tomaliusz 23252 #7751 Napisano 4 Grudnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19143 #7752 Napisano 4 Grudnia 2019 Wdzięczna bestia... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #7753 Napisano 4 Grudnia 2019 Wdzięczna bestia...Muszę przyznać, że wyjątkowo ładnie wyszedł. Widział bym go w żółtych ciuchach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19143 #7754 Napisano 4 Grudnia 2019 Wiesz... Może i nie byłoby źle, ale ten kontrast teraz jest dobry No i bransoleta to jest to. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #7755 Napisano 4 Grudnia 2019 @Krygo, tak czy inaczej, twoje foto zachęca do zakupu.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #7756 Napisano 4 Grudnia 2019 foto zachęca do zakupu.. Mnie fotki też zachęciły swego czasu do tej wersji , niestety w realu ta złota ramka już tak zachęcająco nie wyglądała - jeszcze tego samego dnia odsyłałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19143 #7757 Napisano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Biorąc pod uwagę cenę, czyli całe 89 funtów to chyba nie dostałem nigdy tak wiele za tak niewiele. Ostatecznie przekonałem się do kwadratów, ale wygląda na to, że gwarantem sukcesu jest bransoleta o której męczę Nawet czasem w nim śpię, a wcześniej mi się to raczej nie zdarzało. Nie mogę nie polecić zatem 3 starsze foto EDIT: GTB tyle tych kostek przerobił, że aż ciężko mi wchodzić w polemikę, ale jednak się nie zgadzam Minus jest jeden malutki (ale tu mój pech zrobił swoje), mam troszkę krzywo wyświetlacz. Zobaczyłem już po dniu noszenia i nie było czego odsyłać. Jakoś żyję. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #7758 Napisano 4 Grudnia 2019 Tak czy inaczej na zdjęciach wychodzi rewelacyjnie. A do tego na bransie.. Nic dodać nic ująć, brać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #7759 Napisano 4 Grudnia 2019 (edytowane) EDIT: GTB tyle tych kostek przerobił, że aż ciężko mi wchodzić w polemikę, ale jednak się nie zgadzam Ależ oczywiście , masz do tego pełne prawo wszak żyjemy w (chyba) wolnym kraju Jeden woli córkę a drugi teściową Edytowane 4 Grudnia 2019 przez GTB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9523 #7760 Napisano 5 Grudnia 2019 (...) mam troszkę krzywo wyświetlacz. Zobaczyłem już po dniu noszenia i nie było czego odsyłać. Jakoś żyję.No to w czym problem? Odkręcasz dekiel, obracasz moduł do żądanej pozycji, przykręcasz dekiel. 3 minuty i po sprawie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19143 #7761 Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Ja sobie zdaję sprawę, że Ty wiesz dużo o kostkach, bo nawet oglądałem ostatnio jakiś Twój filmik na YT, ale ja to nie Ty... Ani żadnego zegarka jeszcze nie rozbierałem, ani nawet bym nie przypuszczał, że wystarczy lekko obrócić tylko, że coś wymienić na wolne od wad... Chyba troszkę więcej niż 3 minuty jednak bo zakładanie tej bransolety też najłatwiejszą czynnością nie jest. Edytowane 5 Grudnia 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23252 #7762 Napisano 5 Grudnia 2019 Nie ma nic gorszego niż rozkręcany solar Dla konesera to duży spadek wartości takiego "grzebanego" A jeśli już to potem test szczelności wykonać i nie taki Januszowo-wannowy rzecz jasna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9523 #7763 Napisano 5 Grudnia 2019 Ja sobie zdaję sprawę, że Ty wiesz dużo o kostkach, bo nawet oglądałem ostatnio jakiś Twój filmik na YT, ale ja to nie Ty... Ani żadnego zegarka jeszcze nie rozbierałem, ani nawet bym nie przypuszczał, że wystarczy lekko obrócić tylko, że coś wymienić na wolne od wad... Chyba troszkę więcej niż 3 minuty jednak bo zakładanie tej bransolety też najłatwiejszą czynnością nie jest.Z bransoletą masz rację - na początku może faktycznie przysparzać problemów jej ponowny montaż, ale to kwestia wprawy. Niemniej sprawa nadal do załatwienia. @tomaliusz Tomek, nie wiem nawet, Co Ci odpisać. Ja nie szukam problemów tam, gdzie ich nie ma. Jak wg Ciebie zegarek można rozszczelnić, jeśli dekiel został otwarty i zamknięty, a uszczelka jest nowa i fabrycznie posmarowana? Jedyna możliwość, jaką widzę, to jej mechaniczne przesunięcie i przyszczypanie. Ale to już naprawdę trzeba mieć dwie lewe ręce albo robić to na kolanie lub po ciemku, żeby to zrobić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #7764 Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Co do krzywego LCD to może jest tak jak w przypadku serii GMW... tam ramki są krzywe w każdym egzemplarzu, strasznie to wkurza....aż odciąga Edytowane 5 Grudnia 2019 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9523 #7765 Napisano 5 Grudnia 2019 Co do krzywego LCD to może jest tak jak w przypadku serii GMW... tam ramki są krzywe w każdym egzemplarzu, strasznie to wkurza....aż odciągaW GMW jest o tyle trudniej, że dekiel jest zakręcony, więc nie ma możliwości po prostu przyłożyć go równo i dokręcić, ponieważ on obracając się może minimalnie przez gumową podkładkę pociągnąć za sobą moduł. Ale możliwe, że z ramkami masz rację - nie miałem jeszcze okazji rozbierać tego modelu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #7766 Napisano 5 Grudnia 2019 Panowie,przyznaje ze nie rozkrecałem nowego zegarka w pl..ale rozkrecałem nowy zegarek w uk.I po rozkręceniu oraz wyciagnieciu czterech srubek,trzeba jeszcze powalczyc z podcisnieniem zeby odszedł dekiel od koperty - jak to moje doświadczenie ma sie do zegarków w pl ? Pytam poważnie,bo na milion postów o rozkręcaniu nie znalazłem jeszcze nawet wspomnienia o tym FAKCIE i to zaczyna mnie delikatnie irytowac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #7767 Napisano 5 Grudnia 2019 W GMW jest o tyle trudniej, że dekiel jest zakręcony, więc nie ma możliwości po prostu przyłożyć go równo i dokręcić, ponieważ on obracając się może minimalnie przez gumową podkładkę pociągnąć za sobą moduł. Ale możliwe, że z ramkami masz rację - nie miałem jeszcze okazji rozbierać tego modelu.Chyba na zonacasio był temat krzywych ramek w gmw jako wada fabryczna, może w świeżych wypustach to poprawili... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glaza 2 #7768 Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Biorąc pod uwagę cenę, czyli całe 89 funtów to chyba nie dostałem nigdy tak wiele za tak niewiele. Ostatecznie przekonałem się do kwadratów, ale wygląda na to, że gwarantem sukcesu jest bransoleta o której męczę Nawet czasem w nim śpię, a wcześniej mi się to raczej nie zdarzało. Nie mogę nie polecić zatem 3 starsze foto EDIT: GTB tyle tych kostek przerobił, że aż ciężko mi wchodzić w polemikę, ale jednak się nie zgadzam Minus jest jeden malutki (ale tu mój pech zrobił swoje), mam troszkę krzywo wyświetlacz. Zobaczyłem już po dniu noszenia i nie było czego odsyłać. Jakoś żyję.Fajny ten żółtek. Jaki to model? Edytowane 5 Grudnia 2019 przez _Kwiatek_ Nie cytuj zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23252 #7769 Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) ...@tomaliusz Tomek, nie wiem nawet, Co Ci odpisać. Ja nie szukam problemów tam, gdzie ich nie ma. Jak wgrać zegarek można rozszczelnić, jeśli dekiel został otwarty i zamknięty, a uszczelka jest nowa i fabrycznie posmarowana? Jedyna możliwość, jaką widzę, to jej mechaniczne przesunięcie i przyszczypanie. Ale to już naprawdę muszę mieć dwie lewe ręce albo robić to na kolanie lub po ciemku, żeby to zrobić.Nie prosiłem o komentarz i nie szukam problemów tylko wyraziłem swoje zdanie.Nie ma gwarancji szczelności bez jej przeprowadzenia!Po otwarciu szczelnego zegarka należałoby przeprowadzić taki test i koniec kropka.W każdym szanowanym serwisie to usłyszysz.Nie ma czegoś takiego jak pewność ... mimo Twoich zapewnień i wyjątkowych zdolności manualnych bo wszystko może się zdarzyć jak sam przytoczyłeś Pewna jest tylko śmierć i podatki I w ogóle jakoś wolę fabrycznie zamknięte i nierozkręcane ... wolno mi chyba nie? ... są większe zboczenia Edytowane 5 Grudnia 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #7770 Napisano 5 Grudnia 2019 Fajny ten żółtek. Jaki to model?GW-B5600BC-1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4599 #7771 Napisano 5 Grudnia 2019 Co do krzywego LCD to może jest tak jak w przypadku serii GMW... tam ramki są krzywe w każdym egzemplarzu, strasznie to wkurza....aż odciągaCo jest krzywe bo nie zauważyłem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #7772 Napisano 5 Grudnia 2019 Co jest krzywe bo nie zauważyłem?Patrzę na swoje stalowce i też nie zauważyłem krzywych ramek.. Fakt, mój pierwszy gmw-b5000d miał krzywo osadzony moduł, ALE nie ramkę samą w sobie. Teraz mam kolejne dwa stalowce i mają wszystko idealnie tak jak trzeba.. Czyli jednak NIE W KAŻDYM egzemplarzu jak kolega @murcins pisze.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #7773 Napisano 5 Grudnia 2019 Co jest krzywe bo nie zauważyłem?Patrz fotki poniżej Patrzę na swoje stalowce i też nie zauważyłem krzywych ramek.. Fakt, mój pierwszy gmw-b5000d miał krzywo osadzony moduł, ALE nie ramkę samą w sobie. Teraz mam kolejne dwa stalowce i mają wszystko idealnie tak jak trzeba.. Czyli jednak NIE W KAŻDYM egzemplarzu jak kolega @murcins pisze.. " może w świeżych wypustach to poprawili..." 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #7774 Napisano 5 Grudnia 2019 @murcins, no ale przecież tu cały moduł/mechanizm jest krzywo a nie sama ramka (z datą) tak jak piszesz.. Miałem tak. Rozkręcić, poprawić, olać.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #7775 Napisano 5 Grudnia 2019 @murcins, no ale przecież tu cały moduł/mechanizm jest krzywo a nie sama ramka (z datą) tak jak piszesz.. Miałem tak. Rozkręcić, poprawić, olać..http://zonacasio.blogspot.com/2019/01/el-curioso-defecto-de-las-primeras.html?m=1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach