tomaliusz 23158 #8701 Napisano 11 Czerwca 2020 To biegusiem do UC, trzeba taki zakup zgłosić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5720 #8702 Napisano 11 Czerwca 2020 11 godzin temu, satanic napisał: Podoba mi się. No ale dekiel za 37PLN dali jak w DW-5600 - nawet GW-M5610 ma fajniejszy... Wiadomo coś w temacie ceny w naszym pięknym kraju? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15869 #8703 Napisano 11 Czerwca 2020 Co z tym deklem, dla mnie bez znaczenia jaki. Pewnie koło 1000 zł wyjdzie na zegarowni już wisi tylko wiadomo że niedostępny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8704 Napisano 11 Czerwca 2020 U nas pewnie w okolicach 900-1000. Na http://relojesdemoda.com za 135 euro, więc dużo lepiej, tyle że nie jest dostępny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8705 Napisano 12 Czerwca 2020 Dekiel przeżyję, ale brak solara... Jakoś boję się używania tego modelu przez 10 lat i i 4 wymian baterii w tym czasie. Nie jest to model na lata, a jak wspomnieliście wcześniej, na rok, góra półtora. Bardzo podoba mi się wyświetlacz i te większe cyfry, ale za tysiaka to jednak podziękuję. Pozostałe bajery nie są mi do niczego potrzebne. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #8706 Napisano 12 Czerwca 2020 Gdyby zamiast pływów dali Baro (patrząc na małe protreki czy nawet sam czujnik w Romku - są malutkie, więc było by to możliwe) i solar to byłby całkiem idealny. Myślę, że z czasem się skuszę, jak już cena ostygnie. Bo jestem go bardzo ciekaw. No i te czytelne cyferki - choć nie potrafię się przekonać do negatywa - podobają mi się, opcja wschodu i zachodu słońca wraz z aktualną godziną jednocześnie też na plus. Kolejny filmik z wszystkimi trzema gbxami na raz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8707 Napisano 12 Czerwca 2020 No to się witamy z moim pierwszym i jedynym g shockiem. Fajna ta kompozytowa bransa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8708 Napisano 12 Czerwca 2020 10 minut temu, p.r.p. napisał: ...to byłby całkiem idealny. Myślę, że Casio właśnie bardzo dba o to, żeby nie wyprodukować zegarka idealnego. Nikt by innych nie kupował 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8709 Napisano 12 Czerwca 2020 6 minut temu, Noodles napisał: No to się witamy z moim pierwszym i jedynym g shockiem. Fajna ta kompozytowa bransa I jak? Dobrze leży na ręce? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8710 Napisano 12 Czerwca 2020 Jest spoko mam 16 cm ale bardzo płaski nadgar więc uciagnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #8711 Napisano 12 Czerwca 2020 W dniu 12.06.2020 o 13:25, Noodles napisał: No to się witamy z moim pierwszym i jedynym g shockiem. Fajna ta kompozytowa bransa No to się teraz zacznie. Zaraz będzie kolejny G-shock potem kolejny itd. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5720 #8712 Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Sol napisał: Dekiel przeżyję, ale brak solara... Jakoś boję się używania tego modelu przez 10 lat i i 4 wymian baterii w tym czasie. W pełni się zgadzam, ale wątpię czy dużo jest tutaj użytkowników z tego działu którzy używają zegarek przez 10 lat - obawiam się że nawet 4 to jest spora rzadkość (nie licząc kolekcjonerów z wiadrami wypełnionymi zegarkami ). 3 godziny temu, Sol napisał: Nie jest to model na lata, a jak wspomnieliście wcześniej, na rok, góra półtora. Moim zdaniem żadne urządzenie które go użytkowanie jest związane z parowaniem z telefonem nie jest urządzeniem na lata, bo technologia idzie do przodu i w pewnym momencie aplikacje przestają być aktualizowane, a nowe nie są kompatybilne ze starym sprzętem, dlatego obstawiam że bajer z aplikacją podziała jakiś czas, a potem będzie to zwykły "G" jak G-7800, czyli świetny, ale nie doceniany Ciekawe jak to z tym wyświetlaczem na ile on jest czytelny i na ile jest trwały...? Takie archiwalne: Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Daito Dodanie zdjęcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwus90 69 #8713 Napisano 12 Czerwca 2020 2 minuty temu, Daito napisał: aplikacją podziała jakiś czas Najwyżej przestaną aktualizować aplikację, a synchro bierze z czasu telefonu więc jakoś to może nawet działać potem. No, chyba że ściągną z appstore. 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #8714 Napisano 12 Czerwca 2020 Pyk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8715 Napisano 12 Czerwca 2020 I co dobrze rozmiarowo mi ta wersja na bransie pasuje? Rozumiem, że g shocki mają być sporawe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #8716 Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Pasuje jak ulał - zostawiaj. Kostka to i tak mini G w porównaniu z obecnymi modelami. Edit Jeszcze się musisz nauczyć robić fotki tego negatywa - pod odpowiednim kątem wychodzi mega czytelnie. Edytowane 12 Czerwca 2020 przez GTB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5720 #8717 Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Godzinę temu, Noodles napisał: I co dobrze rozmiarowo mi ta wersja na bransie pasuje? Rozumiem, że g shocki mają być sporawe Nie da się ocenić, obiektywnie, dopasowania zegarka do nadgarstka na podstawie zdjęcia - najlepiej jest poprosić kogoś z podobnym nadgarstkiem o założenia zegarka i samemu spojrzeć z boku jak to wygląda - ja tym sposobem pozbyłem się kilku dużych g-shocków które na "obcej" ale podobnej łapie ( trochę ponad 20cm w obwodzie) wyglądały komicznie - Może Ty też tak spróbuj a sam zobaczysz Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8718 Napisano 12 Czerwca 2020 Wysoki, przystojny, bez nałogów, pozna pana z nadgarstkiem 17,5 cm w celu przymiarek A nie można się przejrzeć w lustrze, albo sobie zrobić zdjęcia i ocenić? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8719 Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, GTB napisał: Pasuje jak ulał - zostawiaj. Kostka to i tak mini G w porównaniu z obecnymi modelami. Włąśnie dlatego padło na kostkę bo inne modele to prawdziwe landary 21 minut temu, Sol napisał: Wysoki, przystojny, bez nałogów, pozna pana z nadgarstkiem 17,5 cm w celu przymiarek A nie można się przejrzeć w lustrze, albo sobie zrobić zdjęcia i ocenić? Jak bez nałogów to nuda panie Zrobiłem, wg jak na g-shocka jest ok. Bardzo mi się ta kosteczka spodobała, właśnie o coś takiego chodziło. To jeszcze garść pytań od świeżaka. Panowie: -jak wskaźnik naładowania baterii w apce jest na czarno i pokazuje pełną bateryjkę to znaczy że jest naładowany na full? Bo gdzies czytałem, że ludzie mają problemy żeeby apka pokazała pełne naładowanie -ustawiłem gł strefę czasową na Warszawkę. Z ciekawości chciałem zsynchronizować z wieżą radiową ale ciągle wyskakuje "ERR" co robię źle? -tryb PS wygasza ekran między 22 a 6. Rozumiem, że wystarczy wystawić zegarek na światło albo wcisnąć dowolny budzik i zegarek wychodzi z tego trybu? Czy tylko n chwilę pokaże aktualną godzinę? -zegarek najlepiej ładować na parapecie wystawiając go na bezpośrednie światło słoneczne czy to raczej go za mocno zagrzeje? Pewnie te pyt były x1000 więc z góry przepraszam Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8720 Napisano 12 Czerwca 2020 1. teoretycznie powinna być naładowana. Ale nie zaszkodzi mu trochę słońca 2. robiłeś to w mieszkaniu, czy na zewnątrz? Musisz znaleźć miejsce w silnym sygnałem. 3. tak, wystarczy światło, albo guzik 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwus90 69 #8721 Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) 11 minut temu, Noodles napisał: Włąśnie dlatego padło na kostkę bo inne modele to prawdziwe landary Jak bez nałogów to nuda panie Zrobiłem, wg jak na g-shocka jest ok. Bardzo mi się ta kosteczka spodobała, właśnie o coś takiego chodziło. To jeszcze garść pytań od świeżaka. Panowie: -jak wskaźnik naładowania baterii w apce jest na czarno i pokazuje pełną bateryjkę to znaczy że jest naładowany na full? Bo gdzies czytałem, że ludzie mają problemy żeeby apka pokazała pełne naładowanie -ustawiłem gł strefę czasową na Warszawkę. Z ciekawości chciałem zsynchronizować z wieżą radiową ale ciągle wyskakuje "ERR" co robię źle? -tryb PS wygasza ekran między 22 a 6. Rozumiem, że wystarczy wystawić zegarek na światło albo wcisnąć dowolny budzik i zegarek wychodzi z tego trybu? Czy tylko n chwilę pokaże aktualną godzinę? Pewnie te pyt były x1000 więc z góry przepraszam 1. Tak, na czarno to full, u mnie jest to samo. 2. Jesteś poza zasięgiem sygnału, wyjdź wyżej albo na zewnątrz, zsynchronizuje jak dłużej będzie pisać "L3" 3. Tak, wybudzi się i jak znowu będzie godzinę w ciemności to między tymi godzinami (22-6) "uśpi" się. Gratuluję zakupu, też byłem sceptycznie nastawiony do kostek, ale wykonanie i wygląd są bardzo zadowalające, wręcz cieszy oko O kolega @Sol mnie ubiegł, ale zostawiam. Edytowane 12 Czerwca 2020 przez siwus90 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8722 Napisano 12 Czerwca 2020 Dzięki panowie A ładowanko na parapecie wystawiać na bezpośrednie światło czy lepiej nie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8723 Napisano 12 Czerwca 2020 Dawaj do słońca na kilka godzin. Tak się ładuje najszybciej. Jak sparowałeś z telefonem, bo masz synchronizację poprzez BT. Nie musisz go ponownie synchronizować. Dopóki jest sparowany będzie pobierał, o ile dobrze pamiętam, 4 razy na dobę aktualny czas poprzez komórkę. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8724 Napisano 12 Czerwca 2020 Tak, wszystko się zgadza jak piszesz A takie wystawienie na bezpośrednie światło słoneczne nie odbarwi czegoś na tarczy? Wiem, że to może głupie pytanie, wolę się jednak upewnić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8725 Napisano 12 Czerwca 2020 Jeżeli zegarek bardzo się nagrzeje, to LCD może pociemnieć (zdarza się właściwie tylko latem), ale wróci do normy jak przestygnie. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach