Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko zależy jeszcze od kształtu nadgarstka, ale przy 16cm nie przypuszczam, żeby był jakiś problem z wielkością kostki. Bransoleta, jak już wspomniano, dość dobrze okala nadgarstek, nie wystaje na boki, tylko od razu "zakręca". Na załączonym zdjęciu widać to doskonale. Jest ustawiona do koperty pod takim kątem, że u mnie przy 18,5cm i dość płaskim nadgarstku kąt ten jest wręcz zbyt duży, co powoduje odginanie się kolejnych ogniw bransolety na zewnątrz.

20200512_150432-800px.thumb.jpg.4e2f36f330abd4382b2cfc2e748e33e6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie wydziwiał tylko brał wersję na pasku.

Bo tak jest naturalnie dla kostki

Bo wtedy nie będzie na 1000% problemu z dopasowaniem

Bo nie ma co wydziwiać na samym początku przygody z kostką

Bo bransoleta to wyższy koszt

Bo bransoleta to także wyższy poziom zaawansowania kostkocholizmu

Sam nadal uważam, że kostka lepiej wygląda na pasku, więc jak widać nie doszedłem do tego poziomu, mimo "przerobionych" kilku różnych kostek (6?) :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Dziękuję za Wasze sugestie. Jeszcze się w takim razie zastanowię. Wim, że na pasku byłby luzik ale mam ochotę właśnie na tą wersję z bransą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Noodles napisał:

Dziękuję za Wasze sugestie. Jeszcze się w takim razie zastanowię. Wim, że na pasku byłby luzik ale mam ochotę właśnie na tą wersję z bransą

Jeśli masz kasę to bierz na kajdanie. Pasek możesz zawsze dokupić. Na allegro tego od groma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli tak, to bierz jak kolega wyżej radzi.

Pasek łatwiej dokupić i taniej niż bransoletę.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Sol napisał:

Jeżeli tak, to bierz jak kolega wyżej radzi.

Pasek łatwiej dokupić i taniej niż bransoletę.

Biorąc pod uwagę że cena bransolety to kąpletne nieporozumienie. Na allegro 300zł za kawałek plastiku który w rzeczywistości powinien kosztować góra 100-120zł. Przepraszam kompozytu, czytaj plastikowa wydmuszka z kawałkiem blaszki w środku. W tej cenie można kupić nowego G. Jakiś zapas do tyrania. lub po prostu drugiego G. 

Edytowane przez rob3rt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, cena tej bransy, zwłaszcza obecnie, jest mocno zawyżona niestety - kiedyś i za 160-190 można było wyrwać. Ale jak już założysz to do paska nie prędko chce się wrócić, żeby nie powiedzieć, że wcale. No, przynajmniej u mnie tak to wygląda od paru lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko wiecie, że ta bransoleta różni się od tej którą się dokupuje. Ta przy zegarku jest badziewiasta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tylko wiecie, że ta bransoleta różni się od tej którą się dokupuje. Ta przy zegarku jest badziewiasta.

Ja myślę o tej starszej, "prawilnej".., która właśnie w środku jest stalowa. Taką też posiadam któryś już rok. Ta nowego typu od GW-B5600BC faktycznie, sprawia tandetniejsze wrażenie, jest tylko plastykowa. Plus, że komponuje się ładniej, bo wzorem nawiązuje do paska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@satanic w sensie ta od nowszych kostek w porównaniu do tej którą ma choćby powyżej @clusca?  A w rączkach miałeś? 

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=55841]satanic[/mention] w sensie ta od nowszych kostek w porównaniu do tej którą ma choćby powyżej@clusca?  A w rączkach miałeś? 

Za siebie mogę odpowiedzieć, że fakt, miałem przez krótką chwilę. Sprawiła dziwnie leciutkie - co zrozumiałe - wrażenie. Ale pewnie pełni swoją rolę jak trzeba. Ostatecznie pozostałem przy starej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem jedną i drugą, jak dostałem zegarek z bransoletą to od razu sprzedałem porażka to było. Tak jak pisze p.r.p. ta stara jest cięższa i z blaszkami w środku ta nowa to sam plastik już wolę pasek.

Edytowane przez satanic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nie możemy się bardziej nie zgadzać. Każdy pasek bym wywalił jakbym miał ją na wymianę. Cięższa też nie potrzebuje być :)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo ta nowa też gorsza od starej prawilnej, w odbiorze trochę tandetna w porównaniu do klasycznej, chociaż na pierwszy rzut oka wygląda nawet lepiej ale w dotyku czar pryska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poza tematem ma ktoś na zbyciu GMW -5000 lub GW-5000 w dobrej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3bb35d5d600de5cc1b8389cfbed16e53.jpg

To jeszcze szybko na temat, jak kostka leży na ręce. Moja ręka to takie prawie 18 cm, ale stosunkowo wąska, bo 56 mm szerokości. Na zdjęciu zegarek wygląda na trochę duży, ale to z powodu zbliżenia i ugięcia ręki. Nosi się dobrze, bo spód jest ładnie wyprofilowany. Potrafili to dobrze zrobić przed laty, więc teraz jest pewnie jeszcze lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

No i kostka kliknięta, zobaczymy czy się przyjmie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał:

Nosi się dobrze, bo spód jest ładnie wyprofilowany. Potrafili to dobrze zrobić przed laty, więc teraz jest pewnie jeszcze lepiej.

W moim odczuciu w nowszych wcale lepiej nie jest , 5600C był dla mnie wygodniejszy niż obecne kostki (zarówno te plasticzane jak i screwback'i). Nie wiem do końca z czego to wynikało - z paska (wygodniejszy niż te obecne) czy samej koperty. Pozbyłem się swojego przy okazji redukcji ale jak się trafi to chętnie ponownie do niego wrócę.

18 minut temu, Noodles napisał:

No i kostka kliknięta, zobaczymy czy się przyjmie :)

No i słusznie , gratuluję ???? , pochwal się jeszcze na którą ostatecznie się zdecydowałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Czarna na bransie GW-B5600BC-1BER. Do roboty zakładam divery, natomiast po domu są średnio wygodne. Dlatego chciałem coś bezobsługowego z zegarem atomowym i solarem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Noodles napisał:

GW-B5600BC-1BER

Najfajniejsza wersja tego modelu - bardzo podatna na ciuchowe mody.

18-09-06-post-109016-0-20141700-1559475766.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

A mógłby ktoś mi łopatologicznie powiedzieć o co chodzi z ciuszkami do tego modelu? Z tego co wyczytałem tu w wątku to bezel i pasek zdejmują się bez zdejmowania wyświetlacza i można je dowolnie wymieniać. Do zrobienia na chacie bez specjalnych narzędzi. A skąd bierzecie prawilne części? Bo żadnej chińskiej abominacji z metalu nie chcę bo paździerz straszliwy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Noodles napisał:

A mógłby ktoś mi łopatologicznie powiedzieć o co chodzi z ciuszkami do tego modelu? Z tego co wyczytałem tu w wątku to bezel i pasek zdejmują się bez zdejmowania wyświetlacza i można je dowolnie wymieniać. Do zrobienia na chacie bez specjalnych narzędzi. A skąd bierzecie prawilne części? Bo żadnej chińskiej abominacji z metalu nie chcę bo paździerz straszliwy

Przeważnie z allegro. Kolorów Ci tam dostatek. Cena średnio 49 zł 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi