą kasę i zbiera za to same superlatywy.Czkawkę masz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #6889 Napisano 11 Czerwca 2019 Czkawkę masz? Już poprawione , aczkolwiek pisanie z telefonu jest tu dość upierdliwie , nawet plusa załapałeś przez przypadek bo chciałem kliknąć w "ODPOWIEDZ" , a wersja mobilna jest niestety okrojona z paru rzeczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6890 Napisano 11 Czerwca 2019 A ja uważam, że czytelny LCD powinien być w każdym zegarku. Ograniczanie tegoż do "kultowych" modeli jest (dla mnie) nieuczciwym podejściem i tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #6891 Napisano 11 Czerwca 2019 (edytowane) A ja uważam, że czytelny LCD powinien być w każdym zegarku. Ograniczanie tegoż do "kultowych" modeli jest (dla mnie) nieuczciwym podejściem i tyle.Zgadzam się z tobą ale jak zawsze nowość musi swoje "odstać na wyższej półce". Z czasem zejdzie to do coraz niższych półek (jak oled w smartfonach). Taka już jest kolej rzeczy i prawa rynku - czytaj pełne kieszenie wynalazców , producentów, ... Casio nie jest tu odosobnionym przypadkiem. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez GTB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6892 Napisano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Pożyjemy, zobaczymy. Oby tak było! Ja swój m5610, wybrałem po "tour de salony".Na kilka sztuk, tylko jeden egzemplarz miał dobry kontrast i kąty. Nie powinno tak być... Edytowane 11 Czerwca 2019 przez Negatyw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #6893 Napisano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Nie ma się co oszukiwać , kostka w pierwotnym zamyśle (jak i do teraz) to zegarek do codziennego tyrania , nie drogi , przy którym użytkownik nie musi się silić na "należyte" traktowanie a to , że stał się kultowy i porządny przez sporą grupę ludzi spowodowało wprowadzenie przez producenta serii GMW G-shock powstał w w/w celu - nie tylko kostka.To my sprawiamy że postają wersje GMW, GWF, GPW, MTG itd które kosztują tyle ile kosztują - sprawiamy to bo dzięki nam g-shock'i staja się popularne, modne, i coraz droższe - są drogie bo jesteśmy skłonni za nie płacić Dzieje się tak nie tylko z g-shockami, ale też z innymi zegarkami np Rolex myślisz że Sub jest wart 34 tys? przelicz sobie ile ten sub kosztował 30 lat temu w przeliczniku do np wartości złota w tamtych czasach i obecnie. Na tym polega "budowanie marki", "prestiż" i wszelkie te rzeczy od św Mikołaja czyli o których wszyscy mówią a nikt ich nie widział.GMW to świetna kostka - ale nie jest to "zegarek do pola" tylko reprezentacyjny model g-shocka - Casio jest o tyle lepsze od innych marek że "do pola" możesz po taniości kupić GW-M5610 który wygląda podobnie, ma podobne funkcje ale kosztuje tyle co tona nawozu spod Smoka Wawelskiego... I nie ma co o tym deliberować... Edytowane 11 Czerwca 2019 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6894 Napisano 11 Czerwca 2019 Teraz wiem, dlaczego jeden egzemplarz na kilka, miał zadowalający LCD. Bo kosztował tyle, co (...). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6895 Napisano 12 Czerwca 2019 Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem ten onanizm kontrastowy.Jak mi się zegarek podoba i ma to coś to będę go lubił i nosił nawet jeżeli będzie miał gorszy kontrast niż inne (modele, egzemplarze)Rozumiem dążenie do doskonałości, ale nie widzę sensu poświęcania iluś tam godzin i złotówek na przebieranie i porównywanie kontrastu. Negatyw - jak zrobiłeś to porównanie w "tour de salony"?Obiektywne rezultaty dałoby tylko zebranie kilku kostek w jednym miejscu i porównanie w takich samych warunkach. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6896 Napisano 12 Czerwca 2019 Wiem, że takie warunki byłyby idealne. Sęk w tym, że salony (Poznań) miały po 1 max 2 szt. Warunki w salonach TT są podobne.Kiepskiej sztuce, nie pomoże nawet lepsze światło. Ja zawsze weryfikuję temat na tyle długo, aby być zadowolonym z zakupu. Nie stać mnie na STN, więc muszę biegać i porównywać. Proste. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #6897 Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem ten onanizm kontrastowy.. Może to mieć znaczenie u kogoś czasami - np jak prowadzisz samochód albo inne ustrojstwo (przy motocyklu czy quadzie ma to większe znaczenie) i lewą rękę masz na kierownicy, przy dobrym kontraście rzut oka i widzisz co na wyświetlaczu jest pokazane. Oczywiście "problem" dostrzegasz tylko wtedy jak masz kilka "G" z różnym kontrastem - jak masz tylko jeden zegarek to, podobnie jak z negatywem, przyzwyczajasz się do niego i automatycznie tak ustawiasz że bez problemu odczytujesz co tam pokazuje.Onanizm to pewnie u mnie nie jest i nie uzależniałbym kupna zegarka od tego czy jego wyświetlacz ma lepszy czy gorszy kontrast ale jak mam wybór to wybieram lepszy wyświetlacz w obrębie tego samego modelu, bądź staram się zorganizować wymianę od innej bardziej kontrastowej wersji - niemniej jakby nie było wyjścia to pewnie bym łapał kąt żeby widzieć i tyle... Edytowane 12 Czerwca 2019 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6898 Napisano 12 Czerwca 2019 Nie jeżdżę motocyklem, czy quadem, ale na rower zakładam wskazówkowego G.Nawet najlepszy kontrast nie przebije wskazówek, jak się łapa trzęsie 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #6899 Napisano 12 Czerwca 2019 Nie jeżdżę motocyklem, czy quadem, ale na rower zakładam wskazówkowego G.Nawet najlepszy kontrast nie przebije wskazówek, jak się łapa trzęsie Racja - ale są tacy którzy nie lubią "wskazówków" w g-shock'ach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6900 Napisano 12 Czerwca 2019 Ja generalnie nie toleruję wskazówek.Stacjonarne w domu, to też cyfraki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach