Gość Noodles #8751 Napisano 14 Czerwca 2020 Ha, no właśnie to nie jest literówka. Apka WYŁĄCZONA. Z resztą na tej samej stronie ustawień mam historię automatycznej synchronizacji BT (screen). Na bank miałem wygaszony telefon i wyłączoną apkę. Ze screena wynika, że moja kosta z jakiegoś powodu dzisiaj o 6.30 nie zsynchronizowała czasu z telefonu Jak zrobiłeś że masz czarny motyw w apce? U mnie za cholery niemogę tego wymusić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #8752 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Na bank działa Ci w tle i nie widzisz. Jak masz ustawiany autostart apki to działa w tle lub nie zamknąłeś z poziomu tel. aplikacji to działa jak Messenger i.t.p. 😉 Bez włączonej apki w tle czuwania zegarek się nie połączy z samym tel. bo po co byłaby apka, musiałeś ja jakimś działanie rozłączyć lub tel oszczędzał energię jak wszystkie funkcje są poprawnie ustawione 😉 Edytowane 14 Czerwca 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8753 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Myślę, że pora dla mnie przestać doktoryzować się z tematu i po prostu używać zegarek. On się po to 3 razy na dobę łączy żeby chociaż raz trafić Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P3ter85 102 #8754 Napisano 14 Czerwca 2020 He , he , Tomkowi wyszedł (prawie) doktorat Ja tam dalej obstaje przy swoim - pobawić się i rozparować , szkoda życia na rozkminianie przyczyn nieudanej synchronizacji z telefonem .Dokładnie, święte słowa. Wiem, bo sam odkąd rozparowałem zegarek z telefonem to problemy z synchronizacją godziny się zakończyły. Teraz zegarek robi to sam przez radio co noc, bez telefonu, bt, aplikacji itp., a napis udanej synchronizacji jest zawsze 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #8755 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, GTB napisał: He , he , Tomkowi wyszedł (prawie) doktorat 😃 Ja tam dalej obstaje przy swoim - pobawić się i rozparować , szkoda życia na rozkminianie przyczyn nieudanej synchronizacji z telefonem . Hehe Doktorat to mało przy tym Ocku co go teraz masz, tam dopiero jest paranoja. Jak nie rozparujesz zegarka z telefonem to nie wymusisz ręcznego synchro RC 🤭 A rozparowanie zegarka nie jest opisane nigdzie w instrukcji a dopiero interwencja w głownym serwisie dżapan dała skutek i opis 😉 Edytowane 14 Czerwca 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4953 #8756 Napisano 14 Czerwca 2020 Cytat Osobiście uważam, że Casio nie radzi sobie jeszcze z Bluetooth, pakują to na siłę bo konkurencja tak robi i jest modnie. Nie wnosi to też za wiele, a czasem nawet komplikuje proste i bardzo dobre rozwiązania. Mam na myśli wskaźnik naładowania baterii w GWM. Po to wybieram zegarek a nie smartwatch, żeby mieć wszystkie jego funkcjonalności dostępne z poziomu zegarka. 3 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8757 Napisano 14 Czerwca 2020 Czyli co, wychodzi na to że i w droższych modelach bluetooth raz działa a raz nie? W sensie problemy wieku dziecięcego i z czasem Casio pewnie to ogarnie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #8758 Napisano 14 Czerwca 2020 11 minut temu, tomaliusz napisał: Hehe Doktorat to mało przy tym Ocku co go teraz masz, tam dopiero jest paranoja. Jak nie rozparujesz zegarka z telefonem to nie wymusisz ręcznego synchro RC 🤭 A rozparowanie zegarka nie jest opisane nigdzie w instrukcji a dopiero interwencja w głownym serwisie dżapan dała skutek i opis 😉 Wiem - odciągnąć koronkę i przytrzymać przycisk przez ok.10sek (zapisane na karteczce i włożone do pudełka co by z głowy nie wyleciało) 😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #8759 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) 7 minut temu, Noodles napisał: Czyli co, wychodzi na to że i w droższych modelach bluetooth raz działa a raz nie? W sensie problemy wieku dziecięcego i z czasem Casio pewnie to ogarnie? Nie no, działa zawsze ale skomplikowane ma to działanie i zależne od wielu ustawień, nie tylko zegarka ale i samego smartfona. Dla zwykłego zjadacza chleba to nie do ogarnięcia. Natomiast zgodzić się trzeba że BT w Casio nie jest dopracowane i wymaga jeszcze wiele usprawnień a przede wszystkim łatwości obsługi. A niektóre funkcje nie ogarniają nawet w samym Casio 🤭 Wyobraź sobie aby Ocka odparować od zegarka aby np. mieć możliwość ręcznej synchronizacji radiowej to musisz przywrócić zegarek do ustawień fabrycznych! 😅 Inaczej się nie da a ustawiając fabryczne ustawienia tracisz aktualny czas 🤭 3 minuty temu, GTB napisał: Wiem - odciągnąć koronkę i przytrzymać przycisk przez ok.10sek (zapisane na karteczce i włożone do pudełka co by z głowy nie wyleciało) 😊 👍🏻 Edytowane 14 Czerwca 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #8760 Napisano 14 Czerwca 2020 Po prostu BT jest potrzebne w zegarku, jak umarłemu kadzidło.I taka jest puenta. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8761 Napisano 14 Czerwca 2020 A ja się kompletnie z powyższym nie zgodzę. Obsługa zegarka przez telefon jest bardzo wygodna, zwłaszcza, kiedy zegarek ma zakręcaną koronkę, albo kiedy, tak jak w np. GR-B100, jest znacznie więcej opcji do ustawiania w alarmach, timerach itd. Synchronizacja to tylko jedna z wielu funkcji, które udostępnia BT w zegarku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5697 #8762 Napisano 14 Czerwca 2020 Wiecie Wy co? To ja już chyba wolę zegarek bez BT i WC - sobie skoryguję czas dwa razy do roku przy zmianie godziny (dopóki nie zniosą, a jak zniosą to jeszcze rzadziej) i będę miał sporo zaoszczędzonego czasu na rozkminianie "co poeta miał na myśli" z tym BT... modny nie będę ale na pewno bogatszy :) :) :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1350 #8763 Napisano 14 Czerwca 2020 59 minut temu, Daito napisał: Wiecie Wy co? To ja już chyba wolę zegarek bez BT i WC - sobie skoryguję czas dwa razy do roku przy zmianie godziny (dopóki nie zniosą, a jak zniosą to jeszcze rzadziej) i będę miał sporo zaoszczędzonego czasu na rozkminianie "co poeta miał na myśli" z tym BT... modny nie będę ale na pewno bogatszy Co racja to racja. W 100% się z Tobą zgadzam. Podczas drugiej wojny światowej każdy żołnierz miał ręcznie nakręcony zegarek. I sobie radzili. Za 10 lat ludzie będą chodzili z pełnymi portkami puki im aplikacja nie przypomi że pora skoczyć na porcelanowy tron. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #8764 Napisano 14 Czerwca 2020 Nie popadajmy ze skrajności w skrajność.Kostki nie mają tyle funkcji, aby koniecznym było BT.Zegarek powinien być niezależnym bytem. Więc, jak sam skoryguje czas z powietrza, to plus.Poza tym, kto w wielkoekranowych "patelniach", ma dodatkowo odpalone BT w tle...? Bez tego batka spada do zera wystarczająco szybko. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #8765 Napisano 14 Czerwca 2020 BT w kostkach to nieporozumienie. Rozumiem jednak, że upychanie go tam zostało wymuszone nie modą, a zapowiedzią likwidacji sygnału radiowego WC w USA z przyczyn oszczędnościowych (chyba się z tego wycofali na razie), u nas na szczęście się na to nie zanosi. Póki jest - łapać, nasłuchiwać, syn-chroni-zować! 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8766 Napisano 14 Czerwca 2020 2 godziny temu, Daito napisał: Wiecie Wy co? To ja już chyba wolę zegarek bez BT i WC - sobie skoryguję czas dwa razy do roku przy zmianie godziny (dopóki nie zniosą, a jak zniosą to jeszcze rzadziej) i będę miał sporo zaoszczędzonego czasu na rozkminianie "co poeta miał na myśli" z tym BT... modny nie będę ale na pewno bogatszy Można i tak, ale niektóre G mają spore odchyłki miesięczne, sięgające prawie pół minuty, co może powodować spore utrudnienia po kilku miesiącach 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #8767 Napisano 14 Czerwca 2020 4 godziny temu, clusca napisał: Obsługa zegarka przez telefon jest bardzo wygodna, zwłaszcza, kiedy ... tak jak w np. GR-B100, jest znacznie więcej opcji do ustawiania w alarmach, timerach itd. Tylko po co robić urządzenie (z założenia samowystarczalne) do którego sprawna obsługa potrzebuje innego urządzenia ? 15 minut temu, Sol napisał: niektóre G mają spore odchyłki miesięczne, sięgające prawie pół minuty, co może powodować spore utrudnienia po kilku miesiącach Dla majsterkowicza jest pod deklem magiczna śrubka - sam z niej skorzystałem w kostce i jak na razie po trzech tygodniach mam opóźnienie +/- 0,5 sek. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8768 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) OK, to spróbujcie w takim MTG-B1000 ustawić prawidłową datę nie używając synchronizacji radiowej (i BT oczywiście) Podstawową zaleta BT w zegarku jest to, że jest. Przecież nikt nie każe go używać. Można wyłączyć i już. A cena, no cóż... przecież DW-5600 kosztuje dwieście z groszem i ma wszystko, co trzeba w zegarku Edytowane 14 Czerwca 2020 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #8769 Napisano 14 Czerwca 2020 6 minut temu, clusca napisał: OK, to spróbujcie w takim MTG-B1000 ustawić prawidłową datę nie używając synchronizacji radiowej (i BT oczywiście) A to już wina projektanta/producenta ,że nie zadbał o prosty sposób obsługi. Generalnie obecnie prawie wszystko ładują pod obsługę z apki telefonu i kompletnie nie przykładają wagi do ergonomicznej obsługi bezpośrednio z urządzenia (a niektóre opcje są wręcz niedostępne). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5697 #8770 Napisano 14 Czerwca 2020 40 minut temu, Sol napisał: Można i tak, ale niektóre G mają spore odchyłki miesięczne, sięgające prawie pół minuty, co może powodować spore utrudnienia po kilku miesiącach Ja nie żyję na minuty - tylko na lata, więc nie powinno być problemów 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #8771 Napisano 14 Czerwca 2020 To po co zegarek. Wystarczy kalendarz ścienny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5697 #8772 Napisano 14 Czerwca 2020 2 minuty temu, lucyfer napisał: To po co zegarek. Wystarczy kalendarz ścienny... Jak to po co?? - dla szpanu i szacunku na dzielni... takie DW-5030-1 to +10 do lansu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8773 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Szacun na dzielni wzbudza taki GPR-B1000. Dla postronnych DW-5030 to przepłacony plasticzak, nie różniący się zbyt wiele od F-91 za 5 dych A jak już jesteśmy w temacie kwadraciaków, to się pochwalę, że do mnie jedzie kolejny G-7800 w pozytywie; w planach tym razem gotowanie bezela i paska na kolor czerwony. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że nie różowy Edytowane 14 Czerwca 2020 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5697 #8774 Napisano 14 Czerwca 2020 Teraz, clusca napisał: Szacun na dzielni wzbudza taki GPR-B1000. Dla postronnych DW-5030 to przepłacony plasticzak, nie różniący się zbyt wiele od F-91 za 5 dych Wszystko zależy od dzielni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pszona 18 #8775 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Czy da się GW-M5610 przerobić na negatyw ? Na oryginalnych częściach Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Pszona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach